- DenBolle.nl - http://www.denbolle.nl -

Struikrover 2.0

Verdomd, rij je na een dag klussen in een wannabe-kas naar huis en zit je wat teveel op routine te rijden heb je ineens een dikke flits in je bakkes.
Sterker, een dubbele flits. Het duurt even voor ik het me realiseer maar verrek, het heeft er alle schijn van dat ik tegen een flitpaal aangereden ben. Nou, meer erlangs, er tegenaan is bij dit model niet handig.

Terwijl ik wat beduusd doorrol vraag ik me af wat er nu net gebeurde. De plek waar ik nu rij is niet bekend voor flitspalen, en daarbij stond ie er vanmorgen nog niet. Met alle ervaring van de laatste tijd kan ik de politie niet betrappenn op snel werken, dus een flitspaal op dit plekje?

Even doorrollen en de bocht om, de vent weg op. In de spiegel zie ik dat ik niet de enige ben die verrast wordt, dat ding staat in z’n eentje een soort van Thor te spelen met alleen een ontbrekende donder.

Even terug gereden en jawel: een nieuw model flitspaal… Een mobiele. Een voordeel van dit model is dat ie zelfstandig staat. Alles zit er in, alhoewel ik me afvraag of ie betrouwbaar is.

Even de onderdelen. Staande kast met in de top de camera met flitser, onder in de voeding en radar unit. De kop is twee kanten op gericht, en kan dus tegemoet en passerend flitsen. Het is niet duidelijk of hij dan twee banen dekt, maar ik vermoed dat gezien de uitlijning via de bodemplaat verloopt dat niet helemaal het geval zal zijn.

  1. Een standaard Flitser
  2. Camera, Nikon uit de D-serie. Onduidelijk of het objectief ingesteld word door de radar op afstand (dan zou ie in theorie dubbelbaans kunnen registreren
  3. Radar, ronde kap, 180 graden registratie
  4. Betonplaat waarop de unit staat gemonteerd. Deze plaat wordt gebruikt om de hele installatie in eens te verplaatsen.
[1]

Struikrover 2.0

Meer informatie staat ook hier [2], er zijn er twee in omloop.