- DenBolle.nl - https://www.denbolle.nl -

Aaron Sjors Boudewijn – *06-07-1985 +24-04-2010

[1]

Aron Boudewijn (C) RTV Utrecht

Voer voor de alu hoedjes
Tja.. ik had ook even een “He wat ? ” moment toen ik hoorde van het overlijden [2] van Aaron Boudewijn. Eerder [3] had ik al geschreven dat hij voor een goede zaak vecht, nl. het klakkeloos registreren van jouw vingerafdrukken voor een paspoort. Die vingerafdrukken zouden dan lekker centraal worden opgeslagen en echt heel serieus alleen voor het paspoort worden gebruikt.
Inmiddels weten we dat onze overheid, privacy en vertrouwen nooit goed samenwerkend in een zin te krijgen zijn.

Door het overlijden van Aaron is nog niet meteen duidelijk wat er met zijn opzet gaat gebeuren. Wordt de procedure opnieuw gevoerd, stappen anderen in het gat wat hij achterlaat ? Volg een en ander via Twitter [4] en teken eventueel als privacy je aan het hart gaat  of Aaron zelf   z’n condoleance register online [5].

En ik zet even mijn aluhoedje op : er waren al indicaties dat het biometrisch paspoort op gespannen voet met de privacy staat, maar zou onze JP nou echt een soort van deathsquad hebben die de ongehoorzamen met een verkort traject naar JP’s almachtige stuurt ?
Eens spitten in wat getallen : In nederland hebben ca. 61.000 mensen epilepsie, ca. 31.000 is daarvan man. De mortaliteit voor epilepsie is deels leeftijd gebonden, en in 2002 zijn er 102 mannen overleden. (bron [6] )  Dat is dus een kans van 102/31800 = 0,3 % … Da’s niet zo bijster groot. Zou het dan toch ?

Aaron Boudewijn, te jong weggevallen, vechtend voor een goede zaak. Eeuwig zonde.