- DenBolle.nl - https://www.denbolle.nl -

En weer up and running

Kostte meer tijd als verwacht, maar het werkt weer.Want zoals een goed IT’er betaamd had ik netjes een backup gemaakt en sloeg driftig aan de verherbouw en na ca. een dikke 4 uur “Hebbes. Dit lijkt er op.

Uploadje hier, filetje aanpassen daar, vinkje zus en zo en toen knetterfuckdamnedhell

Na de eerste vloek klonk het gepast verontwaardigd uit de woonkamer “Nou jongen, zo heb ik je dat niet geleerd. ”  “Ja maar Mahaaam !!”  “Zeker zelf weer met de jatjes aangezeten ?” maakte ze het vriendelijk af.

De verwijzingen in de databases, en redirect scripts vochten op leven en dood met elkaar op de server waardoor ik ongeacht hoe ik wilde inloggen alleen maar een strakke witte pagina voor me zag, voorzien van een vriendelijk “Klaar” door de browser. Click, go… wachten  “klaar.”  Eh, gloeiende, het zal toch niet he ?  Het zal dus wel ..

En je backup dan ?

Yeah, okeh, so, there wuz this squirrel, right ? [1]

Die backup die was er idd. Maar al kekvo’nd had ik zo links en rechts backup’s en scripts al zo vernaggeld dat dat allemaal niet meer ging werken. De fora’s werkten ook niet meteen mee, want die nemen wat basiszaken aan die hier niet van toepassing waren. Dus via een aantal dumps van de db’s, met handmatige aanpassingen,  omgooien van directories, httaccess files, en tergend trage uploads van deze databases (dan blijkt de A in ADSL ineens wel een issue) etc, etc,  was ik met ca. 24 uur vertraging in staat weer een oude situatie te creëren. Dank aan D. voor het geduld met me tijdens het etentje.

Affijn, dat gebeurd me niet weer, zou je denken. Dus toen ik weer wilde beginnen, en inmiddels al meer tijd in mijn rukbunker had doorgebracht dan me lief was, weer het zelfde probleem. Gelukkig was er even afleiding door met een andere D. naar de film te gaan. Dat leid voldoende af.  Nu bleek het basis probleem in de caching van de permalinks te zitten. Dat is nu tijdelijk uitgeschakeld waardoor een pagina soms wat langer er over kan doen om op te komen. Wordt aan gewerkt.

Wat is er allemaal veranderd ?

Heb je opmerkingen ? Ik hoor ze graag.
DenBolle