- DenBolle.nl - https://www.denbolle.nl -

Crash – wtf?

Nou lekker dan. Gisteravond een heel stuk voorbereid om een weekje cammen aan de man te brengen. Allemaal net krap aan de tijd en dus even een opzetje gemaakt, en wat uploads gereed gemaakt.
De pc heeft wat kuren en het duurt en duurt maar.  Dan nipt voor de bewaking me naar buiten zal rossen de zaak ingepakt, de motor opgestapt en naar buiten.
Als ik buiten de poort ben is het precies 2000 hrs.  In tegenstelling tot die knurft bij de pliesie die dan z’n bonnen quota moet halen [1] en precies om 2000hrs de boete uitschrijft sta ik stil indachtig de gevallenen voor onze vrijheid en ook zij de vielen omdat we Bush en onze handelsbelangen moeten veiligstellen.

Dan de weg op en genieten van het mooie weer.  Thuis aangekomen de spullen uitgepakt en hoppa..Daar gaat het fout. De pc valt een heel klein stukje, boven op de iphone, digi-pen etc. etc.  Fuck.. Als de telefoon maar niet stuk is. Ik moet er nog een hoop mee doen voor de uitrol. De eerste test is prima, alles werkt nog.
Brokjes naar binnen schuiven en nog even de filmpjes goed zetten en het stukje er op gooien. Gewoon een gebbetje, ff roadshow TV kijken.

De pc geeft een pliep, even een wittig scherm en dan niets meer. WTF?
Uit aan, batterij er uit, alle truckjes pas ik toe. De pc heeft de geest gegeven..
Ik sms de jongens om een nieuwe pc morgen in te richten en realiseer me dat ik nog een win7 test bak heb staan. Die is helemaal klaar.
Op kantoor vanochtend sloop ik de oude pc en haal de hd er uit, om een boot te testen. Die gaat niet goed en een testje later blijkt de hd machanisch defect te zijn. De pc zelf is ook overleden. En niet te geloven, in een tas van een hoogte waar ie normaal niet eens van knippert. Al eerder had ie eens wat te verduren gehad maar nada problemo, en nu, een tikje en dood.

Na wat trekken en pieren is de data ook weer benaderbaar en zit ik met deadlines tegen win7 te vechten. Een mailbox die moet naar binnen komen, mijn data moet ik hebben, programmas installeren en uiteraard Itunes. Een strak staaltje koppelverkoop om de max extend van de telefoon te kunnen benutten.

Om een ding ben ik wel rete dankbaar: die actie met homedrives van een dikke twee weken terug. Alles staat op de server. Zakelijk dan… Mijn filmpjes en favorieten uit een betere browser zijn allemaal op de oude pc achtergebleven en moet ik nu terug zien te krijgen.
Met alle installaties ben ik een hele poos bezig en ik zit getergd tegen het zoveelste  “Update in progress” scherm te kijken.
Na een dikke 6 uur installeer ik Itunes en dan gaat het fout.
Na de install geen Itunes..

De machine op de kop gezet, de externe voor de donder uitgescholden en wat blijkt.. Deze windows7 install is een probeer versie die niet goed liep. Op de een of andere manier is een rechten kwestie hier niet goed afgerond en kan ik buiten mailen, office en internetten geen ruk met deze bak.
Geen printer, geen extra’s geen links etc. etc.  Compleet onthand loop ik vast nu. Alle backup systemen werkten op zich wel (installaties lopen meteen, er is een reserve machine, geen zakelijke data verloren) maar toch. Het voelt niet lekker om zo vast te draaien.

Na een minder diplomatiek moment “Die users stampen de ene na de andere pc aan gort en horen er niets over en ik heb één keer een dingetje en dat wordt fucking breeduit gemeten [insert favo krachtterm ici]” wat wat vervelend gepareerd wordt door eentje met “Tja, maar hoe je het ook went of keert: als die pc van je niet een ietsje pietsje stoekje had gemaakt hadden we dit issue uberhaupt niet gehad.” (note to self: det-bureau bellen: deze is stuk  😉 )  aan de slag.  Er worden meteen twee pc’s ingericht. Een op XP die ik weer kan tweaken naar mijn smaak, en een win7 voor de test.

Aargh.. Een hele dag naar de kloten, nergens goed mee kunnen werken en daardoor loopt gevoelsmatig de druk ineens op. Morgen moet ik weer presenteren maar ik kan niet goed bij de data komen, dus dat kan ik meteen melden morgen. Zucht. En dan blijkt zo’n bakje plastic met wat zand en electronen ineens een wezenlijk onderdeel van je leven uit te maken.

Gelukkig kan ik nog mailen met de iphone, alhoewel ik vermoed dat email zijn langste tijd [2]al heeft gehad.