- DenBolle.nl - https://www.denbolle.nl -

En de eerste ..

Is gestolen. Binnen 10 dagen nadat een medewerker er eentje heeft is ie gestolen. In de 20 meter die nodig was om vanuit het pashokje naar de kassa te lopen.

Onvoorstelbaar, ze waakte als een dolle hond over het ding, en toch heeft iemand kans gezien ‘m op te diepen uit de tas die afgeladen was.
Alles op alles gezet en video banden bekeken, maar te laat natuurlijk. Ding en dader weg.

Dan aangifte bij de politie gedaan, via internet. En dan gaat het fout. De internet aangiftes worden niet opgepakt, en na een wachttijd afgesloten met onvoldoende bewijs. Die moet nog komen, maar het zou me verbazen als daar een echt onderzoek op komt.  Meer iets van “Ah., weer eentje weg..”

En dan staat zo’n meiske met zure oogjes en heftig ontdaan tegenover me, indachtig mijn donderpreek tijdens de uitgiftes “En let op dat ding. Het is klein, het is modern, en met name de groep die ‘m niet kan betalen zal alles doen om ‘m je afhandig te maken. ” Ze put zich in alle verontschuldigingen en ik kan alleen maar denken dat die klootzakken die zich op deze wijze andermans materiaal toeeigenen om er later goede sier mee te maken. “Je weet tog, isse belangrijke phone, dus ik ook!” zonder meteen direct stigmatiserend te zijn.

Het vervolg zal dan zijn dat we er weer een bestellen en zodoende de markt van apple versterken, zeker omdat je geen carepacks of andere ‘diefstal’ beveiliging kan kopen, althans niet zonder die iPhone dubbel af te rekenen.

Het enige wat we kunnen doen is “Zoek iPhone [1]” promoten bij de users in de hoop dat als er eentje z’n telefoon kwijt raakt ie op afstand kan worden gevolgd of uiteindelijk worden gewist. Waarmee dan het cirkeltje alsnog rond is, en we er weer een kopen.