- DenBolle.nl - https://www.denbolle.nl -

Garmin met je brakke software..

KISS (1) en “if it aint broken don’t fix it.” Beide uitdrukkingen zijn bekenden in de IT wereld, maar bij Garmin nog niet helemaal van gekomen.

Ik zou vanavond een stuk over mijn nieuwe liefde (yeswel in vlees en bloed, en van juist kaliber) hier neer zetten ware het niet dat GARMIN met z’n crappy software roet in het eten gooide, of liever, mijn hele avond naar de kloten hielp.

Mijn Zumo 660 is een prima apparaat. Daarbij eens een lifetime update a 90 eypo tegen aangegooid dus Den kan de wegen over in gans de wereld, mits Den met z’n bakkes in Europa blijft. (ja, ik weet het, over je zelf in de 31/2 vorm praten is een teken van aankomende gekte of grootheidswaan, maar laat mij even, ik moet nog wat regelen voor ik de wereld overneem.. Ghar Ghar, vrot snot, en dan ben ik de baas in plaats van de admiraal. Snok)
Die update komt met een soort van tooltje wat je eens in de zoveel tijd op de hoogte brengt van de laatste beschikbare kaarten en zoals het een goed Nederlander betaamt (‘Ik he’t er veur betaald dus za’k ’t brûken ök’) dacht ik met het oog op  morgen in Hoorn [1] eens de kaarten te updaten. Van versie 2012-20 naar 2012-40. Tooltje opgestart, download aangezet en rondje Overijssel rie’n. Leuke motochick ontmoet met koffie 😉 [2]en weer naar huis. Zumo aan de draad, update er op en STRONT.

Megavette stront.
Na een avond klooien waarbij de update dan weer verneukte omdat de zumo niet herkend werd dan weer mislukte omdat er een ‘foutmelding’ optrad zit ik nu na een dikke 4 uur hanessen met een onwerkbare zumo. Hij doet het nog wel maar..

Die update : deze melding :

[3]

Ja, maar wat voor fout dan ???

Ik had ooit een foutmelding op een AS/400 “Het aantal positionele parameters overschrijd de maximale waarde van 1” Na een een uur zoeken in een kuub handleidingen kwam ik erachter dat ze bedoelden dat ik een …. een spatie teveel gezet had.
Die website, met deze layout:(click voor de groot enzo)

[4]

Ah ja... en nu ?

en dan even in detail:
Taaltje is engels via de url, maar zweeds (en doe dan deens, sukkels, daar heb ik nog wat mee)

[5]

Jeg elsker dig?

Had ik eindelijk een semi vrij weekend as. weekend kan ik naar de mannen van GPS.nl [6] en als een gebruiker met hangende pootjes me daar melden “whaa… stuk.. red me! ”

Eh.. kut.. Hoe kom ik daar zonder GPS?

 

 

(1) = Keep it simple stupid