DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Een belangrijk onderdeel van de dag

Eten..

Het eten is bij ons bedrijf goed geregeld, tussen de middag zijn er zowel in het hoofdkantoor als het tweede kantoor uitstekende maaltijden te krijgen.  Zowel brood, salades als warme maaltijden zijn voorradig en ook erg uitgebreid.

Vandaag tussen de middag heerlijke gegrillde tonijn steaks met knolvenkel, wat pasta met kip, chilli en groenten gehad.  Gezien de trakteer cultuur hier ontbijt ik niet meer. Heeft geen zin, en er is altijd wel ontbijt te krijgen. Daarnaast is fruit ook ruim voorradig.  Elke dag staat er een forse mand met daarin appels, peren, bananaan, druiven,  pruimen, perzikken, nextarines divers gedroogd fruit en die donutperzikken.

Vandaag weer in het tweede kantoor gestart, dus ontbeten met wat brood en fruit, tussen de middag het warme eten (scheelt thuis weer werk), maar ja..  Dan is toch elke avond een paar snee brood met wat vleeswaren, kaas etc toch ook maar een paar snee brood.  En vanavond is er ook een setje goede films op tv dus eigenlijk wil ik wel wat lekkers.

Lekkers.. mhm.. mijn keuken raam staat open en die van de woonkamer ook. Daardoor gaat de geur van de pizzaria/grill onder mij door het huis, door mijn neus en weer naar buiten.  Zo te ruiken een steak die gegrilled word.  Ook ruik ik de verse ingredienten van een goede pizza, tomaten, wat paprika, kaas, ham ..

Nou zou ik.. nee ik zou niet. Eten, gewicht en ik zijn altijd drie onderdelen in één zin die niet soepel loopt. Eten en ik in een zin gaat wel altijd goed, vind ik. Anderen hebben daar een meer genuanceerdere mening over.

Aan de andere kant.. het is 8 trappen naar beneden, zeker 5 stappen naar de pizzaria, en weer die 8 trappen naar boven. Dat is dus eigenlijk sporten.  Daarbij zijn tomaten, paprika, kaas, ham gezonde ingredienten en na zo’n hete zweet dag ook goed om je zoutbalans weer op pijl te brengen. Even nadenken.

Tijdens het nadenken haal ik de was/droog combi leeg die niet echt zo mag heten. Wassen gaat nog maar dat drogen is toch niet wat ik onder drogen versta. Zeker dikke stoffen redt ie niet goed. [Ah.. gebakken bacon voor die ene schotel, en volgens mij ruik ik ook nog champignons]

Ik leg alles op het bed en verschoon deze. Tussen het kussen en laken door opmakend ruik ik basilicum en gebakken vlees.  Als ik de deken er weer op leg ruik ik iets wat doet denken aan knolvenkel en een gegrilde chaslick.

Ok, ok.. dit is niet eerlijk. Het is ruim 25 graden, ik zweet me de sufkutseblubber en ik ga die ramen niet dichtdoen [dat is toch shoarma, knoflook ? ]

Een keer moet kunnen toch ? Al die tijd hier heb ik nog niet een keer ‘lekker brokjes gescored’ dus..

Sleutels grits ik bij elkaar, waar is mijn portemonnee ?  Deur open, trippel trippel trippel trap af en ik sprint de straat op.  Ahh… doe mij die tomaten maar, die kaas, plakjes ham, wat danish blue chees, en rode paprika (heten hier snack pepers).

Ik grits het mee en sprint de trap weer op. Met een scherp mes jaag ik alles over de kling. Tomaten schieten in paniek weg om aan het mes te ontkomen, paprika’s staan machteloos als ze worden gevierendeeld en kunnen geen kant op. Ham wordt doorgesneden en de kaas valt uit elkaar.

Alles gaat in een diep bord en ik slacht de ijsberg sla, en eet het even later op voor de tv.  In mijn neus ruik ik de pizza van beneden en in mijn mond proef ik de salade. Mhm.. dit was wel een erg wijs besluit, ik begin toch niet volwassen te worden hoop ik.

Had ik al verteld dat naast ons hoofdkantoor een McDonalds staat ?

Commenteer