DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Keuzes Keuzes

Vanochtend bleek de recovery niet gewerkt te hebben. Mooi balen want daardoor was ik een verloren avond kwijt en stond ik op precies hetzelfde punt als gistermiddag.

Onderweg naar kantoor heb ik contact met het nederlandse team welke tools nog meer in te zetten zijn. Als ik op kantor ben staat het antwoord klaar. Maar is wel 300mb, en die krijg ik niet op tijd binnen.
Andere oplossing dus nodig. Twee cd’s. De een zou het kunnen maar ziet geen externe hd, de ander kan niet langs de crash komen, maar ziet de externe hd wel. De een met de ander gebruiken kan niet.

Ook moest er een tablet pc worden uitgeleverd, maar die bleek na installatie een meningsverschil met de antivirus update te hebben. Twee opties, met de hand verder stoeien, en misschien zo klaar zijn of weer helemaal opnieuw inrichten, en dus tijd veel tijd verliezen maar het zeker opgelost hebben.
Tijdens het oplossen hiervan komen gebruikers binnen, of ik even iets kan doen. Kost mij vijf minuten, of doorverwijzen naar de helpdesk ?

Na de lunch, gebruiker is onbereikbaar. Moet ik de gok nemen dat de VPN omgeving werkt wat in het verleden niet altijd zo was, of z’n account resetten en testen dat het werkt, en het risico nemen dat de gebruiker het niet snapt en alsnog ons of de helpdesk nodig heeft om verder te kunnen.

De jongens uit nederland hebben een terechte klacht. Nou actie ondernemen of toch nog eens met de andere partij van gedachten wisselen? De ene oplossing levert een hogere werkdruk op, de andere kost meer tijd en potentieel meer frustratie.

Bij het wegrijden slaat mijn auto alarm, nog voor 30 km benzine. Geschatte reisafstand 25 km naar de eerste pomp die ik ken.
Mijn ingewanden reageren te enthousiast op de pruimen die ik vandaag gehad heb, en thuis is er geen toiletpapier meer. Tijdens het rijden gaat het flikkeren van het benzinelampje synchroon met de krampen in mijn darmen. Nieuwe deo zou ook handig zijn. Om zeven voor acht rij ik de straat in. Eerst de supermarkt of tanken ?

Film aanbod : ongeveer zelfde tijden beginnen ze. James Bond (pierce brosnan), Johnny English, Lord of war, X-man, The Fog. EΓ©n TV.

Dit zijn de keuze die ik me bewust ben, veel meer keuzes heb ik vandaag gemaakt waar ik me niet van bewust ben. Als ik dat zo eens tegen de computers hou waar ik al behoorlijk lang mee werk dan realiseer ik me dat die klomp van gemiddeld zo’n 1300 gr. in het hoofd van de mens toch best een mooi stukje biologische ontwikkeling is.

Dezelfde hersenen die snappen wat hierboven staat en ook het plaatje wat hieronder staat :

De betere gesprekken.

Overigens dezelfde hersenen krijgen deze logica voor elkaar:

  • Ik bel een gebruiker om de account gegevens na te vragen, dat wil zeggen haar inlognaam en wachtwoord. De reactie van de gebruiker is om mij naar haar collega te verwijzen, die heeft ze namelijk een mailtje gestuurd met deze gegevens. Logisch, ik bel mijn broer ook altijd om mijn adres als ik naar huis ga.
  • In de supermarkt zoek ik me suf naar het toiletpapier. In het vak waar keukenpapier, schoonmaakmiddelen, doekjes, zeep, waspoeder etc etc. staat vind ik het niet. Hele winkel doorgelopen, staat het toiletpapier aan de andere kant bij het bier en frisdrank.

IkΒ ga stoppen, ik weet inmiddels welke film ik ga kijken πŸ˜‰

Commenteer