DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Punctuele efficiente hufters

Had ik ik al gezegd dat Denen punctuele efficiente hufters zijn ?
Nou bij deze, dat zijn ze ! En ik mag het zeggen want ik heb het ondervonden en ik heb er een soort van voor betaald.

Wat is het geval ?
Voordat ik naar denemarken zou gaan was er wat onzekerheid over het parkeren. Parkeren is of betaald of met een vergunning. Het duurt even voordat duidelijk is waar ik precies terecht kom dus zodra dat bekend is vragen we een parkeervergunning aan. Die word meteen afgewezen, ik sta niet ingeschreven in het betreffende stadsdeel. Mhm.. wat te doen wat te doen (om eens Jochem Meyer aan te halen).

Personeelszaken Denemarken zoekt even verder en ontdekt dat daar waar ik terecht kom geen parkeervergunning nodig is. Mooi opgelost dus en ondertussen blijkt dat in de straat voor mijn huis meestal wel een plekje te vinden is.

So far so good.

Nou hing er vorige week een briefje van de gemeente in het portaal met iets wat ik vertaal als afsluiten,

Bla, parkeren, verbod, bla, en blรค

wegwerkzaamheden etc. etc.ย  Geen probleem, ik zie wel wat er gebeurd. Aanvang werkzaamheden 1 september. Laatste dag augustus worden overal netjes paaltjes neergezet met daarop een parkeerverbod, en wel tussen 0700 uur en 1600uur. Jan en Alleman (dat heet hier trouwens Ebe og Emil) parkeert netjes voor die borden, dus ik ook. Ik hou die 7 uur in de smiezen en vertrek gisterochtend netjes iets voor 7 uur. Buitenlandse politie en ik, daar zijn inmiddels al twee sappige verhalen over in omloop, dus dat is niet iets wat je zou moeten willen opzoeken.

Gisteravond ‘moe’ van de estafetteloop thuis gekomen, straat weer vol met auto’s voor de parkeerverbodpaaltjes dus ik parkeer de mijne er ook tussen. Netjes op zo’n 50 cm afstand van het parkeerverbod, dus voetgangers kunnen ook nog mooi oversteken.

Nie stoppe nie, en nie parkere nie (tussen 0700 en 1600 uur)

Bordje was een ietsjepietsje veranderd, het flubbertje papier met de opmerking ‘kl. 0700-1600’ (Efficient deens voor ‘Bovenstaand bord geldt tussen 0700 uur des ochtends en 1600 uur des namiddags) was weg. Bij alle bordjes trouwens.

Nachtje pitten, wakker worden, douchen, aankleden, rommeldebommel de trap af.. Shit.. Laptop.. Grmbl.. zucht steun kreun met een licht aanzettende anale hyperhidrosis de 8 trappen weer op, laptop in de tas, en rommeldebom de trap weer af. Ik laat de garde fietsers voorgaan voordat ik oversteek en schiet de auto in. In tegenstelling tot het volle vak gisteren staat hij er ineens wel een beetje treurig en eenzaam bij.

Na het wegrijden flubbert er iets aan de vooruit, netjes in een plastic zakje net als een soort pakbon.
Auto gestopt en jawel : mijn eerste parkeerboete in 17 jaar. (Let op, parkeerboete, die andere soort nou ja… don’t mention the war zeg maar.) Nou is mijn juridisch deens nog niet wat het zou moeten zijn, maar ik voel op mijn klompen aan dat het niet met de kleur van de auto te maken had.
Shit.. ik ook altijd, grote bek, systeem uitdagen, op het scherp van de snede werken, affijn. Er loopt hier dus een deen rond die net wat scherper is als ik, want de nijvere ambtenaar is begonnen met mij te verbaliseren om..

Ze draaien netjes een bonnetje uit met wie, wat, waar en waneer. Een en ander wordt in een luxe verpakking onder de ruitenwisser gefrot TEGELIJK met de acceptgiro. Over fucking efficient werken gesproken zeg. Daar kan de de Koos $pโ‚ฌโ‚ฌ bonusincassodienst in Ljouwert nog een voorbeeld aan nemen. U staat geparkeerd waar dat niet is toegestaan, bon en acceptgiro ter waarde van 510 Kroner in luxe geschenk verpakking. And have a nice day.

Daarna komt de ontspannen deense houding weer naar boven in de procesgang want….
Ik meld me op kantoor met dikke huilie en boediehoe en mompel wat over buitenlanders pesten, racisme en kunnen ze wel.. De dame van HR komt me te hulp. Ze gaan een parkeervergunning regelen, dan heb ik meer mogelijkheid om een plek te vinden. Ook gaan ze kijken of de bon ongedaan kan worden [smile].
De parkeervergunning is geregeld en ik heb een tijdelijke gekregen. Ik moet eerst zien dat ie werkt trouwens. Een tijdelijke parkeervergunning bestaat hier uit een wit A4-tje met 2 regels en een datum. De tekst is iets als “Parkeervergunning aangevraagd, 2 september 2009“, dus ik ben benieuwd. Je vouwt dat papier dubbel en achter de voorruit ermee. De bon ongedaan maken is niet gelukt, zeker niet toen duidelijk werd dat ik het bord nog net niet niet omvergereden had en dus best had kunnen zien dat ik knettervet in overtreding was. Daarbij willen ze echt die weg vrijhebben voor de werkzaamheden om die juist zo snel mogelijk af te kunnen ronden. Er is een soort van coulance maar die stopt echt om 0700 uur. Maakt ook niet uit, het was te proberen toch ?
Mijn collega heb ik de bon, acceptgiro en 510 Kroner gegeven en daarmee is de kous af, hij betaald ‘m digitaal voor me.

Voor iemand die mij als ik een de slimste denk te zijn een oor aannaait voor 33 seconden kan ik stiekem ook wel respect hebben, sprak ie grijnzend als een boer met kiespijn ๐Ÿ˜‰

Commenteer