DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Te kort bezoek – vrijdagnacht

Na een echte worsteling om Denemarken te bereiken zijn ze er om ca. 23 uur. Afgepeigerd, lichtelijk geirriteerd door de weg omstandigheden maar wel meteen weer leuk om elkaar te zien.

Ik ben op het allerergste voorbereid. Twee vrouwen zijn meegekomen met mijn broer. Hij reist vaak zoals ik ‘light’, een onderbroek (binnenkant en buitenkant te dragen) een sok, een tandenborstel en een kelnersmes. Bij risico op slecht weer dit alles in een vuilniszak zodat die met 3 goede knipjes ook als regenjas te gebruiken is.
Vrouwen reizen uiteraard ook ‘light’, dat wil zeggen dat er met een zeer wel overwogen selectie van tassen, schoenen, kleding, cosmetica en andere schoonheidsproducten de reis aangevangen wordt. Uiteraard is er rekening mee gehouden dat er minstens drie keer per dag omgekleed moet worden, er mogelijkerwijs ook uitgegaan wordt zodat voor zowel disco als gala corresponderende kleding aanwezig is, en uiteraard voor ’s avonds voor de luie uren diverse setjes slobberkleding in de kleuren van de gemoedstoestand op dat moment. Da’s één vrouw, en er komen er twee.

Ze bellen als ze er bijna zijn en ik praat ze naar een parkeerplek die ik met een schuin oog al de hele avond in de gaten hield.
Naar beneden en begroeten. Heerlijk om ze weer te zien. Ze hebben alleen de vrijdag vrijgekregen dus zondag moeten ze weer bijtijds weg. Zeker met het verkeer in gedachten.

Tot mijn blijdschap zijn de dames erg pragmatisch geweest en valt het volume en gewicht aan bagage reuze mee. Alles gaat de trappen op en kwartier wordt gemaakt. Zij slapen in mijn bed, de dochter op een luchtbed en ik ook op een luchtbed. Shit, kan ik me natuurlijk meteen de sufkutseblubber op een pomp gaan trappen. Mijn broer pakt de bedden uit, trekt een blik van “tja.. en nouh ? ” en begint het bed vol met lucht te blazen. Zo’n matras van 190×160 cm (schat ik) en uiteindelijk iets van een 40cm hoog na vijf minuten opblazen. Erg goed dat ze die zelfopblazende matrassen hebben gekocht. Stekker in de muur, gepast campinggezicht erbij van “kijk mij eens werken” en na ongeveer 5 minuten is je bed klaar. Superhandig.

De dochter is snotterig, grieperig en heeft een erg vervelend gevoel in de keel en niet zoveel zin om dus nog wat te doen. Geen probleem echter want wij kunnen gewoon even verderop in de straat een biertje scoren en bijpraten vindt ze. Spullen zijn uitgepakt, dochter op de bank met afstandsbediening en telefoon en wij even de kroeg in. Voor het eerst in iets van 6 of 7 jaar volgens mij dat ik weer eens in een bar ben.

Met het nodige “Jeg taller ikke dansk, doe mij die maar” wijzend op de tap “Mag ik ik 1 kleintje en 2 grote pils van u” werd het 3 kleine pils a 50 cl. Uitleg van de blondine achter de bar “het verschil tussen 33 en 50 cl is zo klein, daarom is de 50cl de kleinste die we hebben.” Wat een land, weer een reden om er van te houden. Is je wel eens opgevallen dat in nederland erg veel dingen altijd verkleind worden : “een kopje koffie”, “een kopje thee”, “een glaasje frisdrank”, “een koekje”, “Aardapplen, groente en een stukje vlees”, “wil jij een snoepje? ”

We kletsen bij in een cafe waar roken mag, aan een tafel een setje vrienden met elkaar lol aan het maken is, en de tafel naast ons zitten een wat ouder stel samen met twee jonge jongens te dobbelen. Flessen bier op tafel, setje borreltjes erbij en een hoop lol. Aan de gok automaat zit een man een spel te spelen en achterin de bar zitten aan twee tafels een groep mannen zwaar te discussieren en duidelijk ook te genieten van het feit dat ze het niet echt eens zijn. Schouderkloppen, bier proosten en weer verder.

We ontdekken doordat de vriendin van mijn broer naar de bar gaat om eens “eens kijken wat ze hebben ” te scoren een waanzining drankje. Eerste reactie is een vloeibare vorm van anta-flu (die oranje snoepJES die oude vrouwen altijd uitdelen. Jij ook Mam, maar jij bent geen oude vrouw. Hoogstens een 20 jarige met veel levenservaring.) met alcohol. Wordt geschonken in een klein borrelglas en is verradelijk lekker. Drop, menthol maar past niet erg goed bij het glas bier wat we ook hebben staan, die smaakt ineens wat raar. Uiteindelijk komt zo rond half twee de waard voor de laatste ronde langs en vertrekken we weer naar huis. Nest in en pitten, morgen wordt een drukke dag.

Commenteer