DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

mijn nieuwe collega : Hrut van der Dumme

Vandaag was het mijn beurt weer om op het tweede kantoor dienst te draaien.

omdat ik het een en ander moest meenemen had ik op het hoofdkantoor alles klaargezet zodat ik dat meteen kon ophalen.  Ik schiet het hoofdkantoor binnen en mijn collega staat wat onnozel te kijken. Wat of ik  kom doen ?  Uitgelegd dat ik niet met alles 8 trappen op wilde lopen en dus nu het kwam ophalen.  Hij  grijnst niet al te nozel. “Did I tell you that they will have a interal move at the 7th floor ?” Wat ? Dat kantoor met die chaos in de patch panelen ? Waar ongeveer 1 op de 4 aansluitingen niet overeenkomt met de codering op muur of paneel ?  Die ja..
Shit.. heb ik dat.. Even heb ik de indruk dat ie een bewust spelletje speelt.  Ach maakt het uit. Op dat kantoor zit S., en iedere keer als ze me vragen wat ik als afscheidsgeschenk wil hebben wijs ik haar in het smoelenboek aan. Ze is niet super knap, maar wel een hele leuk meid met een goede uitstraling. En kan (zo kwam ik vandaag achter) ook heel lief blozen.

Naar het andere kantoor gegaan en mijn meuk opgestart. Meteen komen de vragen binnen. Dat is goed dan hoef ik niet aan die verhuizing te werken.  Maar het is uitstel van executie. Ik moet er toch aan geloven. In eerste instantie lijkt het er op dat er maar 4 verhuizen. Maar al snel zijn er 10 mensen die verhuizen. Dus dat is 20x aansluitingen aanpassen.

Mede doordat een van de verhuisden driftig meeloopt krijg ik snel overzicht wie van waar naar waar gaat. Natuurlijk zijn de telefoons al uit de muren gerukt en kan ik dus geen historie meer zien. Veel weten gelukkig nog waar ze de kabels hebben uitgetrokken en na een half uurtje stief ompluggen in het hok lijkt bijna alles te werken.

Alleen die van S. nog niet. Zij had een nummer wat van iemand met zwangerschapsverlof, maar die werkt sinds afgelopen maandag weer. Met wat gepier achterhaal ik een vrij nummer en snor de bijbehorende telefoon op. In het patchhok haal ik de aansluitingen over en ze heeft een nummer. Nou testen.
Ik loop de afdeling op en pak een van de eerder aangesloten telefoons. De eigenaresse van dat toestel is met vakantie, en kan dus eigenlijk niet bellen. Die telefoon staat ongeveer een anderhalve meter van S. af.  S. zit haar werk te toen op een kingsize skippy bal (want ergonomisch), en ik toets het nummer van d’r in. Als ik naar haar kijk zit ze ongelovig naar haar telefoon te kijken. Ineens doet ie het, en iemand die er niet is belt haar. Wat schaapachtig pakt ze de telefoon op en stamelt wat in de hoorn. Met een wat diepere stem zeg ik  “Don’t be so shy, it’s your favorite systemoperator testing your phoneline” wat door iedereen om haar heen wordt gehoord behalve door haar, en ze beginnen te lachen. Ze komt iets overeind en kijkt over de kast heen mij met grote ogen aan, maar blijft zachtjes in de hoorn praten. Haar aankijken zeg ik  “I think this proves that the line works”  Iedereen lacht nog harder en ze kleurt op een erg lieve manier. Als ik de laatste aansluitingen bij haar controleer blijkt ze zelf op blote voeten nog bijna een kop groter als mij te zijn.

Mijn collega heeft een nieuwe collega aan me voorgesteld. Hrut van der Dumme.  Toen ik afgelopen dagen eens zat te schelden via de chat gooide hij er eens een nederlands scheldwoord tegen aan. In de chat verscheen het volgende :

1:52:28 PM: [  collega  ] did you  speack with  kenneth about logic install
1:52:32 PM: [  collega  ] on tablet
1:52:51 PM: [  ikke   ] not yet.. tablet is almost fineshed
2:27:08 PM: [  ikke   ] kakc
2:27:42 PM: [  collega  ] hrut van der  dumme
2:27:51 PM: [  collega  ] eller hvad
2:28:07 PM: [  ikke   ] actually godverdomme ,  symantec doesn't work properly.
            virus team suggests rebuild of the tablet
2:28:29 PM: [  collega  ] ups  i told you  pls hold
2:28:40 PM: [  ikke   ] I'm holding

Klinkt nog vriendelijk ook, en je kan je toch lekker afreageren.

In in het kader van de minder snuggere opmerkingen :
Tijdens de lunch hebben we het over ongeduldig gedrag bij vrouwen en storingen. Een van de vrouwen zegt  “I’m always trying to be patient with that. ”  Waarop ik (in een poging getapt uit de hoek te komen) zeg “Can I have that in writing, normally women aren’t that patience with my equipment”  De vrouwlijke collega naast me proestte de pasta carbonara vol over de tafel voor ik in de gaten had dat ik mist inging.

2 commentaren op: mijn nieuwe collega : Hrut van der Dumme

Commenteer