DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Aftellen - dag 11/11

Het aftellen is begonnen.
Nog 11 dagen. Dan begint het feest. Na een dikke 3 maanden van voorbereiden, je suf vergaderen, managers uit je nek houden, oeverloze aantallen telefoongesprekken, plannen, herplannen, herherplannen, mailen, brieven schrijven, contracten tekenen, externe partijen na zitten, externe partijen die mij nazitten gaan we de grote verhuizing doen.

Vanuit het centrum van Nederland gaan we een vestiging ruim 25 km verhuizen naar onze vestiging. Ze onderbrengen in ons gebouw en laten aanhaken op ons netwerk en mogelijkheden.
Afgelopen week vielen geplande stukken op hun plaats. Telecom afspraken voor verhuizen en opzeggen komen rond. Netwerk leveranciers die scripts en onderdelen gaan leveren. Verhuisbedrijf wat een uitgebreide instructie heeft hoe en wat te doen, zodat wij op een eenvoudige manier alle bureau’s kunnen voorzien van materiaal.
Op een zeer krap schema worden volgende week meubels ingereden. De kabelgasten moeten daar vlak achteraan om de kabels te trekken en vlak daar achteraan gaat ons team netwerk en telefonie aansluiten en testen. Voor die tijd nog een vleugel onder bedrading brengen met een extra patchkast die voor ons nieuwe teamlid een vuurdoop zal zijn. “Heb je al eens gepatched ?” “Ja, vorige week die kast bij jullie.” Ok, eens kijken of ie het oppakt en leuk gaat vinden. Aan z’n inzet zal het niet liggen. Hij is super enthousiast, heeft pit en ziet dingen en heeft humor. Dan kan het eigenlijk niet tegenvallen toch?

geen problemen toch

Aan alles is gedacht, toch ? Hallo, iemand !?!?

Het spannendst zal het laatste weekend van januari zijn. Dan worden de servers noodgedwongen verhuisd omdat de virtuele verhuizing die we wilden niet een echte optie was. Dus met uitschakelen, afbreken, verplaatsen, opbouwen, inschakelen zou alles onder de pannen moeten zijn. In gedachten doorloop ik elke dag die dagen. Hebben we dit? Hebben we dat ? Wat als ? Risico’s ? Hebben we afgedekt. Volledig? Zal toch wel ?
Hotel is geboekt, vrachtvervoer besproken. Zo gevoelsmatig hebben we alles. Vaak moeten er nou nog details worden afgerond, maar de grote dingen zijn running.

Aan de ene kant wil ik van de daken schreeuwen wat er voor enorme berg werk is verzet, niet alleen door mijn ploeg, maar ook door facilities, de architect, de kabeljongens en electra specialisten, meubelmakers, etc etc, maar aan de andere kant is het stiekem ook echt kicken als het zo stilletjes goed gaat. Nood procedures zijn besproken, extra full backups zijn geplanned, en worden dubbel gechecked. Telkens als ik semi-buitenstaanders spreek hoor ik “oh… maar dat kunnen jullie. Dat hebben jullie al eerder gedaan toch?‘ en vraag me dan stiekem af wie ze motiveren, mij of zichzelf.

Ondertussen worden op dit moment nog twee projecten tot een einde gebracht.
Aan de ene kant de omruil van de oude nieuwe telefoons omdat Nokia in zijn oneindige wijsheid (NOT : arrogantie) besloten heeft dat een 2700C met maar één BT headset werkt, en we dus alle telefoons weer moeten omruilen. Beetje vervelend als ca. 50% van je bedrijf op dagelijkse basis op de weg zit en zich suf belt. Daarom een grote klapper vandaag op een bedrijfsmeeting in een hotel. Zijn ze allemaal bij elkaar en kan je makkelijk die omruil doen. Dat er en passant ook een gezellig feest aan verbonden is is toevallig hè. Ik hoop dat de twee jongens uit mijn team morgen in een redelijk aanspreekbare staat zijn als ze weer terug zijn uit het hotel. Vorig jaar hadden we er eentje die wat lastiger uit zijn bed kwam, maar we waren met genoeg volk om ‘m wakker te krijgen.

Aan de andere kant worden nu onze ADSL klanten omgezet naar een KPN-vrije oplossing, waardoor we en wat meer snelheid tegen dezelfde prijs hebben, maar (en da’s veel handiger) één contact punt hebben. Dus administratie en beheer zijn eenvoudiger. Morgen eens bellen hoever we staan, elke dag wordt er namelijk een set gebruikers omgezet en dat gaat tot dusver zonder klachten. Zou dat kunnen? Gewoon een install base in een ruk overzetten ?

Daarmee moet ik trouwens nog wat gaan doen. De provider had in een grijs verleden een optie dat elke abonnee kon aangeven BOF te sponsoren. En nou zetten we toch een forse set aansluitingen over. Dus is het niet meer als handig en maatschappelijk verantwoord om ook voor die groep eens dat ‘vinkje’ over te zetten.

Oh ja.. Onze EC leden, willen in het kader van bereikbaar zijn allemaal een BlackBerry hebben. Nou had ik bij een vorige opdrachtgever al eens zo’n project gedaan en in de periode na de uitlevering van deze emailslaven zagen we aan aantal relaties op de klippen lopen, kregen we vragen van echtgenotes “kan je die email ook blokken tijdens bepaalde tijden?” en regende het bekeuringen van emaillezende automobilisten in het bedrijf. Nou zal de ploeg uitgeleverde BB’s nu wat kleiner zijn, maar de eeuwige emailontvangst zal toch ook hier misschien slachtoffers maken.

En ik wil weer op de motor. Ik hou van sneeuw en ijs, en slecht weer, maar het gehannes met OV ben ik klaar mee. Ik heb in de afgelopen dagen wel veel luisterboeken kunnen wegwerken, maar ouderwets lekker op de plok is toch ook heerlijk. En korter. In plaats van 0545 wakker om om ca. 0630 een trein tepakken zodat ik om 0830 op mijn werk ben gewoon om 0700 uur wakker, om 0730 rijden en dan zo rond 0830/0845 lekker doorgewaaid en wat doof op m’n plekje zitten. Afgelopen week heb ik mijn röntgenfoto’s doorgemaild gekregen van het motorongeluk vorig jaar, en dat houdt me nog even onder controle. De schroef en snij partij was op basis van 20 km*h-1 op een droge weg, dus tel uit je winst voor 120 km*h-1 op een gladde weg toch ?

De aankomende dagen zal ik korte updates geven over de verhuizing en wat we nou toch nog allemaal tegenkomen waar we oplossingen voor moeten vinden, en eventueel andere onderwerpen maar dan in seperate posts.

Commenteer