DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Aftellen – Dag 3/11

De stukjes beginnen op hun plek te vallen. De extra werkzaamheden waar we gisteren achterkwamen zijn opgestart en waren aan het einde van de dag ook al bijna afgerond. Complimenten voor de flexibele insteek van de electra jongens.

De telefoons zijn neergezet voor zover het kan en ook al ingelogd. Morgen komen de resterende exemplaren en kan het afgerond worden.
We hebben de afspraken met betrekking tot aanstaand weekend met de bewaking bevestigd. De tijden zijn globaal bekend, maar de eindtijden zijn telkens “op afroep”.  De verhuizers moeten vrijdag eea. met voorrang verhuizen en daarvoor zijn nogmaals de afspraken bevestigd.

Naar de medewerkers is een verkorte instructie gemailed en hebben we hun namens IT hartelijk welkom geheten. En net op het laatste moment weet een van de jongens me een hartaanval te bezorgen.
Als we de status quo van de telefonie en data bespreken komt ernaar voren dat van een groot deel van de telefoons er helemaal geen signaal is. Nadat we de lijnen controleren blijken die telefoons niet gepatched te zijn. Op zich geen probleem voor ze en ze beginnen met het voorbereiden van de aansluitingen.

Totdat “EEeeeh.. we hebben helemaal geen 100 vrije poorten meer op de centrale” Mijn hart bevriest. Ik hoor alleen het “geen vrije poorten” deel en schrik me suf.  Hoe kan ik dat over het hoofd hebben gezien en bovenal, waar haal ik die vandaan, we hebben ze uiterlijk vrijdagavond nodig….
Even duurt het voor ik het me realiseer. De beschikbare poorten zitten op dit moment voor een deel in de oude aansluitingen die ongebruikt zijn. En daarvan moeten we nog een deel terughalen. Dus we hebben ruim voldoende aansluitingen zoals ik al had verwacht.

De nieuweling die naast z’n normale werk en inwerken ook een crashcourse doormaakt heeft een instructie gehad om de FO aansluitingen op de tweede locatie te bepalen en documenteren. Daarmee borgen we dat bij de heropbouw aanstaande zaterdag we de juiste FO connecties met de bestaande bekabeling in orde maken.
De extra backups lopen vannacht nog een keer. Morgen komen er nog onderdelen binnen en kunnen we de telefonie afronden. Voor het uitvoeringsplan maak ik morgen op A3 een overzicht wat wie en waar.

En als ik heel eerlijk ben, ik ben er nou wel klaar mee. Regelen, organiseren, plannen, de afgelopen anderhalve maand stond voornamelijk in het teken van deze verhuizing. IIn het begin dacht ik nog naief dat ik met een vier tot acht uur per week toe zou kunnen, maar wat was dat een onderschatting zeg. De normale operationele taken liggen op een zijspoor van me, er moeten andere dingen opgestart worden en ik wil weer eens een vrije avond tevreden op het internet rondschuimen, hier op het blog eens dingen van me afschrijven en donderstralen met mijn gebruikers. Mijn gebruikers ? Ja, mijn gebruikers, die heerlijke idioten waar ik elke dag met veel plezier tussen zit te werken en die nog steeds in staat zijn me te overdonderen door gebruikersgedrag, humor en interactie.

Nog even en dan hebben we een hok vol met deze mensen en kan ik weer de aandacht aan ze geven die ik wil.

Commenteer