DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Aftellen – dag 9/11

Vanavond werd de nieuwe patch kast geplaatst. Vanmorgen was iedereen middels een mailtje op de hoogte gebracht dat om 1700 uur op de korte vleugels van het gebouw het netwerk er af zou worden gehaald.
De jongens van electra waren ruim voor tijd aanwezig en begonnen met de opbouw en voorbereidingen. Stipt om 1700 uur werden de centrale switches platgegooid en begonnen ze met het werk. Nadat ik terug was op mijn werkplek totale verwarring. Waarom deed niets het meer?  Machine herstart en nog steeds niets. Nadenken… Dan ineens dringt het tot me door. Ik zit ook op een korte vleugel.. Ach ja, als ik mijn eigen mailtjes met aankondigingen al niet lees 😉 Inbellen via VPN en weer doorwerken totdat de electrojongens zich afmelden.

Iets eerder als verwacht komt die afmelding. De nieuweling gaat mee voor z’n eerste lessen patchen. Onverwacht wordt het ook een eerste les storingsanalyse. Als de switches weer op zijn werken ze, maar is er geen verbinding met de coreswitch. Mhm.. Zoeken, connecties controleren. Ah.. een optische aansluiting is kruiselings aangesloten. Die worden omgezet maar nog steeds geen sjoege.
De switches aan beide kanten geven aan geen link te zien. Ouderwets met een zaklamp testen we de lijn en kabel. Die werkt. Terwijl wij in de serverruimte de dingen controleren en de foutlogs in de switches analyseren komt er een telefoontje vanuit de electroploeg. De laatste kabel is niet goed. Geeft niets door en is dood. Die kabel wordt vervangen en we gaan verder, en na ca. een uurtje zijn alle poorten weer als vanouds aangesloten en werkt het.
De nieuweliing had een simpel maar doeltreffend schema gemaakt wat bij dit soort klussen net beter werkt als wat we voorheen gebruikten. Na de verhuizing mag ie dus mooi de andere kasten documenteren.

Commenteer