DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

En mijn tijd dan ?

Zo heel af en toe kan ik pislink worden op gebruikers. Vandaag gebeurde dat ook.

Wat is de situatie ?
We hebben sinds kort het onvolprezen (en als het aan mij ligt zal het onvolprezen blijven) M$ programma Office communicator (OCS). Een chatprogramma voor kantoor medewerkers (of.. msn voor 25+-ers).  Dit programma is uitgerold en wordt langzaam aan steeds meer gebruikt. In onze constructie is het extern gehost, waardoor alle communicatie vanuit ons kantoor naar buiten gaat en weer terug.  De impact zou dus best kunnen meevallen.
Nou doet zich bij ons het verschijnsel voor dat onze externe bandbreedte soms piekt en volledig vol loopt. Mail, internet etc. zijn dan super traag en als zo’n storm opgestoken is duurt het vaak tot de volgende dag voor het weer enigzins beheersbaar is.

Na veel klachten en zoeken, pieren en piekeren hebben we een idee waar het aan zou kunnen liggen. Een onjuiste update van het contactbestand van OCS. De teams die over messaging / outlook / OCS gaan hebben een lijstje van ‘verdachte’ gebruikers opgelepeld.  Schijnbaar is er met de installatie iets fout gegaan en update het programma zich helemaal suf op de achtergrond met zo’n storm tot gevolg.

Aan ons de schone taak om een klein trucje te doen, namelijk wat bestanden weggooien. Klinkt simpel, en is het in feite ook. Totdat je met gebruikers moet gaan werken.
Bij het verwijderen moeten OCS worden uitgeschakeld, en één setting worden goedgezet voor ik de bestanden kan verwijderen. Die ene setting zorgt ervoor dat ik heel even de remote overname verlies, en daarvoor heb ik de gebruiker nodig, die moet me dan weer één keer toegang geven.
Dus :
– systeem overnemen
– vinkje zetten
– systeem weer overnemen
– 4 bestanden verwijderen.

Afhankelijk of het een kantoor of veldmedewerker is duurt het drie minuten of vijf.

Een van de gebruikers is echt zo verschrikkelijk druk schijnbaar (niet dus, want na 13 min zit ze weer op de plek) dat zodra ik haar machine overneem er een brandoefening gehouden moet worden.
Onderstaande conversatie gebeurd als ik haar systeem onderhanden wil nemen.

2:40:04 PM: [  ikke ]:  USR, zou ik je heel even lasdtig kunnen vallen >
2:41:33 PM: [ user ] :  Ja natuurlijk
2:41:46 PM: [  ikke ]:  duurt 10 min max, en ik neem even je scherm over..
2:42:02 PM: [ user ] :  prima
2:42:18 PM: [ user ] :  Heb je mij ook nodig of mag ik even wat anders gaan doen?
2:42:41 PM: [  ikke ]:  als je op join hebt geklikt weet ik dat .
2:44:23 PM: [  ikke ]:  ok, svp weer even scherm delen en beheer toestaan
[ wachten, ineens realiseer ik me dat ze weggelopen moet zijn ]
2:45:28 PM: [  ikke ]:  Je bent er nog ?
2:50:22 PM: [  ikke ]:  USR, even voor je beeld, wat ik nou aan het doen was,
2:50:22 PM: [  ikke ]:  of wilde doen heeft te maken met de netwerk problemen die
2:50:22 PM: [  ikke ]:  wij ins ons kantoor ondervinden.
2:50:22 PM: [  ikke ]:  Doordat je meteen bent weggegaan sta ik nu stil
2:50:22 PM: [  ikke ]:  en kan niet verder.
2:50:28 PM: [  ikke ]:  Bedankt voor je medewerking.
2:57:03 PM: [ user ] :  helaas...
2:57:27 PM: [ user ] :  als je het als nog wilt doen? Ben nu achter mijn bureau

Ik heb verstek laten gaan. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik haar zou laten weten of het zou werken, en zelfs die tijd was al te lang. Die bestanden ruim ik op een andere manier wel op. Er is vast een erg vertragend scriptje te bedenken waardoor het opstarten wat langer duurt bij deze gebruiker.

Nog zo’n tijdsverslinder :
Camping zender SBS6, je wordt nou al doodgegooid met de ‘<vul extreem bijvoeglijk naamwoord in> televisie sensatie van 2010″  Die dominostenen actie van ze. Ze rukken een ploeg studenten uit hun leer omgeving, flikkeren er wat plastic steentjes bij (5 Mio+) en maken een parcourtje waar die stenen neer gezet moeten worden.
Zet er een vent bij die omdat ie schijnbaar niets kan zich chef steentjes parcour mag noemen en het lijkt net een echt iets.
Flikker er wat pseudo wetenschap bij (Trillingsvrije ophanging van de vloer, constante lucht temperatuur tegen thermiek bla bla ) en het <vul extreem bijvoeglijk naamwoord in> televisie moment van 2010 is een feit.

Door een zeer straks schema te hanteren en spartaanse arbeidsomstandigheden aan te bieden rukken ze die studenten in no-time naar een overmoeide gemoedstoestand waardoor ze op de “LIVE !!!! LIVE!!!   SMS nu naar ” avond bij het minste of geringste dingetje brullend langs de zijlijn staan. Vet inzoomen en een dikke voice over maken het compleet. Ter verhoging van het drama wat extra ‘last minute actie ” momenten en iedereen trekt het bijna niet meer.

Nee, spendeer je tijd dan aan het maken van een beetje uitdagend domino spel :
Maak dit maar eens met 5 miljoen stenen.

De tijd die je daarmee overigens verliest kan je makkelijk weer goedmaken. Tenminste als je een beetje into de Rubick-kubussen bent.
Jajaja.. ik weet het, het bouwen van die machine van lego kost ook tijd, maar wat een mooi apparaat!

Commenteer