DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

En waarom word het dan druk ?

Zoals ik al meldde, het wordt eerdaags druk voor me.  Op persoonlijk vlak.

Afgelopen weekend kwam er erg goed nieuws van de rechtbank…

Even een korte recap :

-In mijn te koop aangeboden huis bleek een huurder met erg groene vingers te zitten, en die snapte precies hoe je electra moest omleiden.  Na verloop van tijd viel dat wat op tijdens een sneeuwrijke periode en dus deed ome pliesie klop klop op de deur.  Dit zat dicht, maar ome pliesie wist daar wel raad op.  <Kraaaaaaak.>

  • Ome pliesie deed goede zaken met de electrotoko. Die wist eerder dan ik dat er sprake was van groene vingers en stroomjatten.  Dus in no time en factuur voor achterstallig electra verbruik bij mij door de deur.  Met fijntjes de toevoeging, na betaling van de €35.000,-  zouden ze me weer aansluiten.  WTF ?
  • Ik zit wat te denken en ineens vielen wat zaken op de plek.. Daarom stuurde ie de post door, en daarom waren ‘ze toevallig in de winkel’ toen ik eens in de woning wilde zijn.
  • Daarom kwam ie met het voorstel “Joh, huureh … jij centen, en mijn vrienden die bij paps en mams op zolder wonen zijn dan mooi onder de pannen.
  • Daarom nam z’n kantoor op met de vraag toen ik opbelde “in welke hoedanigheid belt u? Schuldeiser?
  • Daarom was ie ‘de identificatie stukken van de huurder kwijt’
  • Daarom moest de huur via hem worden overgemaakt..

Affijn.. <mompelt iets over kont, achterkant, koe kijken) met wat ik nu weet, zou ik dingen anders hebben gedaan en nooit hebben betaald voor de ‘geleverde diensten’.

Maar, ik ook niet helemaal onnozel: eens praten met voormalige buren, huurder achterhalen, foto’s maken. Etc.  Na een middagje stug werken : zwikkie foto’s en verklaringen, schade aan woning geschat (minstens € 50K) en de spullen eens uitwerken.   Uitgewerkt spul naar ome pliesie sturen, met de vragen op bepaalde zaken eens verder te zoeken en te rechercheren.

Reactie pliesie : “Ehje.. doe’s niet, hou’sop”  en ze gaan druk verder met fietsers flitsen. Maar ja, de OvJ moest er nog mee aan de slag, en als ik me aan ‘inmenging ‘ schuldig zou maken zou ik nog verder van huis zijn. Dus even een pas op de plaats.

Ondertussen Liander in actie:  “Wanneer gaat u betaleh dan ?”   Eh, niemals, never, njet,  want portemonnee leeg, en daarbij, ik heb het niet veroorzaakt. Er wordt wat procedureel gemompeld over hoofdelijke aansprakelijkheid etc.  Maar goed, hoe je het ook wend of keert, geld wat je  niet hebt kan je niet uitgeven, en de dagen dat ik 35K in de pocket heb zitten zijn er vaker niet dan wel. Wel aangegeven dat als ik verhaal ging halen ik hun claim zou meenemen.

Vlak voor ik naar Denemarken ging (dwz. de donderdag voor mijn vertrek op vrijdagavond), briefje van de OvJ, tja…  Ze konden het niet hard maken, of bewijzen..  Gmrbl.. Maar eerst Denemarken.

Tijdens Denemarken en daarna nagedacht over ‘wat te doen, wat te doen’.

Een luisterend oor hielp, en begon eens een setje brieven te schrijven. Eentje naar kantoor van de pipo.  Eentje naar de OvJ, en eentje naar pipo zelf. Kantoor dook meteen in de verdediging ‘wir haben es nicht gewusst !” en mompelde over franchise constructies.  OvJ met een netjes ambtelijk antwoord “binnen 8 weken reageren we.” en pipo. Tja. Pipo werd wat nerveus en stuurden een advocaat op mijn dak. Netjes twee kanten met een hoog “wir haben es nicht gewusst” maar ook fijntjes ” subsidiair heb ik client aangeraden zijn voormalige aansprakelijkheidsverzekering in kennis te stellen van deze ontwikkeling.”

En toen was het parket klaar met mijn brief.  De OvJ van dienst vond het allemaal maar onzin want niet bewijsbaar, en ik moest civiel mijn recht maar halen.  De rechtbank vond echter anders.  Kort gezegd “functie pipo is een risicogroep, omstandigheden pipo zijn op z’n zachtst gezegd discutabel, en Den heeft wel wat punten naar voren gebracht waar we niets van terugvinden in het dossier.”  en stuurde meteen een date verzoek voor een kop koffie naar me.  Die date staat.  Overigens mag ik voor die tijd een keer proefrijden, wat we ook gaan doen.

Maar wat schetst mijn verbazing. Afgelopen week, de krasse knarren zijn thuis,  “pling plong ” de deurbel.  Een forse man, kale kop, Guns ’n Roses shirtje, papiertje in de hand : “Goedemiddag, mijn naam is  [ Nico Eqschot, incasso specialist ] , hebbu 35.000 eypo voor een rekening van Den?”  Eh nee,  ook zij hebben die bedragen niet in de kontzak zitten. Dus er wordt wat heen en weer gebeld.  Tussen mij, Liander, en de kale incassodude. end resultaat  : ze gaan toch verder met me klem te zetten om de centen te incasseren.

En nou wordt het spannend. Liander gaat mij onder druk zetten, ik ga de rechtbank overtuigen pipo onder druk te zetten, en als ze dat doen gaat het grote spel beginnen.

Overigens : meer info hier en in-depth hier.

Die laatste link is password protected, vanuit strategisch oogpunt. Als je toegang wil kan je dat aanvragen via de contact pagina.

Dus : let the game begin.

Commenteer