DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Minder handig…

Omdat ik de kans op diefstal van het navsys wat wil verkleinen wil ik gebruik maken van de Garmin veiligheidsmodus. Door middel van een pincode en een ‘veilige plek’  wordt het gebruik van het apparaat door onbevoegden een stuk minder plezierig.

Uiteraard wil ik dat pas nu instellen en doorloop de procedure :

Pin stellen...

Pin ingevoerd, en volgende stap :

Wat veilige plek ?

WTF ? De veilige plek is hier ca. 1000 km vandaan ?

Daar heb ik nu niets aan. En het is niet mogelijk om alleen een pincode in te stellen. Dat moet nu dus maar wachten tot ik weer thuis ben.

Nou is dit een luxe probleem als ik het relativeer. Tijdens het ontbijt zitten er 3 Nederlandse meiden te eten. Zoals het Nederlanders in den vreemde betaamt hebben ze een meer als gemiddeld volume. De een gaat eerdaags trouwen en mag van zichzelf niets eten, want ze ‘moet in de jurk passen.‘ De andere heeft inmiddels 3 kinderen en doet aan de aanstaande bruid een paar tips op het gebied van intieme hygiëne…

Zich onbespied of alleen wanend wordt uitgebreid verteld dat Dettol het middel is om je kruis schoon te maken. Zeker na een bevalling, en zij kan het weten want ze heeft er inmiddels 3. Omdat ik dan toch wel nieuwsgierig ben hoe dat in z’n werk gaat haal ik nog wat te eten en groet de Denen met een onvervalst ‘God morgen’ in een laffe poging voor Deens door te gaan, maar dat werkt want de Denen groeten even vriendelijk terug.

Ze verteld op luide toon dat de Dettol in een emmer heet water moet worden gedaan en dat je er dan wijdbeens boven moet gaan hangen. Alles wat dan na een bevalling er nog inzit zou er dan zo uitkomen. Het wordt dan zo schoon door de dampen dat het zeer doet. Ook de mannen zouden er erg gek op zijn als een vrouw zich zo op deze wijze schoonmaakt: ‘Je stinkt dan niet zo‘.

Op de vraag van haar tafelgenotes of iedereen dat doet, wordt onomwonden geantwoord ‘Ja, alle Surinamers en Antillianen doen dat.

Reden te meer om de gemiddelde Nederlander in den vreemde te mijden, Joost mag weten wat ze anderen wijsmaken.

2 commentaren op: Minder handig…

  • She

    Grinnik, doet me denken aan de vakantie in Frankrijk, alwaar de 2 oudsten van mijn teerbeminde kroost in de zeker 15 meter hoge bomen hing te survivallen en ondertussen het traag vooruitkomende stelletje voor hen op de hak nam. “Ach welnee, dat zijn Fransen, dat verstaan ze toch niet”. Dat klopte wel, maar het stel had ook 3 jaar in het Eindhovense gewoond en kregen er dus wel heel wat van mee. Kroost druipt af met schaamrood op de kaken. Misschien had ik hen in de Dettol moeten dopen toen ze klein waren.

Commenteer