DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Te zien!

Sluik reclameΒ  πŸ˜‰

Jawel, ook mijn site moet reclame hebben…
Nou niet helemaal, dit is geen echte reclame,Β  maar er zijn soms van die dingen waar je dan wat voor terug wil doen. Zo is BOF (zie rechts) eenΒ  organisatie die ik een warm hart toe draag, maar zo ook OneDay Reclame letters uit Ede.

Dit is hun clickable logo :

De reden dat ik OneDay eens in het licht wil zetten is het volgende verhaal.
Zoals hier al was gemeld is onlangs Frederique ‘vervangen’ door Daphne.Β  Frederiqe was een statige meid, licht van kleur en solide.Β  Door houding en verlichting verkeerde menig automobilist in de veronderstelling dat het om een rijksvoertuig ging, met bijbehorend hyporcriete rij-instelling. Na de verhuizing naar het dorp van de Krasse knarren waarbij de krasse knarrin zich toch was bezorgd toonde over donkere nachten, gladde dijkjes en mijn intens zwarte motorpak is er voor een opvallender kleur zetting gekozen. Knarrin blij, ik blij, rijden maar.

Maar ja, toen Frederique de geest gaf kwam Daphne, gitzwart op een hele foute paarse vlek na. Waarmee en passant het hele verhaal van zien en gezien worden de mist in ging.

Paaarrrrrsssss

Dat paarse moest eraf, en van de plotselinge…Β  Dus OneDay gebeld “Zo’n paars stikkerding, is dat er vanaf te krijgen ?”Β  “Tuurlijk, stikkerverwijderaar, verfbrander” en nog wat zaken waarmee zo’n polyester kuip in no-time tot een plastic berg om te bouwen is.
Maar goed, ik ken de eigenaar al een hele tijd (code woorden : grijze dakduif, italiaanse bol misto) en we spreken eens af om weer bij te kletsen en te kijken wat we aan die GPZ sticker kunnen doen. Aangezien OneDay al een poos aan belettering, reclame en aanverwante zaken deed had ik wel het idee dat dat goed zou komen.

Wat ik me niet realiseerde is dat het een lange “how it’s made” zou worden, metΒ  onverwacht resultaat.

Eerste stap :

de paarse sticker van de kuip, plus een foto van die kuip om het vervolg te kunnen doen.
Stikker weg, kuip en maten opgenomen en bouwen.
(foto’s zijn niet denderend, een natte nokia 6310, sorry)

Dan :
Tekenen, maten, afdrukken, snijden en plakken..
Fantastisch om te zien hoe ie (R.) dat doet. Vakman aan het werk, met plezier zo te zien.
Foto inlezen, schuiven tot de maten op het scherm overeenkomen met de gemeten maten. En dan bouwen..Β  Lijntje, hoekje “potver.. dat ding wil niet zoals ik..” schuiven, weer tekenen, meer gefoeter. “Dat logo van je, dat moet ik ook nog ergens hebben.. ” meer schuiven, buigen, kopieren.. en ineens.. “Tijd voor koffie..

Maar een stief uurtje later :

  • het patroon klaar “gniffel.. ik krijg voor elke Adidas-look een bedrag
  • afgedrukt en uitgesneden
  • en klaar voor opbrengen.

Naar beneden in de werkruimte waar het opplakken gaat beginnen. Een spuitbus met ontvetter wordt me in de handen geduwd en ik moet de kuip schoonmaken.

Na het schoonmaken gaat ie op de grond zitten en neemt de afgedrukte en gesneden vellen reflectie folie in de handen. Met een soort zachte spatel schuift ie de plakkende folie tegen de kuip aan en maakt het vast. Nog een keer meten en ook naast de koplampen een vlak getekend en gesneden.

Na wat tijd zitten de ‘kale strepen’ er op. Dan op het voorspatbord m’n logo, aangepast aan de bolling en klaar.

Doel is om de motor van een soort contour te voorzien waarbij ie opvalt in het donker. En dat lukt meteen. Die avond regentΒ  (joh? regen, hier in Nederland?) het dat het giet en in het dorp waar ik moet zijn is het pikkedonker. Op een industrie terrein zet ik de motor neer, zeikende regen om de harses en (flitsje is van die verzopen Nokia) :

new look : onder verlichting

new look : zonder verlichting, alleen reflectie

Dus daarom :

ALLEN NAAR ONEDAY RECLAMELETTERS IN EDE

ZE WETEN VAN ZIEN EN GEZIEN WORDEN !


Een bedrijf met een snelle insteek op wat jij wil,

tegen betaalbare prijzen.

2 commentaren op: Te zien!

Commenteer