DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

De blauwe mannetjes…

Dit is maf.. Gisteren vol overgave van leer getrokken over die Zumo en de problemen en dat ik er helemaal klaar mee ben. Uch, statement!

Maar ja.. ik had buiten de blauwe mannetjes gerekend, en nu ineens loopt het anders.

Even een korte toelichting op de blauwe mannetjes, die komen uit een Twilight aflevering “matter of minutes” waar een soort van parallelle tijdsbeleving wordt weergegeven. Volkomen blauwe mannetjes leggen alles klaar voor de volgende seconde van ons leven. Als je dan wat kwijt bent komt dat omdat zij voor die ene seconde dat wat je kwijt bent vergeten zijn daar neer te leggen.  Als je dan de ruimte uitloopt kunnen ze snel het verlorene weer neerleggen waar jij het dan weer vindt. Simpel idee, en inmiddels een running gag geworden, want verhip als het niet zo is, als ik dingen kwijt raak loop ik “de blauwe mannetjes tijd gevend het er neer te leggen”  de ruimte uit, en even later er weer in, en het ligt daar waar het zou moeten liggen.

Tegenwoordig lezen die mennekes schijnbaar ook dit blog, want wat gebeurd er gisteren? Met het droge zwembroek debacle in gedachten laad ik de Zumo de hele dag op aan de pc, want hij moet me in Apeldoorn bij het zwembad brengen.  Ding ietsje vergeten dus ligt de hele dag aan de usb-poort te lurken.  ’s Avonds opgepakt, adres er in, en naar de garage, klik op de brommert, pak aan, starten en <blip> .. Zumo laden….

Heeeehhh…  Lampen uit, Zumo melding dat ie geen stroom heeft. Lampen aan, zumo blij, lampen uit:  meldingen geen stroom. Ik sta zo te knipperen waardoor de beveiligingsbeambte denkt dat ik aandacht wil.  Alles uit, motor aan, met gedoofde verlichting weggereden, en lampen aan. Zumo starten en laden.. Neeh… hij doet het gewoon ineens.

Onderweg speel ik (minder handig, dat snap ik) met lampen aan en uit en de Zumo volgt blindelings.

Er zijn dus een aantal mogelijkheden :

  • Zumo had (heeft) een probleem wat schijnbaar door laden is opgelost? (= aanname en verband trekken wat wellicht nergens op slaat)
  • In de steun zit schijnbaar logica wat ‘ineens’ weer snapt wat het moet doen (ik neem eigenlijk aan dat die steun niets anders is dan een luxe stukje polyesther waar de kabelboom over de contactjes wordt verdeeld, maar de Zumo bepaald op basis van die contactjes wat en hoe)
  • Er is in of de zumo kabel toch ergens een sneaky kabelbreukje wat dan nu weer contact maakt.
  • In de kabelboom van de motor zit een probleem wat nu niet meer bestaat? (Lijkt me niet de meest logische oorzaak : de zumo zit op een achterlicht aangesloten wat wel alle keren normaal reageerde)
  • De blauwe mannetjes lezen hier m’n gefoeter en hebben als de bliksem die steun in orde gemaakt, in het kader van “Den eens een loer draaien“.  Het bovenstaande kan ik zo links en rechts wegstrepen waardoor het bestaan van de blauwe mannetjes steeds aannemelijker word.

In Apeldoorn bij het zwembad inderdaad een nattedonderpas gekocht en gaan zwemmen. HEERLIJK,  dat bevalt me echt 1000x beter als dat geruk aan staal bij de sportschool. Er is sinds ik met waterpolo gestopt ben jaren geleden wel wat met dat water gebeurd. Vroegâh kon ik probleemloos een poos op de bodem liggen, maar tegenwoordig moet ik actief zwemmen om onder water te blijven. Zou me niets verbazen als door alle zureregen en milieuverontreiniging dat water nu heel anders van samenstelling is, waardoor dit gebeurd. Dan stap ik weer op en verwacht half en half dat het ding weer niet goed werkt, maar niets is minder waar: hij werkt gewoon.

Ik had dus een mail op hoge poten.. eh, dat heet dan nu ook anders, een brandmail naar GPS.nl gestuurd waarin ik foeterend de Zumo aankondigde. Daar hadden ze inmiddels erg professioneel op gereageerd, en nu hij het ineens weer doet zoals zou moeten is dan een pas op de plaats ook terecht. Minder brulmailtje retour met de bevindingen, en toch dan ook weer extra onderzoek gaan doen. Ik heb een aantal vragen over  de steun gesteld waarop ik netjes extra informatie heb gekregen. Aanstaand weekend moet ik toch de oppasoom uithangen dus gaan we als “twee zien meer als één” toch nog eens die kabelboom nalopen, en anders heb ik onverwacht de blauwe mannetjes bewezen…

Een deel van de aflevering van Twilight Zone staat trouwens op de jijpijp :


Vervolgaflevering 2 hier , deel 3 hier

Commenteer