DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

FU AC - nieuwe inzichten

Die is uitgeschakeld. Zo’n gevalletje meedenkende hardware met software.  Opzouten.
Er was hier al gevraagd om meer FUAC’s te sturen maar die zijn er nog niet veel, behouden eentje waar mijn antwoord ‘Tuurlijk’ door de iphone werd omgezet in ‘Tuur IBM test’ of een standaard ‘Thx’ in ‘Ghz‘.

Het eind resultaat was toen ik een sms in het engels tikte er zoveel correcties fout werden ingezet ik de moed opgaf en de autocorrect uitschakelde. Wat een zooi zeg. Het eind resultaat is dat je je helemaal de sufkutseblubber sms’t (en dat verbruik ligt ineens door de gelikte ‘doorlees’-interface toch al veeeeeeel hoger dan de zakelijke abbo’s afgedekt hadden) met correcties en excuses en verduidelijkingen.

Nog zo’n gebbetje van dat ding: de week weergave : of de hele dag of een maand. Maar dat weekoverzicht: sie sollen zahlen. Inwendig baal ik er van dat ik dat verdien model niet opgezet heb.  En voor de rest? Je kan er mee bellen, ik wordt wat flauw van elke keer die toegangscode intikken (die zoals een goed ITér betaamd uit een voorspelbare te lange reeks met rare tekens bestaat) en dat resulteerde dus in een spannende avond: 4x een melding dat de phone een uur geblokkeerd was. Maar ik weet toch gloeiende 100% zeker dat mijn wachtwoord ‘OpZoutenMet1vdnietsterzakedoendew8W**rden‘ was. Met mijn vingers is het net alsof je met een bos winterpeen op een toetsenbord de verzamelde werken van Sjeekspier probeert in te duwen/wrijven.
Later bleek een hoofdletter ineens op een plek geen hoofdletter meer te zijn. Net op het moment dat ik me erbij neerleg “Nou, wipen dan maar, so be it‘  ingelogd…

En dan: dat ding als wekker gebruiken, maar met een beetje mail (elke dag een mailtje of 80 gepushed, ietsje internet, etc. etc.) is ie bijna elke avond weer leeg en moet ie aan de vreetplug. Weer een stekker er in, of mijn pc anders opstellen en de hele nacht die fan horen joelen. Of sterker : ’s morgens van de vreedplug af, op de brommer naar het werk (= 110km, ca. 1,25 uur) en de stroom staat al op 89%.  Natuurlijk, je doet er veel mee, maar toch. En volgens mij die batterij niet makkelijk te vervangen en kom je dus op die gedrochten uit van stootrubbertjes waar een extra accu in zit, of een zonnecel.

Een collega zit thuis te werken op zondag avond en stuurt een mailtje. Pling.. met moeite kan ik onderdrukken om terug te mailen.. En als ie in je borstzakje (Yeah,  I’m the classic nerd, ik heb een vulpen en een vulpenbeschermer 😉 ) zit om de x minuten een pling/zoem/triller… En maar uitnodigen om te ‘communiceren’.

Maar aan de andere kant:  Gisteren een retezware dag gehad. We willen wat dingen beter aanpakken en vooral onze buitendienst moet daarbij geholpen worden. Waar we jarenlang vanuit torentjes onze buitendienst dicteerden hoe en wat komen we nu op een andere manier met elkaar in aanraking. Door samenwerking en vooral de buitendienst als inputgever te gebruiken werken aan een soepeler en meer resultaat gerichte organisatie te worden. Waar een oude opdrachtgever dit al fijntjes onder woorden bracht met  “Jij bent van IT, een fee-eater, die gasten buiten verdienen het geld, zij zijn de fee-earners.” komt dit hopelijk ook voor ons nu uit de verf. Die dag was zo retezwaar op de een of andere manier dat ik bij de evaluatie de grootste moeite had om de ogen open te houden.
Aangezien we de hele dag over van alles en nog wat op indringende manier met elkaar hebben gepraat zou ik onder normale omstandigheden vandaag me de hele dag aan de mail hebben moeten wijden. Gelukkig wist ik op discrete momenten even mee te lezen en zo kon ik vanochtend mijn gecrashde pc op mijn gemak inrichten. Diverse reboots, rechten etc. alles kon ik doen terwijl ik met een schuin oog de mail in de gaten hield.

En toch heb ik behoudens dit toch een soort van iebelig gevoel over dat ding. Afgelopen vrijdag een heerlijk ouwelullen concert gehad. Focus trad op in De Vorstin in Hilversum. Een vriend met een machopatserbak (een gorgelende amerikaan met automaat) heeft dit concert gevonden en we gaan er heen. Pilsje drinken en genieten van muziek. Veel ‘ oudere hippies’ maar ook jonge meiden en slungelige jongens genieten van classics als Hokus Pokus, Gloria etc.  Fijn met de iphone een paar opnames maken. Zien er super uit en op een bepaald moment ook een filmje geschoten.
En dan? Het zal zeker mijn user experience zijn, maar ik krijg die bende niet op de pc te zien. Of hier op de site.  Waar die helmcam een kwestie van inprikken en de video’s wat aanpassen qua formaat en logo’tje en op een site te knallen is.  Dan die iphone aan de pc en Itunes start op.  Alleen met reclame over nog meer meuk die ik moet installeren, maar geen idee of die prog’s beter of handiger zijn, en sterker : ik wil alleen die foto’s en die paar filmpjes hebben..

Eerst maar eens een crashcourse Itunes : iemand die kan uitleggen hoe ik de foto’s uit die telefoon krijg?

8 commentaren op: FU AC – nieuwe inzichten

Commenteer