DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

En het thema deze week:

Tja.. kan je als motorrijder een thema hebben? Zeker in een week waarin de KLPD met wat lawaai via radio en TV aankondigt op verkeershufters te letten op de A28 of A1 kapen zij een thema weg voor me.
Net twee wegen waar ik vaak op rij dus je zou verwachten dat de zijwielbehoeftigen zich aan de regels houden. En da’s net niet het geval..
Terwijl er zich een enorme file opbouwt doordat (zo bleek later) een vrachtwagen met veel te hoge snelheid op een reeds bestaande file inreed en zo een vrij serieus ongeluk opbouwde,  zitten in de file erachter de eerste beldoosjes al weer vrolijk hun te-laat- melding door te tetteren middels de niet-handsfree setjes.

Als je dan er naast zit en afwacht tot je er langs kan zie je het verwijt in de ogen “Allemachtig vent, je ziet toch dat ik zit te bellen. Da’s echt veeeel belangrijker dan veilig verkeer. ” Je zou z’n doos eens een obsceen voorstel zonder pretrubber moeten voorstellen. Kijken of ze dan veiligheid nog steeds onbelangrijk vind.

*Video:ikke belle, ik blij beldoosje

Maar goed, da’s mijn thema niet.. Mijn thema: efficient weggebruik.
Herinnert iemand zich die slogan nog over 2 seconden afstand houden? Paaltje zien en dan tellen? Dat werk? Nou zal ik waarschijnlijk zo links en rechts wat recent autonieuws gemist hebben, maar de auto’s van nu zijn zoveel efficiënter en remmen ook beter. Daarom is die 2 seconden regel niet meer van toepassing , op hun dan, motoren moeten dat nog wel blijven doen.
Een compilatie van twee dagen rijden, 3 filmpjes in één, met een hoog [ruk aan stuur] Oprotte, ik heb meer rechten als jij– gehalte.

*Video:daar passen we nog mooi tussen

En dat op de wegen waar de politie ‘meer controle uitvoert.‘ Schijnbaar dan weer net niet waar ik reed. Waar ik reed stond wel een politie auto trouwens. Nou ja, politie auto.. Een mobiele post naheffing weggebruik, en deze was netjes in de struiken op die A1 geparkeerd en de flitser was (vast tegen de regen) netjes beschermt met een hoesje.

2 commentaren op: En het thema deze week:

Commenteer