DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

HOAX !

Wat altijd een beetje jammer is is dat niet iedereen even snel bedacht is op het verschijnsel van kettingbrieven. Jaren geleden (opa verteld) was het al per post, maar daar was sjeu snel af omdat het retetraag ging en je niet eens kon inschatten of het succes had.

Met de komst van de email ging het rap. VeelΒ  “meisje gaat dood, stuur dit door om per mail 5 cent te krijgen’ en ‘MicroSof geeft gratis pc aan de eerste 100 mensen die dit doorsturen.’ berichten zagen het licht, en zelfs nu zie je nog regelmatig een berichtje rondkomen over de nieuwste flitspalen die de bon al in de deur hebben gedaan voor je thuis bent.

Een derivaat (mooi woord beste lezer πŸ˜‰ ) hierop zijn de mailtjes met als onderwerp “fw:FW:FW:FW:Doorst:FW:FW:FW:FW:grappig mopje” of de betere powerpoint presentatie. Tien tegen een dat daar als eerste een credit voor muziek op staat die zelfs via de piratebay niet meer wordt gedownload. Laatst knalde Knar Sr. nog een mooi overzicht van 50+ meiden uit BraziliΓ« door, en eerlijk is eerlijk, dat was ‘goeie shit ouwe.”

Het grootste probleem is natuurlijk (wat ik dan als it’er zie) de tijd en capaciteitverliezen die met die zooi samenhangen. Gewoon jammer van tijd.
En dan hoop je stiekem dat anderen een beetje opletten, en dat is dan net niet altijd het geval. Dan blijken de nieuwste media ook hiervoor vatbaar: de whatsapp hoax.

Die knettert net de iphone op :

whatsapp: kettingbriefspamemailchain (click voor groot)

Enneh, zo heb ik begrepen: (van de broer van de slager die achter de telefooncentrale van KPN/Vodafone woont en wel eens met de man spreekt die de honden uitlaat als de Telfort jongens daar aan het werk zijn) deze komt bij de telecomboeren vandaan. Ze zijn stik jaloers op de gratis teksten via WhatsApp en willen zo whatsapp onderuittrekken.

Maar dat heb je niet van mij hoor πŸ˜‰

4 commentaren op: HOAX !

Commenteer