DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Rollercoaster

Zo zit je in de rechtbank je af te vragen wat een OvJ voor toegevoegde waarde heeft in een proces als blijkt dat na een uurtje stug doorvragen over allerlei vage zaken ze toch voor vrijspraak gaat en zo zit je weer met je bakkes op TV. Regionale TV waarbij er ingegaan wordt op de risico’s van huisverhuur.

Zoals het een goed journalist betaamt willen de jongens en meiden van de regionale TV hoor en wederhoor toepassen. Als ik de naam van het betrokken makelaarskantoor doorgeef gaan ze bellen.
En een klein uurtje later bellen ze terug. Op het makelaarskantoor zit inmiddels een nieuwe kantoorvoorzitter en van de organisatie is het Nederlandse hoofdkantoor ook in hetzelfde pand gevestigd. Heb je mooi iedereen bij elkaar.

Wat blijkt? In de aanloop naar deze televisie uitzending zijn een aantal makelaarskantoren al met elkaar over de kwestie aan het praten geweest en is mijn zaak op de agenda gezet. Toen het telefoontje binnen kwam “Goedemiddag, wij bellen u inzake het verhaal van Wiettelerinjehuis.nl ….. ‘ ging het ineens wat sneller.

Uit het telefoongesprek tussen het makelaars kantoor en de regionale journalisten komt als eindstuk dat men met mij een gesprek wil hebben. Er worden telefoonnummer uitgewisseld en al snel spreek ik zelf met de kantoorvoorzitter. We spreken af dat we zaterdag contact hebben.

Die zaterdag is er een gesprek van ca. 1,5 uur waarin de achtergronden van mijn makelaar en zijn werkzaamheden eens besproken worden. Het makelaarskantoor is duidelijk: ongeacht de zaken die er gebeurd zijn wil men een oplossing hebben. Een voorstel is er al snel: verkoopbemiddeling van de woning zonder courtage.

De maandag waarop de opnames plaatsvinden hebben we weer contact. Zij staat voor het huis haar kant van het verhaal te vertellen en ik kijk van achteren toe.
Na de opnames weer een overleg moment, waarbij ook een collega erbij gehaald wordt. Een beëdigd taxateur. “Die kan je niet matsen maar ook niet benadelen” vecht de makelaar tegen mijn wantrouwen.
Als we de woning doorlopen komen er tips en voorstellen op tafel. Een voorstel is de woning casco op te leveren en ze gaan kijken wat er mogelijk is op het gebied van reparaties. Een voorstel is om de klusjesman van het kantoor in te zetten maar die haakt na een rondje kijken af. Dit is niet iets wat hij kan regelen.

Een paar dagen later belt de makelaar weer. Een ander voorstel: een aannemer waar ze regelmatig zaken mee doen is ook in de woning geweest. Na een rondje komt de aannemer met een voorstel waarin ook de relatie van de aannemer en het makelaars kantoor in uitdrukking komt. Een schappelijke prijs wordt er gerekend voor het repareren van de schade in de woning.

Ik blijf een afwachtende en achterdochtige houding houden maar bespreek de voorstellen en mogelijkheden met mijn advocate, het juridische team en de supportgroep achter wtijh. Afgelopen zaterdag is er een telefonische vergadering met nog een aantal mensen.

We spreken af dat we alle voorstellen van de makelaar eens met elkaar willen bespreken. Vandaag weer contact met de makelaar en we prikken een datum in de loop van de volgende week.

Het lijkt ineens of er dingen in een stroomversnelling komen….. zou ik dit jaar dan het verhaal kunnen sluiten?

Eén commentaar op: Rollercoaster

Commenteer