DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Live uit Nyköping.

Echt live en een tikje gestressed..

Vanmorgen om iets van 0830hrs vertrokken uit Trelleborg. Het weer zit erg mee, mooi zon, niet te warm, en de wind is gaan liggen. Aangezien ik vertrok voor de receptie open was zoek ik straks wel uit waar en hoe ik kan ontbijten. Het oppakken met alles er op en er aan kost me inmiddels 15 minuten.

Ik smokkel een beetje door de eerste paar uren via de snelwegen te rijden. Niet dat dat echte snelwegen zijn, meer onze B-wegen. Aangezien ik vandaag een aantal kleinere plaatsjes aantik moet ik toch binnendoor rijden. En dat is in een zin samen te vatten : Megafantastisch.

Wat is Zweden een mooi motor-rij land zeg. De snelwegen zijn op zich al erg prettig want er heerst rust en ruimte, maar als je de binnenwegen aantikt wordt het helemaal super. Ik kwam er achter dat ik de voorruit eens moet poetsen, die heb ik door alle dalen en heuvels echt nodig.

Zo rond 1200 uur vind ik een tankstation waar Gwyneth en ik beiden te eten krijgen. Lekker in de zon een beetje opwarmen en genieten van het hele land en gebeuren.

Een paar uur later ben ik er over uit : rijden in zweden doe je zonder muziek, dat licht roffelen is veel prettiger dan muziek. Tenzij je met iets van 70 km/h zeilt over heuvels en dalen met Take 5 van Dave Brubeck. Maar die gaat na uren ook vervelen.

Tussen het maken van wat foto’s moet ik ook mijn hellingproef oefenen, zo met alle bagage erop gaat dat ondertussen steeds beter.
Wat ik trouwens ook niet wist was dat ik per abuis de stad van Astrid Lindgren had aangetikt : Vymerby : kijk voor de gein eens op de site van dat park

Hieronder zie je een aantal foto’s die ik onderweg genomen heb. Een keer kon ik het niet laten, na het maken van een foto rijd een motor met twee personen de berg op, ik sta rechts aan de kant en groet vriendelijke en zij groeten ook met de rechter hand.. waardoor de motor bergoprijdend ineens geen gas meer heeft.

 

Gestaag doorrijdend heerlijk ontspannen. Jammer alleen dat die ontspanning nu wat weg is. Vanmorgen heb ik in Växjö getankt dus de tank is nu wel zo goed als leeg. Via de gps een tankstation in Nyköping opgesnort : Technisk Fehler.. Je hoeft niet veel zweeds te snappen om te zien dat dat niet werkt. Ander station gevonden: alle tanken staan op open, er kan alleen een bon opgevraagd worden. Dan de tank aan de overkant: ‘Kontakta din kortutgivare’ wat zoveel betekent als neem contact met de bank op. Lekker, uitgerekend op een zondag avond scheid mijn bankpas er mee uit. Postbank gebeld en verhaal uitgelegd, als zij controleren is alles in orde, centen zijn er, geen blokkades,  alles zou moeten werken. Als ik live een andere bank pas test blijk deze ook storing te geven,… dus ik hoop stiekem dat het morgen wel opgelost is..

Snel in de portomonee kijkend heb ik nog iets van 1500 kroner, wat ruweg 150 euro is. Daarvoor moet ik in elk geval voor een nacht een kamer en morgen nog een tank kunnen vullen lijkt me.

De kamer is inmiddels gevonden : Hotel Forty Towers. Een dial-in hotel, gisteren was er ook zo een. Code aan de deur in toetsen, er wordt gebeld, je praat wat en bzzzzt de deur gaat open. Sleutel in de kamer of achter de receptie, en klaar is kees.
Simpel en makkelijk. Dit hotel rekent fors meer als Nightstop, maar daarvoor heb ik een eigen douche, wc, tv en …. internet ! De sfeer beelden op de site zijn duidelijk in een ander tijdperk gemaakt , dit is wat ik vond :

De ruime 1persoons kamer.. Ze hebben internet, ik ben allang tevreden.

Ah.. een kopenhaagse douche, de wc zit er bij in..

De route van vandaag, gereden in schitterend weer:  635 km in ongeveer 11,5 uur.

Zweden : Trelleborg - Nyköping

Eén commentaar op: Live vanuit Nyköping.

Commenteer