DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Live vanuit..

Tja.. waar de fuck ben ik?
Een kleine twee weken geleden vraagt een van de jongens “Zeg, jouw vakantie. Heb je die al geplanned?” “Tuurlijk. Die heb ik toch zelfs al op de kalender gezet?” “Oh..”

Een poosje later “Enneh, waar gaat die vakantie dan heen?”  “He? Geen idee..Dat regel ik nog wel.”  “Oh..”

Weer wat later “Enneh als je dan zou gaan, waar denk je dat je dan heen gaat: Denemarken of zo? ” “Ja, of meer oostelijk of nog noordelijker.” “Oh…”

Dan weer een beetje later “Die vakantie van jou.. ” Geïrriteerd breek ik ‘m af “Wat loop jij nou toch te emmeren over mijn vakantie. Die staat geplanned en ik ga op vakantie. ” “Oh..”  “Ja wat ‘oh’ nou toch de hele tijd?” Dan kom zijn antwoord die me wakker schrikt “Nou ik zat me af te vragen of jij je realiseert dat jij inderdaad as. maandag al verlof hebt. “

En daar had ie een punt. Dat wist ik dus niet.. Shitzooi.. alles te snel de laatste tijd en veel tijd gespendeerd aan van alles en  nog wat behalve mijn vakantie.
Ook die laatste week vliegt voorbij, overigens niet zonder dat twee vrouwen (een erg spontaan en de ander na twee glazen wiskey) me verklappen dat ze verlieft op me zijn. Grmbl.. Koninginnedag vliegt voorbij en ik heb vakantie.
Gelukkig weet mijn advocate me nog aan het werk te zetten maar dat dekt ook maar een anderhalve week. Een weekendje stappen met een vriend haalt een paar uur weg maar ik moet toch nog wel serieus wat aan mijn vakantie doen.
Nadat de laatste puntjes op de I zijn gezet voor de volgende rechtszaak plan ik een vakantie. En hoe doe je dat als contact gestoorde workaholic ?

Nou eenvoudig. Te laat flikker je je was in de wasmachine en met een ipad scoor je wat plaatsnamen in de landen waar je langs wil. Dan is de opzet om die plaatsen in Mapsource te gooien en door ze te nummeren ahw de volgorde meegeven. Dan de route laten berekenen door mapsource (vermijd snelwegen) en hoppa.. ca. 3800 km geplanned. En as. vrijdag de 19de weer terug zijn..Ziet er weer als een een te ambitieus plan uit.

Op zich zou dit kunnen werken ware het niet dat ik als oud tomtom gebruiker de steden invoer en Mapsource dus inderdaad in die steden het midden uitzoekt. Maar da’s op zicht ook geen probleem, zie je ook nog eens wat. Route is gemaakt (eigenlijk twee, stel dat ik halverwege ineens een blauwe bips van het rijden krijg kan ik ook nog afbreken) en eindpunt ligt ongeveer ergens in de buurt van Denemarken. Van het eiland Sjealland weet ik dat als ik me kwaad maak ik in ongeveer 12 uur doorrijden thuis kan zijn. Dus zaterdag 0000 hrs is de deadline voor de paniek evacuatie.

Ondertussen is de was klaar en probeer ik de route met iets van van 25 via punten in de garmin te proppen. Dat werkt uiteraard niet op de een of andere manier, dus om iets van 0100 uur op de dag voor je op tijd wil wegrijden zit je op GPS.TV de cursussen van WayPoint te volgen. Na veel gehark en gestoethaspel heb ik ineens (nou ja, semi ineens) wel mijn logo op de Garmin, maar nog geen route. Pas na veel vijven en zessen en doen kom ik op het idee om de route nog eens door de carmin te laten berekenen. Waar ie eerder mijn hele route zag als iets van 800 km met één via punt ziet ie na herberekening de 25 punten en is mijn eerdere route van 3800 nu 2700 km.. beter te doen zou je zeggen.

Ah..... dood beest, en bier.. My tummy has a happy.

Dus vandaag opgestapt en net de eerste tussenstop gemaakt, maar ik heb geen enkel idee waar ik ben.  Behalve dat ik na twee bier met een forse frisselucth vergiftiging met een rooie harses dit zit te typen en nog eens tevreden nadenk over de argentijnse steak die ik heb aangevallen weet ik dat ik ongeveer tussen Hamburg en Rostock zit.

Inmiddels weet ik waar het was : Stapelfeld, en het hotel Stapelfelderhof. Goed en eenvoudig hotel, met vriendelijke mensen. Voor €47,50 heb je een overnachting met ontbijt.  Prima te doen.

Hieronder zie je de route die ik in totaal zou gaan rijden (dit is de voorspelling van Mapsource) en daaronder zie je wat ik op de eerste dag op mijn gemak heb weggetuffeld. Op de planning is roze de lange route, blauw de korte (escape) route. Vertrek vanuit Denemarken staat er niet op.  Ik zie later nog wel hoe de terugreis gaat worden.

Korte impressie van rijden zonder snelwegen : ook duitsland laat zich dan van een hele mooie kant zien. Weer was prima, niet te warm, bijna frisjes met een stevige wind. Ongeveer 398 km gereden in 8:40 uur.

 

Geplande route 2012

En dan de feitelijke route : rood is gereden, blauw/paars is gepland.

Dag 1 - de gereden route, ca. 400 km.

Eén commentaar op: Live vanuit..

  • J

    Ook die laatste week vliegt voorbij, overigens niet zonder dat twee vrouwen (een erg spontaan en de ander na twee glazen wiskey) me verklappen dat ze verlieft op me zijn. Grmbl..

    Andere mannen zouden hier juist heel blij van worden……is het dan nooit goed….. 😉

Commenteer