DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Het verschil tussen Atheïsme en Christendom? 1.

Het woord Atheïsme valt nog wel eens op deze site, en vaak gaat het gepaard met Christendom. Of een vliegende Theepot, of een dikke mediterende blije gup, maar ik dwaal nu al weer af. En ja, ik als heiden trek wel eens mijn wenkbrauwen op als een gepassioneerd christen zijn denkbeelden over me uitstort, maar tegelijkertijd snap ik het ook wel. Ik kan er wel begrip voor opbrengen dat het fijn voelt om bij alles te kunnen roepen dat Gods wil is. Dat je een heel wijze pappie hebt die alles goed maakt en je hand vast houd. Alle begrip. Dat je dan boos wordt omdat ik laat vallen dat het een mooi verhaal is snap ik dan weer niet zo goed. Laten we eerlijk zijn, religie is een laf doekje tegen het bloeden, maar ik als Atheïst ben natuurlijk niet wezenlijk anders. Als een goei Christen in Iraq was geboren was het vast een Goei Moslim geworden. Das cultuur en opvoeding. Net zoals dat vloeken aangeleerd is is bidden ook aangeleerd. En ik ben in een christelijk geörienteerde maatschappij groot gebracht en deel een hoop van de denkbeelden. Soms ga ik wat verder dan dat het christendom fijn vind. Ik ben namelijk voor vrouwenrechten, het homo huwelijk, tegen de doodstraf en ik word niet bang van andere religies. Soms wel van de mensen die ze aanhangen, maar dat staat daar los van. Geen punt allemaal, ieder zijn ding. Leven en laten leven, wat u? En mij dan de hel inwensen, ook niet erg, das hetzelfde als tegen mij zeggen dat sinterklaas dit jaar niet voor me komt. Of de kerstman. Of dat de Boeman juist wel komt. Dreigen met iets wat niet bestaat heeft niet zo heel veel effect. Kijk, als ik DenBolle toeroep dat ik hem neerleg met mijn Kill-o-Zap Blaster Pistol dan roept hij heel hard : Douglas Adams! Briljant! Ziet u? Dat werkt niet.

Maar al met al is de tegenstelling niet zo heel groot, want een goed diepgelovend Christen is ook een Atheïst, net zo goed als ik dat ben. Ik heb er maar ééntje meer afgestreept. Maar Eén. En op heel het goden bestand is dat vrijwel verwaarloosbaar. Ik ga niet naar de hemel. En jij gaat niet naar Walhalla. En samen sterven we Onrein.

Een uittreksel van Goden

 

 

Eén commentaar op: Het verschil tussen Atheïsme en Christendom? 1.

  • Kill-o-Zap Blaster Pistol –> dat heet eigenlijk gewoon een Maai-o-Flak-Flak geweer. Heeft als bijzonder fijne eigenschap dat voor zowel schutter als geschutterde in een oogopslag duidelijk is wie aan de goede kant staat.

Commenteer