DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Communicatie

Afgelopen periode betrapte ik me er op dat ik er wel erg veel lol in had om in één zin iemand te klieren. Zo ook vandaag. Het was niet de opzet maar de combinatie collega die in jargon bleef hangen en ik die het dan net niet snap leverde wat leuks op.

Normaal haal ik identificeerbaar spul uit berichten, foto’s etc. om herkenning te voorkomen maar deze collega heeft expliciet gevraagd om haar zo te benoemen : een waanzinnig lekker wijf op de helpdesk,  Ik weet hoe ze er uitziet en eerlijk is eerlijk er zit wel een kern van waarheid in. Niet zozeer omdat in elk mens iets moois schuilt maar van haar kan je best zeggen dat ze de moeite waard is.

Ik heb een probleem waarvan ik niet meteen weet naar welke oplosgroep ik moet doorverwijzen, en op de helpdesk weten ze dat wel. Contact via de chat met de helpdesk gemaakt en als lompe boer begin ik meteen met het probleem in plaats van gepast te groeten en dan te gaan werken. ( wlwodh = waanzinnig lekker wijf op de helpdesk)

10:31:43 [  ik  ]  user met foutmelding op intranet, cookies clared etc. waar gaat die heen ?
10:32:01 [wlwodh] …ook goedenmorgen
10:32:03 [  ik  ] langere tijd bestaande user, heeft nog nooit goed kunnen werken ermee
10:32:06 [wlwodh] …Mooie dag vandaag

[ het kwartje valt bij mij : tijd voor gepaste onderdanigheid ]

10:32:14 [  ik  ] en ook goedemorgen, mijn koele meesteres
10:32:17 [wlwodh] …hmmm……is het alleen intranet of ook bij google etc….
10:32:28 [  ik  ] alleen intranet, internet werkt goed.
10:34:11 [wlwodh] …hmmmm…das raar…wat voor foutmelding?
10:35:43 [  ik  ] Error, the server has experienced an error. Try again, or contact your portal admkin if you continue experiencing problems..

[ 5 minuten geen enkele reactie ]

10:40:41 [  ik  ] oorverdovende stilte
10:45:05 [wlwodh] …sorry…errror 51 in Cisco aan de telefoon….
10:45:52 [  ik  ] wtf ? foutmeldingen bellen jou tegenwoordig meteen? Wat is er gebeurd met old fashioned rode kruizen op een scherm en de gebruiker laten bellen ?
10:46:10 [wlwodh] …LUL
10:46:23 [wlwodh] WIL JE NOG ANTWOORD OF BLIJF JE SMART DOEN

Ik wilde eigenlijk beide, maar ging toch maar voor het antwoord.

Vandaag weer een herhaling van gisteren, 4-5 gebruikers met een vraag die in een paar seconden opgelost kan worden via de helpdesk terwijl ze met engelengeduld wachten tot ze mij in het kantoor zien rondlopen. Echt zonde, maar wel leuk om te doen.  Door de diversiteit wordt ik gedwongen snel te schakelen en te analyseren. Daarbij ben ik de enige die er is voor de problemen dus moet ik ook zelf de oplossingen bedenken.  In nederland duik je het team in als het even tegenzit en dan borrelt er eigenlijk altijd een goede oplossing naar boven, maar hier moet ik het alleen zien te rooien. Echt een erg leuke uitdaging.

In het kader van eens nadenken, communiceren en kijk eens buiten je eigen wereld heb ik een helder moment. In al het heen en weer gepraat over de nieuwe mobiele toepassingen realiseer ik me dat wij als IT afdeling eigenlijk geen zinnig beeld hebben hoe onze veldmedewerkers het in het veld doen. Gaan ze met de laptop op stap, hebben ze een korte start thuis, bereiden op papier wat voor en gaan dan het veld in en werken thuis de zaken weer bij ?  Wordt er uberhaupt in het veld met een verbinding gewerkt ?  Willen ze dat ? Na een gesprek met een veldmedewerker die dus thuis voorbereid en pas ’s avonds weer bijwerkt toch eens breder rondkijken.  Een coordinerend manager bevestigd de twee hoofdscenario’s en raadt aan op een iets lager niveau nog eens rond te kijken. Dat heb ik dus morgen onder andere op mijn lijst staan.

Commenteer