DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Een werkdag…

Affijn.. strompelend met de zere enkel naar het werk gegaan.. Netjes thuis ontbeten, maar dat was stom. Wat je hieronder ziet staan is redelijk normaal voor een doorsnee dag.

Ze hebben altijd een reden om met snoep, gebak, ontbijt aan te komen. Dat in combinatie met een bedrijfs kantine (eigenlijk gezien de kwaliteit en diversiteit van de aangeboden gerechten meer een echt restaurant) geeft aan waarom ik die krappe wc/douche elke dag als gevecht heb. Mijn voorliefde voor lekker en onbekend eten in combinatie met het echt niet in welke taal dan ook “Ney“ kunnen zeggen tegen de aangeboden gerechten … affijn vul het plaatje maar zelf in.

Zo rond 8 uur ben ik op kantoor. Mijn collega komt bepakt binnen, legt vers brood op de tafel en sprint weg om beleg te halen (kaas, jam etc etc ) en begint dikke plakken te snijden. De man van de repro komt binnen.. Ah.. ontbijt, en begint mee te eten..  Ik sla over.

Mijn collega geeft zo rond 10 uur een soort van croissant, maar dan met zoete vulling, en een soort dikke saus op basis van karnemelk. Niet lezen, gewoon proeven want het is erg lekker.

Omstreeks 11 uur gaan we naar de andere lokatie van ons bedrijf, en zo rond  half een “ Lunch! “, beneden eten we :

  • pasta met eigengemaakte carbonara saus.
  • tilapia filets met gesmoorde groenten in marinade,
  • salade op basis van gegrillde champignons en kruiden
  • salade met tomaat, bonen, ui, asperge
  • melk

(bovenstaand is overigens ca. een kwart van wat ze aan gerechten en salades aanbieden)

Als we klaar zijn gaan we weer naar het hoofdkantoor. De receptioniste schiet ons aan : vanwege de warmte is er extra ijs te krijgen, als we willen kunnen we wat ophalen. Ik sla over.

Dan mail bijwerken. Mailtje met alleen een subject “ Ferien er lige rundt hjørnet – feriekage kl. 14.00 ved kaffemaskinen“  Vrij vertaald : ik ga op vakantie, om 2 uur lekkers bij de koffieautomaat… Daar was dus het volgende :

  • Roomijs met mokka en chocolade
  • Vruchtenijs met aarbeiden (en da’s pas echt ijs…. )
  • Negerzoenen, de normale en met cocos
  • schalen met koekjes en chokolade.

Aangezien ik uit nederland kom wordt ik van harte uitgenodigd om alles te proeven, mijn collega doet voor hoe eea in zijn werk gaat.  Hoe kan ik weigeren ??

Ik bedank aan het einde vriendelijk met een Mange Tak ! en loop volgevreten terug naar mijn kantoor. Ik maak me zorgen. Als mensen terug komen van vakantie doen ze dit nl. ook en de helft van het pand moet nog terug komen. Dat overleef ik niet.

Als ik weer op de kamer ben vraagt mijn collega hoe de lemonade syrup is die ik afgelopen vrijdag van ‘m heb gehad.  Ik heb die avond bij hem gegeten en kreeg toen eigengemaakte  limonade op basis van bloemen. Die smaakte (ook ) goed dus ik kreeg meteen een fles mee.  Die fles is inmiddels met de warmte hier (afgelopen dagen zo tussen de 24-29 graden) zo goed als op.

Hij kijkt me verschrikt aan.. “ Nou al  op? Weet je wel hoeveel suiker en calorieen er inzitten ?? “  Als ik hem eerst verbouwereerd aan kijk en daarna keihard lachend wegloop kijkt ie alsof ik niet wijs ben.

Oh ja..  ik heb tussendoor ook nog echt gewerkt.

Commenteer