DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Heerlijk…. meer van dit soort dagen – na het werk

Na het werk boodschappen scoren… altijd leuk om te doen, hier althans πŸ˜‰

Auto in, ong. 22 graden (en da’s denk ik beter vol te houden dan de smorende hitte in nederland nu) muziekje en zoevend naar het bijgelegen winkel centrum.

Vandaag op kantoor ontbeten met fruit. Fruit hier bestaat niet alleen uit appels en bananen, maar ook uit nectarines, peren, pruimen, druiven, perzikken en een soort van perzik in een donut achtige vorm. Vruchten worden niet erg rijp gegeten, meer al-dente dan rijp. Desaltnietemin erg lekker.Β  Bij het winkelcentrum zit ook een fruithandel en toch eens kijken, en inderdaad ook hier is het fruit relatief hard.Β  Half engels, duits, nederlands ouwehoerend met de winkelier die meteen een soort van fruittoer tussen zijn kisten weggeeft, en proeven maar.Β  Nectarines gekocht en ik moet nog brood hebben.

Op mijn gemak rondstruinend wat brood, melk en vleeswaren gescored in de supermarkt.Β  Winkelen doe je hier met mandjes, en eigen tassen.Β  Dus iederen staat in zo’n rij met de mand op de grond te wachten tot je aan de beurt bent. Schijnbaar klopte de planning niet want er was een kassa open en de rij liep al snel tot achter in de winkel op. Geen onvertogen woord alleen een cassiere die wel wat dringend op de bel drukt om een extra kassa open te krijgen.

Ruim op de helft sta ik in de rij en de vrouw achter me tikt me aan en begint tegen me te praten. Ik leg uit dat ik geen vloeiend deens begrijp en ze schakelt over op engels.Β  Als ze hoort dat ik uit nederland kom wijst ze Heineken aan β€œ Your country, you must buy it ?”  Grinnikend contstateer ik tevreden dat Heineken hier in de prijscategorie B-bier valt. β€œ No, thank you”   Verbaasd kijkt ze me aan.Β  Van mijn collega weet ik dat de denen zelf niet gek op Danish Blue kaas zijn, net wat te scherp van smaak, maar het exporteert wel goed. Op mijn vraag β€œ Why export the dansish the famous danish blue cheese ? β€œ trekt ze een vies gezicht en zegt β€œ It isn’t good cheese, taste is not right β€œΒ  Ik knipoog, wijs op de blikjes Heineken en zeg β€œ Thats the same reason why we export that, no taste at all. β€œΒ  Ze grijnst als ik aangeef dat ik hier Carlsberg Guld Sort en Tuborg erg lekker vind.

Ondertussen is er een soort van maf geluid vanaf de achtergrond dat steeds sterker wordt. Vallend spul, schuivende mandjes, een soort van onverstaanbaar gemompel en een steeds sterker wordend gepiep. Het pad waar we staan is ongeveer een klant + mandje breed en nog wat centimeters.Β  Niet erg ruim dus. In dat nauwe pad schuift een bejaarde vrouw stoicijns naar voren met een rollator. Ze is ongeveer (kromgetrokken) 1.40 mtr, en heeft in een fier omhooggestoken hand een pakje boter en duwt met de andere hand de rollator. Ze heeft x-benen, een te grote broek aan en gympies. Een van de wielen loopt wat aan waardoor vrouwtje en rollator niet altijd de zelfde kant op gaan. Dat resulteert in vakken die leeg getrokken worden, wachtenden die tegen de enkels gereden worden, mandjes die alle kanten opschuiven maar ze blijft vriendelijk mompelend naar voren lopen, en passeert iedereen. Iedereen zegt ook wat terug en ik versta het niet maar het klinkt vriendelijk en ze zegt ook vaak β€œ Undskyld β€œΒ  wat zoveel als sorry betekend.

Al ze bij me komt schuif ik alles aan de kant en ze begint tegen me aan te praten. In mijn beste deens zeg ikΒ  β€œ Jeg taler ikke dansk”  waarschijnlijk met een gruwelijk accent want ze komt dicht bij me staan en klopt me vriendelijk op de rug, zo van β€œ ach jochie dat kan je toch ook niet helpen”. Uiteindelijk is ze bij de kassa, tikt een jongen aan die zijn boodschappen staat op te laden en geeft ‘m de boter. Ze mompelt wat en geeft ‘m geld.Β  De boter word als eerste gescand en ze schuift naar de andere kant van de kassa en pakt de boter op en schuifelt de winkel uit…… We hebben ongeveer een minut of 20 moeten wachten en deze ouwe taaie schuifelt in nog geen 5 minuten een hele winkel door, een spoor van zere enkels, leeg getrokken vakken en vriendelijke verontschuldigingen achterlatend.Β  En weer geen onvertogen woord, sommigen staan breed grijnzend te kijken, en anderen doen alsof er helemaal niets gebeurd is.Β  Je kan eigenlijk alleen hierom maar lachen en genieten van wat er gebeurd denk ik.

Commenteer