DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Voortekenen ?

Nou geloof ik niet zo in voortekenen maarrrrr……

Gisteravond tot ruim 1 uur aan een mega oude pc gewerkt op afstand.  De machine die zo erg traag was heb ik onder handen genomen. Waarom niet opnieuw ingericht ?  Domweg omdat ie zo oud is dat we ‘m niet meer met de standaard image kunnen optuigen.  Hij is echt te oud en te klein, maar wel keihard nodig omdat ie gebruikt word voor een betaal systeem. Maar uiteindelijk wel het voor elkaar gekregen.

Vanochtend onder de douche : kleppert de douche van de wand, dus krom en dubbel gevouwen zien dat ik die slang te pakken krijg voordat de gang volloopt.

Daarna, in de auto naar het mp3-tje geluisterd van Caramba – “ habba habba zoot zoot“ , net te enthousiast meegezongen met open raam, dus een automobilist naast me kijkt me wat vreemd aan bij een stop licht.

Toen op kantoor, een directeur komt naar me toe en zegt wat. Met dat habba habba zoot zoot nog in het hoofd hoor ik niet wat ie zegt en antwoord dus  “ in english please”   “ I am talking in english ! “  Shit.. fuck accent ook..  Ik kreeg de groeten van een nederlandse collega uit engeland.

Toen de tapes die ik moest wegbrengen. Dat bleken er net wat meer te zijn als geplanned. Mijn collega die thuis tevreden zijn nieuwe vaderschap zit te genieten had ze al klaargelegd, niet een paar maar een berg, dus in een doos achter in de auto.

Naar het tweede kantoor gereden en hoopte stiekem onder het gebouw te kunnen parkeren.. nada.. geen plaats, maar niet getreuzeld, op ongeveer 1, 5 km van het kantoor hebben we met een bedrijfskaart parkeren bij een groot winkel centrum.

Dus er heen, auto op het terrein gezet. Ik stap uit en loop naar de achterbak, open die om de doos er uit te pakken en terwijl ik de doos optil, rolt de auto weer weg. Gloeiende.. weer handrem en versnelling vergeten. Uiteraard staan de wielen scheef waardoor ie feilloos de auto schuin tegenover ‘m opzoekt, en ik dus met een rare snoek duik de deur moeten openen die eigenlijk niet open kan omdat de auto ernaast net niet geraakt gaat worden, en aan de handrem moet trekken. Met een hand aan de deurpost probeer ik de auto te stoppen en onderwijl de handrem te zoeken.  Dat lukt allemaal net aan, niks geraakt, niets beschadigd (behalve ego) en natuurlijk : een blonde griet ziet dit alles gebeuren en begint me keihard uit/toe te lachen. Ik kijk haar aan en zeg schouderophalend  “ Sorry, I only have a motor driving license”  waarop ze meteen stopt met lachen.  De doos achter uit de kofferbak neem ik mee en begin dat eind naar het kantoor te lopen.

In het kantoor is het nog warmer en klammer dan normaal dus terwijl ik de tapes in de serverruimte neerleg koel ik even af. Tapes gewisseld en weer verder.

Afmeldend via de receptie ga ik het gebouw weer uit en loop weer naar de pakeerplaats. Aangekomen bij de auto stap ik in en wil wegrijden.  Kaartje voor het uitrijden opzoeken. Kaartje voor het uitrijden ??? Fuck waar is dat kreng ?? Auto op de kop, geen kaartje. Kaartje onder de auto tijdens het worstelen eerder ?  Op handen knieen om  de auto heen. Nee..  Shit..  Zonder kaart kom je het terrein niet af.  Uitstappen en weer naar kantoor lopen, wellicht in de server ruimte.

Nat en bezweet gezocht en nee dus. Dan maar met de billen bloot.. “ Eh,. sorry, there went something wrong .. “ De meid van de receptie verwijst me door naar hoofd HR  (tuurlijk….) en die belt de centrale receptie : “ Perhaps someone found it”   Tuurlijk, een ‘gratis parkeer pas’  maar inderdaad hij is gevonden en kan worden opgehaald . Dank aan de eerlijke vinder !

Weer naar de auto. Gisteren tot 1 uur aan het werk, dus vandaag mag ik best eerder weg. Om 2 uur wil ik stoppen.  Ik heb het nog niet gedacht of mijn telefoon gaat. Leverancier uit nederland, wil een telefonische vergadering houden : “ Schikt half vijf ? Duurt niet lang, kunnen we mooi optijd het weekend in “  Kack… normaal kan ik om 4 uur weg, en ik wilde om 2 maar ok, dat datacom project moet ook door “ Tuurlijk, geen probleem “  Hij belt me om half vijf zegt ie.

Een twintig minuten later ben ik op het hoofdkantoor waar de receptioniste me meteen onder vuur neemt: waarom ik de telefoon niet op pak ? Ik probeer uit te leggen dat ik ‘even’ heen en weer wilde, maar dat er wat tussen kwam.  Niet gehinderd davert ze in deens/engels/duits over me heen en begint me de principes van de doorschakeling uit te leggen.. Aaargh.. ik bijt op m’n tong en zit de les uit.

(Even voor je beeld.. het is nu zo ongeveer half 10)

Daarna werd het even beter gelukkig, en tot ongeveer 3 uur geen rare dingen meer mee gemaakt behalve een account wat goed lijkt te zijn maar toch niets anders kan dan inloggen, maar voor de rest niets.

Vier uur.. stukken inlezen voor de vergadering. Een concurent van de datacom leverancier heeft lucht van het project gekregen en test materiaal opgestuurd, wat en beter werkt, en goedkoper is….

Half vijf.. geen telefoon.. ik zit te ouwehoeren met een van de meiden van de nederlandse helpdesk en beken haar dat ik met een ander ‘vreemd ‘ ben gegaan, en dat dat de bedoeling niet was. Zij meteen alles op zich zelf betrekken (heeft de poot in het gips zitten)  “Is het omdat ik gehandicapt ben ? “  “ Nee, je bent juist veel kwetsbaarder zo en kan minder snel weggkomen, dus eigenlijk een ideale vrouw “  Als het gesust lijkt maak ik de fout te bekennen dat ze ook nog jonger is als zij. Dus we beginnen bijna weer van voren af aan.

-> bericht in kode “  je bent de enige voor me hoor, ik zal het nooit weer doen !!!! Vergeef me ! Daarbij spreekt ze engels en da’s niet zo mijn taal

Affijn.. Tien over half  5 : sms leverancier “ ik maak zo contact !“  Ruim twintig minuten zijn we bezig om een teleconference op te starten wat uiteindelijk niet werkt. Mailtje : “We werken even via een nummer in engeland, bel daarop even in als je wil“  Nummer gebeld “ The number you’ve dialed is not recognized as a working number. Please try again “  gevolgd door een mailtje “ Ah.. deze werkt ook niet merk ik net “   Vergadering doorgeschoven naar dinsdag.

OK..  het bovenstaande, lees dat eens als een soort van waarschuwing, want  :

Dit weekend moet ik overwerken, in het tweede kantoor word de hoofdstroom verdeler vervangen. Dat houdt dus in alle servers, datacom apparatuur etc. etc uit gaat. Apparatuur die minstens al 3 jaar en langer onafgebroken aan heeft gestaan. Zaterdag avond / nacht krijg ik te horen of de stroom er weer op staat.  Dan moet ik naar dat kantoor en er voor zorgen dat alles weer up en running is voor maandag ochtend 8 uur.

Normaal zou ik me geen zorgen maken, maar na vandaag ga ik me zo dadelijk moed indrinken, het gaat een lang weekend worden denk ik…

Commenteer