DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Je hebt van die dagen...

Na het werk boodschappen gedaan.

De lunch was met mate dus eens wat warms maken. Al rond lopend eens kijken of er iets uit de vijf schalen van denbolle te maken was.  Ah… afdeling gemalen beest.. daar is altijd wel wat te scoren. Snuffelend tussen de meest exotische vleeswaren en stukken vlees vind ik van PolseMesterens de Frankfurtere (i svinetarm). In een zak..

Mhm.. i svinetarm .. ah.. dat zal wel vetarm zijn .. (niet dus .. i  betekent in, dus svenetarm zou maar zo iets van natuurdarm oid kunnen betekenen.. )

Na enig heftig lezen kom ik er achter dat deze nog gebakken moeten worden. Aaaaaah… (hier had ik al kunnen vermoeden dat niet alles soepel zou gaan verlopen)  bak/braad boter.. mhm.. wat is dat in het deens. Smør is boter, maar bak/braad ? Ca. 10 minuten loop ik zoekend langs allerlei soorten smør, maar nada wat ook maar op iets als bak boter lijkt.  Ah.. helpdesk nederland.. die werken tot 2000 uur.. ‘Hallo Europese helpdesk, mag ik uw inlog ?”  “Met mij, kan je me een plezier doen ?”  “ eh..  misschien”   “ Moooi…trek even translate.google.nl open, en ros daar bakboter in en vertaal dat naar het deens “  < volgende stukje duurt wat lang, samenvatting : “ waaaahhaaaahahahahahahaha” > Affijn uiteindelijk ontdekt dat er niet meteen een term in het deens voor is. Thx Kris voor de ondersteuning!  Uiteindelijk op de gok een smør gepakt en die meegenomen.

Even bellen voor de antwoorden

Thuis salade gemaakt van (zo blijkt achteraf nederlandse) tomaten en komkommer. Daar moet eens een boom over opgezet worden. In nederland zijn alleen smakeloze rode waterbollen te koop tegen mega prijzen, hier mooie rooie, stevig en smaakvol voor tussen de 7-10 kroner, ongeveer 1 euro.

Dan die frankfurters en die smør.. mhm.. Pan scoren, en op het gasstel. Eh.. electrisch stel.. eh inductie ? Heuh.. was dit eigenlijk voor kookplaat ?

Pan op plaat, boter er ingeflikkerd en aan die plaat…. Ah.. rode gloed.. beter..  ik til de pan op om te zien en jawel.. warmte, boter begint te smelten. Tevreden sta ik met de handen in de zak te wachten … en wachten…. en wachten…  Ik til de pan nog eens op. Ah. knap gedaan.. als je de pan optilt gaat die plaat schijnbaar uit, want de rode gloed is weg, mooi stukje beveiliging.

Pan er weer op.. wachten.. … boter rommelt wat, speelt een beetje tikkertje… wachten.. Grmbl.. Ik kijk schuin en zie nog steeds geen rode gloed. Mhm.. ik kijk naar de schakelaar.. stand 3 van 9 .. AAAAHHHH  duidelijk. Ik ros de schakelaar naar 9 en meteen gaat de rode lamp onder de pan weer aan.. Note to self => 3 is niet handig, 9 is beter.

Ik loop ondertussen naar de woonkamer om de ramen wat open te zetten en op het moment dat de tocht door de keuken naar de woonkamer gaat ruik ik een prettige barbeque lucht gevolgd door iets wat je best een brandlucht zou kunnen noemen. In de keuken is een soort van zwartige kolom zich met de pan aan het bemoeien. Gloeeeiende.. (letterlijk en figuurlijk), ik sprint naar de knop en draai die naar uit…. dat duurt en duurt, pan van de plaat gegrist en even gewacht. Ok, 9 is wat te heftig dus.

De pan wordt schoon gespoeld, voorzien van weer wat boter en weer op de plaat. Even op 9 om op te stoken, en dan naar 7.. de boter smelt en sist, en frankfurters er in.  Zie:  electrisch koken is zo moeilijk niet. Ah ja..met natuurdarm was iets met heet vet en zo..wat ook al weer? En voordat ik het weet verteld een van de frankfurters het me.. hij scheurt brakend open, kotst zijn inhoud in de hete boter die dat als een persoonlijke aanval opvat en meteen met een linksomtrekkende beweging die inhoud onder vuur neemt.  Die inhoud die nog geen halve minuut daarvoor koel en beschermd tevreden inhoud aan het spelen was weet zich geen raad anders dan knetterend de pan uit te spingen.  Ik en een aantal muurtegels worden als beschermheilige gebombardeerd (op beide manieren interpreteerbaar)….

Ah ja.. een natuurdarm moet even nat worden gemaakt en licht wellen voor ie aan hitte word blootgesteld, anders scheurt ie.

Affijn.. pan weer schoon, ik weer schoon, muurtegels gerust gesteld. Pan op 7, boter er in, pan op 6, rest frankfurters weer terug er in.. afgebakken en klaar. Salade, 2 snee brood en wat te drinken… Drinken.. verrek. Ik pak de fles ananassap en schenk een glas in. Kijk da’s nog eens vruchtensap. Loop naar de woonkamer en kom er achter dat dat ‘vetarm’ niet de juiste vertaling was. Niet supervet maar mager zijn die worsten zeer zeker niet.  Ik neem een slok ananassap en verga van de smaak.  WTF ?  Nou hebben ze hier diverse merken die uit cijfers bestaan.. blijk ik net het merk 1:11 gepakt te hebben wat ook de verdunningsgraad van dat spul is. Glas zo goed als leeg gegooid, water erbij en toen was ie ineens wel goed te drinken. Overigens na dit stukje meld ik nooit meer dat ik ananassap gekocht, gedronken oid heb.. wat een rot woord van intikken, alle varianten heb ik al verbeterd. anasap, annasssap, anasnassap  etc..

Uiteindelijk brood op, sap op, salade op, en nou eens weer wat lezen.

UPDATE : zo rond half 12.. lawaai voor de deur, lopende vrachtwagen motoren :

Blauw Blauw.. taluenpu!

Schijnbaar toch dat iemand achteraf die zwarte kolom en bbq-lucht niet vertrouwde 😉

Commenteer