DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Minder slapen ?

De eerste twee weken hier heb ik me eigenlijk na elke dag total loss op de bank geparkeerd en sliep dan een poos. Dat trok gelukkig bij.  Afgelopen nacht was het echter feest.. Slecht inslapen en kort geslapen, tot half 5. Van pure ellende maar wat van George Carlin opgezet en gniffelend ingeslapen en uiteraard dus zo goed als verslapen. Gelukkig was ik wel in staat om in minder als 10 minuten in die douche alles voor elkaar te krijgen en spoot alsnog weg naar het werk. Bij de eerste kruising al meteen weer alle snelheid er uit.. racen heeft hier geen zin 😉

Op het werk worden allerlei afspraken met / over  me gemaakt. MB neemt me samen met haar man mee door Kopenhagen, more siteseeing en dan de echte plekjes. Waarschijnlijk volgend weekend . Zo is er een soort van cafe waar ze hun eigen bier brouwen, en dat alleen daar verkocht word. Ze zoekt uit of daar ook in het engels word rond geleid, want het deens luisteren gaat nog niet helemaal goed. Twee andere meiden hadden al met elkaar bedisseld dat ik volgende week aan hun collega nederlands ga geven, omdat zij met een nederlander getrouwd is maar het nog steeds niet voor elkaar krijgt om zich goed uit te drukken.

Met mijn collega het over de taal en schrijven gehad. Zij gebruiken de G in het schrift maar spreken die niet uit, althans niet zoals wij.  Bijvoorbeeld in het (zeer mooie nummer van Medina, dus kijk even !)  “ Kun for mig “  wat klinkt als “ Kom voor mij“ . Het woord ‘dig’ wordt als dei uitgesproken.

We kwamen hierop omdat vanuit nederland  EC’s over waren en we in het nederlands aan het praten waren. Mijn collega maakte naderhand allerlei gorgelende GGGGGG geluiden dus zodoende kwamen we op de nederlandse G, sch, zachte g etc… Hij snapte niet dat ontwikkelde mensen dit soort geluiden maakten.

Nee.. dan een hoogblonde Viking naast je tafel hebben staan die met getuite mond een soort slissende OEhue klankt maakt, dat komt nozel over. Of een soort van rodevruchten gerecht wat klinkt als (dient uitgesproken te worden met afnemend volume per woord, en laatste deel van het woord moet zonder tong gebruik worden uitgesproken)  Rode kool met vleugels.

Overigens liet google translate me in de steek vandaag, een vertaald mailtje gaf onderstaand resultaat

Beste Eco. “Volkeren”,

Gewoon een beetje informatie.

We komen aan afd. vergadering Serna, woensdag 19 Augustus kl. 9.00, waar Martin zal onze mødeleder.

Martin zal de controle en een beetje Audit opleiding met ons, zodat wij volledig op de hoogte zijn koppig als onze “gasten” komen op 24 Augustus.

Zoals duidelijk is gehaald! “
Nou dan weet ik dat ook weer zeg maar?

Ik had stiekem gehoopt dat de wolken zouden overtrekken maar dat is niet zo. Bij helder weer had ik gekeken naar de vallende sterren (die elk jaar zo rond deze tijd komen) en wellicht foto’s gemaakt.

Ik kijk nog even wat tv en kruip er dan in, merk dat de korte nacht niet in mijn voordeel werkt.

Commenteer