DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Toeristje spelen..

Vandaag na het uitslapen en wassen en de boodschappen doen de toerist uitgehangen.

In Helsingør staat het kasteel Kronborg. Gebouwd in 1420 als fort en later als kasteel verherbouwd. Duidelijk niet door Biereco, want na al die tijd staat het nog als een rotsblok.

De route erheen heb ik me niet aan TomTom gehouden, maar halverwege de tussendoor route genomen, gekomen door plaatjes als Fredtofte, Avderød, Karlebo en Nødebo. Onderweg de glooiende lanschappen van deze plaatsen bekeken en gefotografeerd.

Vlak na Nødebo twee autowrakken aangetroffen, op nog geen 2  km van elkaar. Die weg is schijnbaar nogal gevaarlijk. Het is hier de gewoonte dat na een ongeluk de eigenaar het wrak laat afvoeren. Als dat te lang duurt doet de politie het alsnog. Gezien de staat van deze twee auto’s moet het een beste klap zijn geweest.

Door het zo op de bonnefooi rond rijden wat tijd verloren waardoor ik pas achter in de middag bij het kasteel kwam. Daarom een korte trip genomen : fort, kasteel, kapel en kazematten. De kapel is betrekkelijk klein maar goed onderhouden. Het hele kasteel wordt goed onderhouden trouwens, delen staan nu in de steigers. De kazematten kan je via een deur op het plein betreden, en dan is het meteen pikkedonker. Gelukkig hebben ze daaraan gedacht en staat er een automaat waar je voor 20 kroner je eigen zaklamp kan trekken.
Meteen daarna ga je dikke muren en kelders in, de foto’s verbazen me eerlijk gezegd, ze zijn in zo goed als pikkedonker genomen maar toch nog wel redelijk.

Toen weer op mijn gemak doorgereden, naar het noorden toe, via øerne, Nygård, Hellebæk, ålsgårde, Hornbæk,  Dronnigmølle, Munkerup, Gilleeje (de 237 route). Na Nygård eerst via een natuurgebied wat meer landinwaarts gegaan en toen weer naar de kust gereden, en die gevolgd, dus mooie gelegenheid om plaatjes te schieten. De Sont is hier erg smal, dus je kan Zweden zien liggen.

Noordelijke route

Uiteindelijk zo rond 2000 uur weer terggereden naar huis, en nu bezig met de foto’s te uploaden.

Oh.. een ding wil ik je niet onthouden. Ik heb een voorkeur voor (om het netjes te zeggen) non conformistische muziek. Nou hebben ze hier in Denemarken een reclame over muziek uit de jaren 80, en daar komt een echt super nummer in voor. Van de groep Caramba het nummer haba haba zoot zoot.

Het nummer zelf komt uit 1982 en in 2006 heeft een fan er een clip bijgemaakt gebaseerd op japanse anime.  Luister er lekker naar en zing mee, de tekst staat in beeld.  Wil je de orginele tekst hebben die staat hier.

Commenteer