DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Werken voor de poes z’n doos

In Januari zijn we in Nederland en Denemarken gestart met een proces om EDI te vereenvoudigen. Enige wat het enigzins gecompliceerd maakt is het feit dat zowel nederland als denemarken van elkaars servers gebruik maken. Dat houdt dus in dat beide systemen op het zelfde moment gemigreerd moeten worden.

Mijn collega in denemarken lag 2 weken voor.  Verzoek bij onze vrienden in polen ingediend en daar liep zijn trein.  Ik verzocht. ca 2 weken later exact het zelfde, alleen andere naam van de server.. Ik kan mezelf wel voor de kop slaan. Door die twee weken verschil is mijn verzoek in een consultancy oplossing terecht gekomen. Aanpassing interne procedures…. Alles wat ik aan documentatie etc. opgesteld heb mag overnieuw en kan ik met consultants uit India aan de slag gaan. Op het einde van de dag per mail de vragenlijst ontvangen. Morgen maar eens kijken wat ie doet.

Bij de afdeling waar we die servers voor inrichten toch een goede beurt gemaakt. Scripje geflanst wat host file aanpast, onder bepaalde conditities.  Man enthousiast en toen kwam het  “ als je dat zo kan he … “  Affijn, nou nog een extra script wat a) alle bestanden met een bepaalde extensie opsnort op de pc, b) die doorleest op een servernaam, c) die vervangt en dan de bestanden op een centrale plek neerzet.  Leuke uitdaging.  Als het werkt voor nederland kan ie ook in scandinavie worden uitgerold.

Spannende tijden, de vrouw van mijn collega sliep slecht (is hoogzwanger en eigenlijk al een dikke week uitgeteld) waardoor afgelopen nacht het er even alle schijn van had dat ie weer vader werd. Normaal is ie een rustige vent, maar vandaag liep ie redelijk de schelden en te foeteren.. “ Are you nervous ? “  “ No, it’s my third”  maar ondertussen.

Commenteer