DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

FOLLOW THE RED CIRCLE

Het lichtelijk mindermeewerkend vermogen wat ik gisteren beschreef werd na binnenkomst door de medewerkers van het tweede kantoor veroorzaakt.

Afgelopen weekend hadden we de as/400 migratie, en hebben we op afstand, met tooltjes en een zeer simpele handleiding eigenlijk elk situatie die met die machines te maken kan hebben ondervangen.

Nou waren we voorbereid op mensen die niet alles lezen maar het gedrag wat een groepje ten toon spreidde was voldoende om mij (fout natuurlijk) volledig in een rocksolid mode te laten schieten. Ik weet het, iets met professioneel gedrag, sta er boven etc. etc. Maar dat lukt af en toe niet. Heel af en toe.

Een stukje voorgeschiedenis, informatie en wat biologie.
Afgelopen weekend As/400 updaten, Nederland, Belgie, Denemarken en deel Scandinavie moeten aanpassingen krijgen. Op de achtergrond al veel gedaan en voor iedereen is er een stappen handleiding. (Stukken zul je hier zien). De essentie van die handleiding is simpelweg gezegd “doe dit, druk daarop en klaar.” Ter verduidelijking zijn er schermdumpjes in de handleding gezet en zijn de knoppen, vakjes etc. voorzien van een rode circle. Kind kan de was doen. Denk je dan. Hoop je stiekem. Smeek je in stilte.

Je hebt de onder andere zoogdieren, eencelligen, planten, de Homo Sapiens, en de Homo Digitalis.
De laatste is een ondersoort van de Homo Sapiens, en lijkt er fysiek erg op. Aan de buitenkant dan. De binnenkant is bij tijd en wijle een bijzonder iets. Vaak is de Homo Digitalis snel en taak gericht met zijn werk bezig op een digitaal apparaat. Dat digitale apparaat heeft een beeldscherm, toetsenbord en vaak nog iets waarmee het bedienen van het digitale apparaat wat makkelijker lijkt te gaan. Als dit alles soepel samenwerkt is de inhoud van de Homo Digitalis vol vuur, energie, doortastendheid en kennis. Pracht exemplaren waar je uren naar kan kijken als ze bezig zijn.

Soms doet dat digitale apparaat niet wat ze verwachten. Er staat een kruisje waar ze een plaatje verwachten, een kleurtje is ineens anders. Bedenk een kleine verandering op wat ze gewend zijn en dan ontstaat er een heel ander soort Homo Digitalis. Ik ben geneigd om het zelfs een andere soort te noemen, maar omdat ze weer terug kunnen veranderen in hun oorspronkelijke soort blijven ze biologisch gezien de Digitalis. Ik had die andere soort Homo Pneumatica willen noemen. Gebaseerd op het feit dat ze vaak eerst een sissend geluid maken, of zuchten. Schijnbaar verliezen ze daardoor druk en vouwen de armen zich over elkaar en stopt alle beweging. Bijna alle, ze kunnen wel praten en koffie halen en repeterende bewegingen en geluiden maken.
Verdere elementaire functies zijn uitgeschakeld, zoals lezen, nadenken, communiceren, kijken en zien. Emoties zijn er niet behalve blinde paniek en immense woede. Het is dus een zeer basale levensvorm geworden met een (schijnbaar) lege inhoud. Op zich fascinerend om naar te kijken, maar uitdagend om mee om te gaan.

In mijn werk heb ik vaak met de H.Pneumatica te maken, en de uitdaging (en de lol in het werk) zit er in om die H.Pneumatica weer in H.Digitalis te veranderen. Eer van je werk zeg maar.
Een raar ding is overigens dat de H. Pneumatica zich schijnbaar bij voorkeur op kantoren ophoud. Een H. Pneumatica op kantoor kan vaak thuis de meest ingewikkelde dingen (zoals daar zijn harddiskrecorders, digitale ontvangers, websites bouwen, digitale fotografie, 12 cylinder motoren met 37 kleppen en turbines inregelen) doen, maar in een kantoor omgeving is dat schijnbaar dan heel anders.

Dus we hebben een kantoor vol Homo Digitalis exemplaren, digitale apparaten en een kleine verandering die door de H. Digitalis moet worden uitgevoerd. De kans op een uitbraak van het geheimzinnige virus wat de Pneumatica veroorzaakt is dus op zich aanwezig.
Als tegengif hebben we simpele handleidingen waarmee besmettingen onder de knie gekregen kunnen worden en als paardemiddel HCG. Het is echt een paardemiddel dus moet met beleid worden ingezet. Niet te snel, maar als je het inzet dan met overtuiging en ruim voldoende. Liever iets te veel dan te weinig, want over het algemeen heb je maar een kans om een dosis toe te dienen.
HGC is de werkzame stof in botheid, en staat voor Hard Core Guidence. It’ers, agenten en militairen maken er gebruik van.

Nadat ik op woensdag op kantoor kom en de foute aanname heb dat het risico van een Pneumatica uitbraak achter de rug is slaat het virus alsnog toe. Ik heb de eerste patient net te laat in de gaten en via een schermovername krijgt deze Pneumatica het voor elkaar om mij haar werk op te laten knappen. Als ik de laatste handelingen uitvoer op basis van de handleiding die mijn collega gemaakt heeft, realiseer ik mij vol afgrijzen dat we een fullblown uitbraak hebben. De patient die ik onder handen heb knapt zienderogen op en word weer een vurige Digitalis. Ze verteld me dat anderen ook getroffen zijn, en als echte Pneumatica’s stilstaand achter de computer zitten.

Snelheid is geboden voordat een verlammende uitbraak het hele kantoor plat legt. De eerdere patient vraagt me of ik de anderen ook ga helpen. ‘Nee‘ antwoord ik, ‘jullie hebben een werkenden handleiding, ik doe niets extra’s, en volg gewoon de handleiding, dus julie kunnen het echt zelf.‘ Dat is geen onwil maar pure strategie. Hiermee weet ik dat de minst zwaar getroffen Pneumatica’s zichzelf kunnen redden en dat alleen de echt zware gevallen bij mij terecht komen. Ik ben alleen en kan niet een heel kantoor redden. Daarbij weten de zwaarst getroffen Pneumatica’s als uitgerust met een GPS de gemiddelde IT’er te vinden.

Afwachten nu.

En klik, de eerste komt binnen. Via een chatscherm. Ik beoordeel de situatie en bij de eerste informatie dat de Pneumatica de handleiding heeft en al in een vergevorderd stadium verkeerd (dat blijkt uit antwoorden als ‘Don’t know’ of niet antwoorden op gestelde vragen) zet ik HCG in. Snel, efficient en goed gedoseerd.
Lees onderstaande chat waarin je het mooie proces van de omzetting van Pneumtica naar Digitalis ziet, en ook dat zo iets best snel kan gaan.

Hieronder zie je de eerste stappen uit de handleiding die mijn collega stuurde :
De afbeeldingen die onder elkaar stonden heb ik naast elkaar gezet.

Follow the red circle

11:46:05 AM:[ H.Pneumatica : ] Hi – what do I need to do for make my JDE work – I need to make some work there. I´m off to lunch now though
[ Serieuze besmetting. Gebruiker kan niets meer, richt zich al op primaire behoeften ]
11:49:38 AM:[ Ik : ] Your still here ?
11:49:47 AM:[ H.Pneumatica : ] Yes
11:50:09 AM:[ Ik : ] ok, did you get that email from [mijn collega] with a word doc with instructions ?
11:50:27 AM:[ Ik : ] I can send it if you want
11:50:35 AM:[ H.Pneumatica : ] have it here
11:50:53 AM:[ Ik : ] ok, and your just jusing JDE and not file transfer to JDE ?
11:51:51 AM:[ H.Pneumatica : ] Don´t know- sorry. I don´t have the degsnet1 possibility
11:52:40 AM:[ Ik : ] that no problem. Just follow the instructions [mijn collega] send and it will work. Follow the red circkles
11:53:20 AM:[ H.Pneumatica : ] But I cannot – since I cannot choose the degsnet1
[ Foute boel, tegenspartelen, niet meer kunnen lezen, tijd voor HCG ]
11:54:07 AM:[ Ik : ] is the option DEGSNET1 in a red circle ?
11:54:38 AM:[ H.Pneumatica : ] Are you at Ørestaden??
11:55:00 AM:[ Ik : ] thats no answer to the question. is the option DEGSNET1 in a red circle ?
11:55:41 AM:[ H.Pneumatica : ] It is not but it is marked, and the the erd circle is at insert so I guess I need to insert the degsnet1
11:56:22 AM:[ Ik : ] no, the instruction says click on the fields with a red circle, so click on insert
11:56:41 AM:[ H.Pneumatica : ] OKAY… 🙂
11:56:57 AM:[ Ik : ] I know you starting to dislike me..
11:57:09 AM:[ Ik : ] and perhaps some mild hate is growing..
11:58:43 AM:[ H.Pneumatica : ] no – I just irretating on my self – It was quite easy! I´m on now – sorry. No hate from here – I have grown to love all it guys especially the helpful ones – so thanks. See U soon. Say hi to [X] from me – hope his son is ok
11:59:32 AM:[ Ik : ] I”l say hi to [X] from you. His son is better now. and thx for following me.

Mooi toch om zo’n hulpeloze patient weer in volle glorie te herstellen ?

De tweede die zich melde met een Pneumatica aanval was er ernstiger aan toe. Ze melde zich per mail wat de behandeling moeilijker maakt.

De intake voor de behandeling was als volgt. :

Intake

Ook al gestopt met lezen, eens kijken hoe ernstig dit is. Mijn reactie was om nogmaals de handleiding toe te passen, waarop onderstaand bericht binnen kwam.

Paniek

Op dit punt kan je met wat ervaring de ernst van de besmetting afleiden.
Ze antwoord niet op de opdracht om het nog eens te doen. Emoties spelen hoog op blijkens de !!!! en ??? in de antwoorden.
Tijd voor HCG. Ik bereid een dosis voor op basis van de handleiding die mijn collega, zijn basis ingrediënten in combinatie met een zorgvuldig afgewogen hoeveelheid HCG.

voorbereiden op HGC

HGC

Na wat oprispingen is ook deze H.Pneumatica alsnog weer een trotse H. Digitalis geworden. Dan kan je toch alleen maar van je werk houden ?

Commenteer