DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Nog even

Nog een dikke maand, en dan weer terug naar nederland. Een kleine 20 werkdagen en nog een keer of 28 opstaan en elke keer stiekem mijn manager, of eigenlijk mijn inmiddels voormalige manager danken voor deze opdracht. Veel veranderingen in de tussentijd in nederland, rollen die anders worden en mensen die weggaan. HR begint dingen voor te bereiden, sleutel afspraken, verlengen van de woning. Afsluit- en opruim- tips worden gegeven.

Daarmee mijn vertrek tastbaar en definitief makend.

Terug naar een land wat vandaag op geenstijl als volgt werd omschreven:
“Rechters die zware criminelen een weekje op verlof sturen. Hare Majesteit die ons wel even vertelt dat we toch echt moeten inleveren, opdat haar familie via vage postbusconstructies de belasting kan ontwijken. De politie die onze veiligheid niet meer kan garanderen en zelf de regels aan haar laars lapt. Jeugd die geen enkele respect meer kan opbrengen voor anderen. Politici die andersdenkenden meteen afschilderen als rascist of facist. Voetballers vol met tatoeages die bij het minste geringste liggen te kermen. Rij-examinatoren die geslagen worden. Buschauffeurs die bedreigd, geslagen en gestoken worden. Bejaarden die beroofd en mishandeld worden. Reaguurders die de Nederlandse taal niet machtig zijn en de reaguurder die daar op wijst dan dood wenst. Eigenlijk kan je niet anders concluderen dat Nederland moreel gezien failliet is. Nu ik er over nadenk.. Met alle paupers, importbruidjes, gelukzoekers en criminelen is Nederland niet alleen moreel failliet het is ook nog eens financieel failliet.

Mokum Kosher | 16-09-09 | 16:34″

Een land waar ik de laatste jaren steeds meer het gevoel kreeg dat het niet mijn eindpunt zou worden en wat ik tot mijn verbazing eigenlijk alleen maar steeds meer bevestigd heb zien worden. En het rare is dat me dat eigenlijk minder doet als ik had verwacht.

ALs ik op afstand naar nederland kijk zie ik een maatschappij die zich zelf klem zet. Misplaatst politiek en maatschappelijk correct gedrag bepaald uitingen, gedragingen en wetgeving.
Mensen kijken elkaar niet meer aan en zijn alleen bezig om hun eigen hachie te redden en veilig te stellen. Graaien voor je zelf is de norm geworden. Kijken en genieten van wat een ander je kan leren of laten meemaken is niet goed meer. Dat “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” wat onze zogenaamde nuchterheid zou kenmerken is eigenlijk niets anders als een zeer zorgvuldige doodsteek voor creatief en onbevangen gedrag.

Het gedrag wat de kinderen van mijn broer en zijn vriendin vertonen als ze op mijn buik springen als ik op de grond lig “Jij bent veel leuker om op te springen dan papa want jij hebt een dikke buik.” Later zullen ze dat gedrag gaan afleren, en waarom ?
Bolbuikigen als ik zijn gewoon zachter als je er op springt. Als je op de juiste manier springt maken we ook rare en soms natte geluiden. Dat is zo en niet iets wat je zou moeten ontkennen en dus niet benoemen.

Zoals onze kinderen tegenwoordig worden opgevoed zo gaan wij met elkaar om. Steriel en als de dood om wat van elkaar over te nemen. Doordat onze kinderen zo worden opgevoed hebben ze als ze wat ouder worden de meest idiote allergische reacties op van alles. Wat is er mis om als klein kind met je schoenen door een plas te lopen en daarna tevreden de gratis kauwgom die je onder je zool vindt op te blazen ?  Of dat ene dode vogeltje onderzoeken en dan met dezelfde vieze vingers bessen te plukken en die op te eten ?

Wat is er mis om tegen Abdullah te zeggen “joh neem eens een hap van deze vette varkenskarbonade, je weet niet wat je mist.” Of Achmed die tegen mij zegt “wedden dat jouw vrouw er met een hoofddoek best aantrekkelijk uitziet?” Een gereformeerd stel eens vragen omdat ze al jaren vreemd gaan “waarom scheiden jullie niet, en wordt echt gelukkig“, of een gelovige buurman die mij fijntjes eens de oren wast omdat ik pretendeer te weten waar de fouten in de bijbel staan.  Goedbedoelend, elkaar in de waarde latend, maar elkaar wel laten nadenken en leren van elkaar. Ook buiten je eigen straatje. Dat mag best wel eens confronterend of minder tactisch.

Maar nee, we zijn net als die kikker in die pot met water geworden. De pot langzaam aan het koken brengen laat de kikker veel te laat proberen te ontsnappen, maar als je een kikker in kokend water gooit doet ie alles om weg te komen.  Zo zijn wij ook geworden. Klagend over nederland blijven we zitten waar we zitten en accepteren de negatieve ontwikkelingen. Een euro die kost wat kost ingevoerd moest worden, de hoge prijzen daarna, een opkomende graaicultuur, groeiende onverdraagzaamheid, overregulering van een kabinet wat dingen sneller verbied dan dat jij en ik ze kunnen bedenken. Maar de echte dingen die er toe doen voor zich uitschuift door via een commissie te kijken of een gespreksgroep die een denktank in de toekomst van eventuele resultaten zou kunnen voorzien eventueel na een subevaluatie met een tussentijdse plenaire overlegstructuur die een brainstorm heeft met aspirant betrokkenen en eindverantwoordelijken.

Systemen die niet werken of niet dat doen wat je zou mogen verwachten.
Wat is het nut van het invoeren van 80 km/h zones parallel aan 100 km/h wegen (Utrecht). Wat is het nut van het verbieden van roken in een cafe waar mensen vrijwillig naartoe gaan terwijl je wel een kantoor mag hebben, waar je gedwongen minstens 8 uur per dag moet zijn, naast een kruising waar de vrachtwagens piepend en gierend de kankerverwekkende roet en asbest deeltjes de lucht in jagen?
Waarom kan oom agent niet dat extra rondje lopen of domweg eens zijn gezicht laten zien en een kop koffie drinken bij de buurt bewoners en moet ie een bonnen quota halen? Waarom moet ik als ik een probleem heb een afspraak maken bij het politiebureau terwijl zijn/haar collega’s slapend mij flitsen als ik weer eens 5 km/h te hard rij op een verlaten snelweg ?
Openbaar vervoer wat een veel te duur systeem is geworden wat je op een tijdstip dat je niet uitkomt je ophaalt op een plek waar je niet bent en je brengt naar een plek waar je niet wil zijn. Wat is er geworden van dat plan om elke werkende 25 euro uit de zak te klopppen en daarvoor een volledig gratis OV voor iedereen te realiseren met meer ritten op elke route ?

Horeca die klaagt dat de klanten wegblijven, en zich niet realiseren dat voor een kop koffie met een snee brood zonder ook maar met de ogen te knippen tussen de € 7,50 en soms wel € 10,00 gevraagd word (wat overigens in de ouderwetse en mooiere guldens dus zo’n 15 tot 22 gulden is), waarbij je op het terras of volslagen genegeerd wordt of de blonde sjaan in de deur opening staat te krijsen “ken je het niet effe komme hale dan?” Ons drugsbeleid wat halfwas is en daardoor nog steeds net zoveel problemen veroorzaakt als wanneer je het zou legaliseren of juist verbieden.
De inwoners dwingen dichter bij  het werk te gaan wonen, maar werk en woon gebieden wel weer uit elkaar houden zodat zelfs plaatsen als Schubbekutterhengstenveen drie aansluitingen op de snelweg krijgen, elk met een ruime 600 meter in en uitvoegstroken en die daarmee de kiem zijn van de volgende fileplekken.
Het medische zorgstelsel zo omgooien dat ik inmiddels het dubbele betaal van wat ik vroeger aan particuliere ziektekosten betaalde, maar minder zorg krijg en meer eigen kosten en daarbij de meest recente gedachte om mensen die een zonder verwijzing naar de eerste hulp gaan zelf de rekening te laten ophoesten ? Sta je daar met je slagaderlijke bloeding, terwijl je je huisarts niet kan bereiken omdat die weer een herintroverfrissingscursus heeft. Of U even eerst 1000 euro voor weekend tarief en materiaal wil aftikken, want we weten niet of u nog leeft als we klaar zijn ? Ja pinnen kan. Kost wel 0,25 euro extra trouwens.

Verhoudingen zijn zoek en de irritatie groeit. En wat doen we er aan? Niets, klagen en weer doorgaan. Net als ik trouwens, ik foeter dit verhaal vol en ga weer terug naar nederland.

Toen ik naar denemarken ging heb ik me ingeschreven op een nieuwsbrief voor nederlandse expats. Daar kwam dit artikel laatst binnen.  Ik ben dus niet de enige die het zo voelt. Schijnbaar als je buiten nederland naar het land kijkt, of eigenlijk de maatschappij, hebben meer mensen dat.  Waar is dat door ontstaan ? Geen idee, en het was vroeger vast niet allemaal beter. Overregulering, aantasting van de privacy en domweg een intolerantere maatschappij zijn niet een plek waar je je thuis zou moeten (willen) voelen.

Is denemarken dan het paradijs ?
Tuurlijk niet. Kopenhagen met z’n te kleine douches/wc’s. Alcoholisten en drugsverslaagden die onder een afdak naar hogere sferen vertrekken. Je werk niet kunnen afronden omdat om stipt 1600 uur iedereen het gebouw uitsprint. Winkels die op normale tijden zomaar dicht zijn. Mijn langere werkdagen die kritisch worden beoordeeld “work smarter, not harder“, OK, maar daarme los ik werken met verschillend tijdzones niet op. Mijn collega die oreert over de betere milieu maatregelen in denemarken maar zonder met de ogen te knipperen een hele boom aan papier door een printer jaagt en dan constateert ‘jep.. dit is niet goed‘ Ah, want na een tak was dat nog niet duidelijk ?
Rare belasting op suiker- en vet- houdend eten wat ook op een soort van overregulering duidt. Auto’s die schreeuwend duur zijn, hoge loonbelastingen. Hells Angels en noordafrikanen die elkaar systematisch naar het leven staan voor de lucratieve drugsmarkt.

Dus Denemarken : Nederland  = onbeslist.
Gevoelsmatig wint denemarken, maar dat komt door mijn verliefdheid op dit land.
Mijn verliefdheid voor dit rare land met vikingen en hun rare hardloop voorliefde is in mijn hart ingesloten en wellicht dat ik hier ooit mijn thuisland van kan maken. Ook dan zal ik gaan foeteren, want als nederlander zit tevreden kankeren nou eenmaal in mijn bloed. Maar hier hebben mensen tijd voor elkaar.

De hele dag ben ik al zo, en ook de gebruikers werden daar de dupe van. Minder snel “ik doe het wel even” en meer de oude kmar insteek “je geeft geen antwoord op de vraag. Beantwoord de vraag! ”

Maar daarover morgen meer. Door een tikfout het hele verhaal kwijt geraakt en weer opnieuw moeten beginnen.

Ondanks mijn gefoeter wel weer een echt waanzinnige dag gehad met lol, plezier, leren en ervaren. Zelfs toen de mexicaans/amerikaanse collega mijn hele schema aan gort trapte en ik de dag eindige als touristisch taxi chauffeur ” and on your right, the highest building of danmark“.

-= FOLLOW THE RED CIRCLE =-
-= NOT A RED CIRCLE =-

Commenteer