DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Lichamelijke verzorging

Catchy lijntje om te openen maar toch wel waar.
Gisteren toch maar naar de kapper gegaan. Aangezien ik een vent bent is het moment waarop ik denk van “nou, een keertje kapper zou niet verkeerd zijn’ al ruim voorbij het moment waarop vrouwen dat denken. Die zijn dan vaak al twee weken rollend van het lachen afgehaakt.
Het vinden van een kapper was geen probleem, die had ik van de week namelijk letterlijk en figuurlijk omver gelopen. Een mooie en stoere ‘Persian’ vrouw. Omdat ik europees ben mag ik iraans zegggen maar eigenlijk is ze perzisch. Ze zit in het zelfde gebouw als waar ik woon.

Uitgelegd aan de hand van een foto op de accesscard wat ik ongeveer wilde hebben. Groot gelijk vond ze, wat ik nu had kon echt echt niet en wat ik wilde was “way more masculine“. Dus onze mp JP kan die in z’n zak steken. Zijn coupe de-champignon is niet masculine genoeg. Nou blijkt dat ook wel uit de daden van ‘m en z’n kabinet, maar dan toch jammer dat hij daarover schijnbaar zo onzeker is dat hij dat dan ook nog eens met dat kapsel moet bevestigen.

Ze knipte een hoop haar weg en daardoor worden mijn grijze haren wel erg zichtbaar. We hebben over van alles gehad. Ze komt uit Iran, heeft een poos in de U.S. gewoond en nou weer naar Denemarken. Verschillen tussen de US, DK en nederland passeren de revue, en we zij het niet over alles eens (gelukkig).
Tegen het einde van het knippen het allerlekkerste moment, de korte haren schoonwrijven en er wat wax in doen. Ze ziet dat ik geniet [‘Ah, yes, you told you’re single’ met een erg brede grijns], het is niet druk dus het schoonwrijven duurde wat langer als normaal.
Afrekenen, wat 375 ? Oh ja.. kroner.. das voor knippen en een pot wax, en veel extra aandacht een hele schappelijke prijs. (Zo’n 50 euro)

Christiana ging niet door. Het knippen kon niet meteen en toen ik daar klaar was maakte ik de fout om me eens te verdiepen in HTML coderen. Nog nooit heb ik iets met html gedaan, een goede vriendin kan dat wel en die kreeg altijd de verzoekjes doorgschoven. Het zelfkunnen heb ik altijd in verband met de drukte voor me uitgeschoven maar nou kan het.
Na eerst flink zoeken naar een beetje werkbare en gratis editor die ook nog overweg kan wat ik wil doen eindelijk eentje gevonden. En toen was eigenlijk te laat om nog de poort uit te gaan.

Kompozer. Het is niet helemaal een wysiwyg-editor maar ik kan er mee uit de voeten. Op een aantal plekken wel buggy dus je moet wel de eind scripts even nakijken op rare dingen. Dus in combinatie met een goede teksteditor en kompozer ben ik mijn oude homepage aan het veranderen, het eerste resultaat staat hier

De scriptjes die xs4all aanbied gebruik ik voor de contact- en gastboek pagina’s. Alles draait op een systeem, alleen voor de blog moet ik hierheen uitwijken. Eens kijken of dat er ook in te bouwen is.

Vanochtend bijtijds eruit i.v.m. de standby dienst. Omdat je de hele dag wat verplicht bent om thuis/bereikbaar te zijn verder gewerkt aan de homepage. Stiekem hoop je dat er iets niet goed gaat zodat je niet voor niets zit te wachten. Omstreeks tien uur eerste telefoontje, mijn nederlandse collega meld vanuit belgie dat ze gaan beginnen. En toen een hele tijd radio stilte, de test zou zo rond drie uur klaar zijn.

Twee uur.. telefoon. Shit, het zal toch niet fout gaan ? Nee, mijn deense collega. Zijn zoontje heeft inmiddels longontsteking en ze hebben de afgelopen nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Dat zou deze nacht ook weer moeten, dus hij verwacht dat hij morgen niet op kantoor kan zijn. Of we dingen moeten aanpassen ? Geen probleem, ik start dan in het tweede kantoor om de AS/400 upgrades af te ronden en ga dan weer naar het hoofdkantoor. Het menneke van ‘m heeft sinds woensdag niet goed of eigenlijk nauwelijks gegeten, dus die is in het ziekenhuis op intraveneus krachtvoer gezet. Dat in combinatie met het aanslaan van de anti-biotica levert een erg hyperactief kereltje op die duidelijk meer energie heeft als zijn ouders, verteld mijn collega wat mat.
Ik wens ‘m veel succes en hoop dat het snel weer goed gaat met ‘m. Longontsteking is niet iets waar kleine kinderen makkelijk tegen kunnen.

Over kleine kinderen gesproken, ik werd toch echt ziek van dit bericht : Een meiske van 12 wat zwanger was van haar 24 jarige man is na 3 dagen bevalling overleden. Nou kan iemand wel roepen “ Is cultuur“ (Ies koeltoer) of dergelijke dingen maar het wil er bij mij niet in dat als ik een 12 jarig meisje gekocht heb (bruidsschat) ik er dan in volle overtuiging ‘het huwelijk mee ga consumeren’. Jonge vrouwen zijn net als wijn, geef ze de kans om te rijpen. Na een bepaalde leeftijd zijn ze dan welliswaar wel meer als melk, maar dat neemt de vreugde van het rijpingsproces niet weg. En dan de reden waarom het geaccepteerd wordt ‘The reason behind it is the lack of education and awareness, forcing many girls into marriage in this very early age.’ Zit dan verdorie minder met je kop in de moskee en koran . Dat is dan in dit geval toevallig zo, maar er had net zo goed kerk en bijbel kunnen staan, ik denk daarbij aan een drooggevallen nederlands dorp wat toevallig laatst nog in het nieuws was met een echt middeleeuws gebruik wat problemen opleverde. Neem dan een middag de tijd om een met een serieuze interesse de rest van de wereld of je eigen vrouw te leren kennen.

Omstreeks half vier belt mijn nederlandse collega met de mededeling dat alles naar wens gelopen is. Geen rare dingen, geen stoppers, dus morgen kunnen we gewoon afronden.
Mooi.. en toen was mijn dag half naar z’n grootje. Ik rommel nog wat aan de html pagina’s en stop zo rond vijf uur om te gaan koken. Zalm met spinazie in roomsaus in een jasje van bladerdeeg..mhmhmhm
De ogen waren duidelijk groter als de eetlust, dus ik weet nou al wat ik morgen ga eten.

Het is nou zo rond zeven uur. Eens kijken wat ik vanavond ga doen, ik moet nog steeds twee boeken lezen, maar laat me teveel door van alles afleiden hier en op internet.

Commenteer