DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Morgen een vrije dag.

Ik ga nou toch ondanks er fors tegenaan te hikken een kapper zoeken. Afgelopen 2 weken voorbereid maar om nou voor een knipbeurt naar nederland te gaan is me te gek. Eens kijken of ik er hier eentje kan vinden. Ondertussen loop ik rond met een coupe-de-janpeter-champignon-bakellende, dus er moet wat aan gebeuren. Is toch altijd spannend een eerste keer.

Ik wil morgen eens zien of ik in Christiana terecht kan komen. Mijn collega’s waarschuwen me dat ik bij schieten meteen moet gaan liggen en “hou er rekening mee dat je er niet echt als een biker uitziet“. Nee, dat klopt, mijn bike(ruitrusting) staat/ligt in nederland. Staat ook zo raar om in een auto met helm op en leren jas aan de grens over te gaan. Weet je tenminste zeker dat je belangstelling krijgt bij de grensovergangen.
Geen idee of het lukt. Ik moet zien uit te vogelen of ik er makkelijk kan komen en foto’s zijn niet echt welkom begreep ik. Maar voor de rest zal het horror beeld wat ze proberen op te hangen wel meevallen. Ik heb meer de verwachting dat ik in een soort hippie omgeving terecht ga komen waar af en toe wat ADHD’er rond stuiteren.

Het weer begint te veranderen hier. Sneller donker, koelt snel af ’s avonds en ’s nachts. Vanochtend de eerste mist die net niet de grond raakte en pas in de loop van de dag oplostte.
De verandering in weer is ook de reden dat ik haar niet meer zie. Ik dacht eerst dat door de drukte van deze week ik haar domweg gemist had maar tijdens de afdelingslunch bleek dat niemand haar deze week gezien had.
Mhm, eens uitzoeken wat daarvoor de aanleiding is. Na de lunch naar de McDonalds naast ons kantoor gelopen en de chef kleffe hap aangeschoten. Nou is het duidelijk waarom ze er niet meer is.
McDonalds adverteert alleen tijdens mooi weer voor de McFlurry, en aangezien het goede weer volgens de marketingbobo’s achter ons ligt wordt de McFlurry reclame hier niet meer uitgezonden. Grappig dat die bobo’s dat dan weten, en ze bij de meteorologische diensten altijd zo mee lopen te hannessen wat voor weer het morgen wordt. Echt zonde dat ze die reclame niet meer uitzenden, het maakt me echt niet uit wat ze me probeert aan te smeren, als ze het maar doet. Weer een kans verkeken, ik zei het toch πŸ˜‰

Die lunch was een klus trouwens. In ons restaurant staat op de salade tafel naast ‘bereide’ salades ook kale sla en schalen met losse ingredienten. Kaas, fetakaas, komkommer, eieren, wortels, radijs etc. etc. Echt heel veel om zelf lekker een salade naar eigen wens te maken.
Ook een schaal met gezuurde paprika’s. Voor de zekerheid even controleren, dus ik schakel naar deens ‘Peppers ?‘, de collega schakelt naar engels “Yes, peppers“. Inderdaad, pepers, geen paprika’s. Op zich best lekker in een salade maar wellicht wat minder opscheppen als paprika’s. Te laat werd de spraakverwarring tijdens de lunch pas duidelijk. Dat word gezien het onheilspellende gerommel in m’n ingewanden morgen met een takje tussen de tanden deppen en niet vegen.

Ondanks dat ik het hier super naar mijn zin heb mis ik eigenlijk een ding. Koffie. Er is hier wel koffie maar net niet zoals ik zou willen. Dit is trouwens luxe gezeur hoor. We hebben op ons tweede kantoor een professioneel espresso apparaat met alles er op en er aan. In het appartement kan ik mijn eigen filterkoffie maken. Maar gewoon een mok koffie met suiker en melk zou onderhand lekker zijn. De melk hier is er in twee versies. MΓ¦lk – en dan denkend aan gewone halfvolle melk, geen koffiemelk en flΓΈde –Β een soort melkoplossing van max. 0,5% vet. FlΓΈde vind je ook veel in automaten hier onder het motto “vet is niet goed voor je”. Dienovereenkomstig is de suiker ook in een soort van kinderveilige verpakking gedaan waardoor tegen de tijd dat je het open hebt het merendeel om je heen ligt en je te weinig hebt voor in de koffie. Maar dat is dan ook het enige wat ik mis. Althans wat ik hier kwijt wil.

Vanavond eens bijkomen van een hectische week en een filmpje doen, of in het kader van mijn deense lessen een standup comedy, maar die zal wel te snel gaan. πŸ˜‰

Commenteer