DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Gekke wetenschappers

Zijn vaak wel de leukste ..

Dag vrij, weer wennen aan nederland. Na de eerste ervaringen met het nederlandse verkeer “Daar pas ik nog best tussen, en ik ben ben belangrijker dan jij“- acties eens wat slapen en bijkomen.

Beetje rondsnuffelen op internet, en eens zoeken naar wat meer info van een deense wetenschapper. Tijden geleden (toen de boten nog van hout waren en de mannen van staal) was ik zoals het een nerd betaamt geïnteresseerd in computers, hacken etc. Omstreeks 1987-1988 ontstond er commotie omdat een semi-systeem beheerder (hij was eigenlijk astronoom) 75 cent miste in de computer tijd rekeningen. Dat tekort van 75 cent leidde via wat trucks naar de aanhouding van een setje minder slimme duitse jongens (onderdeel van de ChaosComputerClub) die in opdracht van de toenmalige KGB eens aan het rondkijken waren in computer systemen. Zo ook het systeem van Clifford Stol, de astronoom. Die vent heeft door een presentatie een beste indruk achtergelaten.
Voor TED is hij opgenomen en heeft onderstaande opname gedaan. Je krijgt de indruk dat hij sneller denkt dan dat hij kan praten.
[clip duurt bijna 18 min.]

Bovenstaand stuk heb ik aan mijn collega’s laten zien, en die kwamen met de deense tegenhanger : dr. Holger Bech Nielsen.
Dit is een wetenschapper die voldoet aan de cliché beelden. Hij woont in een pension waar hij door een oude hospita verzorgt wordt, hij weet niet hoe je koffie uit een koffieautomaat krijgt en bij vrouwen hakkelt ie charmant.
Dr. Holger Bech Nielsen is op zich een man van aanzien, goed opgeleid, weet waar hij over praat en doet dat ook graag, is verbonden aan het prestigieuze Niels Bohr instituut, maar nou las ik iets waarvan ik toch zoiets heb van ‘hé?’

In het CERN staat de LHC, Large Hadron Collider.  Over dat apparaat is wat lawaai geweest waar de grote gemene deler was ‘als dat apparaat afgaat ontstaat er een zwart gat wat de aarde zal vernietigen.‘  Dat apparaat is gestart, maar op de een of andere manier liep de eerste serie experimenten niet goed en nou moet een en ander tegen hoge kosten worden aangepast en gerepareerd.

Ik zelf ben een aanhanger van de Big Bang theorie (er was niets, en dat explodeerde), en geloof best de theorie achter de Big Crunch of the Big Cold. Die laatste theorie gaat ervanuit dat over X-veel jaar alle materie dusdanig verspreid is dat er geen energie overdracht meer kan plaats vinden en daardoor koelt alles af tot het absolute nulpunt. Ook werken met 4 dimensies (zoals jij en ik doen) of 11 dan wel 22 dimensies wil ik best een kans geven.

Tijdreizen heb ik wat meer vraagtekens bij. Niet omdat het niet zou kunnen maar meer omdat buigen aan ruimte (= tijd) me als ik niet gedronken heb wat lastig afgaat. Ligt aan mij, echt.

Dr. Nielsen heeft nu een hele bijzondere opmerkingen gemaakt (niet alleen trouwens, samen met een japanner) over dat dat net niet lukken van de testen met de LHC gelegen zou zijn in het feit dat het Higgs Boson (dat is waar een groot deel van de onderzoeken bij het LHC voor dienen) bij het ontstaan door een rimpeling in tijd zijn eigen ontstaan zou tegenwerken.

Dus : dat zou als je snelle stappen maakt dus tijdreizen kunnen opleveren ?

Commenteer