DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

helemaal klaar - foto's en links

Er zat meer werk in dan verwacht, het rippen van de xs4all gallery omgeving.Β  Maar het is klaar.

Als het goed is zijn in de oude entries de fotolinks vervangen naar links die ook op http://photo.denbolle.nl staan.

In sommige posts zijn de oude plaatjes wat anders gepositioneerd, maar dat komt omdat wordpress echt een reuze makkelijk pakket is om te bloggen waardoor spelen met foto’s en plaatjes veel leuker is.

De basis links om te gebruiken zijn nu :

HoofdsiteΒ  https://www.denbolle.nl

Foto’s zijn centraal terug te vinden op http://photo.denbolle.nl

6 commentaren op: helemaal klaar – foto’s en links

 • Kan ik je wat vragen?
  Hoe heb je al je oude posts van XS4ALL weten te halen?
  Ik denk er al een poosje over om m’n blog te verhuizen, maar laat me tegenhouden door al die oude info bij XS4ALL achter “slot en grendel” ligt…..
  Thanks!

  • Het ligt bij XS4all niet echt achter slot en grendel, maar meer onhandig in het zicht.
   Allereerst het goede nieuws : het kan !

   De stappen die ik gedaan heb :
   httrack gedownloaded en geinstalleerd. Naar goed nederlands gebruik legaal gratis πŸ˜‰
   – in dat programma geef je de link van je blog op, in mijn geval http://blogger.xs4all.nl/denbolle en waar het lokaal opgeslagen moet worden (bijv. c:\logrip oid)
   – downloaden maar en dan erg veel geduld hebben. Downloadsnelheid en de idiote directory structuur van .Text zijn vertragende factoren.
   –> je zult zien dat voor de jaren tussen 1950 en 2030 (grofweg, ik heb alle niet gebruikte jaren weggegooid) er directories en sub-dirs worden aangemaakt.
   – Dan komt er een httrack truckje om de hoek kijken : bij het downloaden herschrijft het programma de html code naar locale en relatieve bestanden en directories. Je kan dus eventueel alles onder c:\logrip in een keer uploaden naar een webserver (of gebruik als test je homedrive bij XS4all ) en dan is je ‘kopie’ van je blog helemaal toegankelijk. De scripts die gebruikt worden werken buiten het xs4all netwerk niet, dus updates, posts, etc. etc. werken allemaal niet meer. Door in c:\logrip het bestand index.html te openen krijg je een lokale kopie van je blog te zien.
   – In de lokale structuur worden alle links die in je blog zitten ook meegenomen. Heb je bijvoorbeeld vanuit je blog naar mijn blog verwezen dan zul je in de folder structuur dus ook onder blogger_xs400_nl een map denbolle tegenkomen. Dat is even iets waar je rekening mee moet houden, veel verwijzingen is dus ook veel subfolders. (En langere download tijden)
   – De afbeeldingen die je in je eigen galleries ondergebracht hebt komen ook mee naar binnen, en kan je dus weer gebruiken om op je nieuwe blog te gebruiken. Bij het importeren van afbeeldingen heeft .Text er 3 exemplaren van gemaakt, tumbnail, klein en originele grootte (herkenbaar aan t_, r_ en o_ voorzetsels bij de namen) . Bepaal zelf welke je eventueel zou gebruiken.

   Ik zelf gebruik nu wordpress en dat bevalt erg goed. Je kan zowel tekst als afbeeldingen makkelijk invoegen en bewerken.
   En daarnaast gallery2 voor de foto’s maar dat was omdat ik ineens de smaak van subdomeinen bouwen kreeg.

   Zijn er ook nadelen : tuurlijk ! Het is een allemachtig pokkenwerk omdat heeeeel veel met de hand gedaan moet worden. Ik was ‘relatief’ gezegend met maar 2,5 maand posten en wat foto’s dus de download (desondanks een dikke 2 uur voor een blog van nog geen 20 mb) viel hartstikke mee. Chow klopt zich helemaal de sufkutseblubber (meer als 4000 posts) dus als die deze actie zou doen is die nog wel even bezig.
   Ik heb daarom voor mezelf de keuze gemaakt eerst eens na te denken over de layout, wat ik precies wilde, en hoe, en toen ben ik met de locale kopie van mijn xs4all blog aan de slag gegaan. Het zal vast makkelijker kunnen maar ik heb nou iets wat ik zelf in elkaar gezet heb, en ‘eigen’ is. Veel dingen met copy/paste overgehaald want de uitgebreide WordPress imports kennen .Text niet. Dan de lokale kopie open in een browser en kijken waar linkjes zitten, afbeeldingen worden gebruikt en die in het nieuwe blog ook weer invoeren.

   Ik hoop dat het bovenstaande je verder helpt. Als je nog meer vragen hebt, je weet me te vinden. Wellicht is het een idee als er meer mensen behoefte aan hebben om een soort uitgebreid stappenplan te maken met schermdumpjes etc. zodat meer mensen naar een makkelijker blog omgeving kunnen overstappen.

 • Goed spul. Ga ik ’s proberen!
  Nu nog een weblog elders parkeren….

  • De tent die mijn domein host is Hostnet.nl . In een grijs verleden daar het denbolle.nl al eens vast laten leggen en ze hebben nou een soort constructie dat je als particulier een virtuele server kan huren. Dat is de constructie waar ik nu mee werk, ingestapt op tientje in de maand. 5Gb hd/traffic. Was binnen een dag na de aanvraag operationeel. Ze hebben ook ‘prive-websites’ maar dat was niet wat ik wilde.

   Spul is erg standaard ingericht waardoor aansluiten op wordpress zo gebeurd was. Even voor je beeld : gisteravond had ik contact met een vriendin die haar site ook bij hostnet heeft staan. Wat ouwehoeren over wordpress en leuk en bla. Link doorgestuurd en binnen 30 min had ze ook een blog overeind. Niet om er wat mee te doen, maar gewoon eens kijken of dat werkte. En dat deed het.

   Xs4all is een erg goede internet provider, en ik blijf er ook gewoon lekker bij internetten, bellen etc, alleen dat bloggen ging niet lekker. Ik heb de periode dat ik er geblogged heb natuurlijk er wel mee kunnen leren omgaan en ‘stukkies’ geschreven maar kreeg er zoveel plezier aan dat ik net wat meer wilde, en dat redde de experimentele dienst net niet.

 • Thanks!
  Herken je verhaal. XS4ALL prima, maar het blog begint m’n belangrijkste ‘content’ te worden. Tijd voor een betrouwbaarder, flexibeler systeem….

  Ken je deze trouwens? Sluit mooi aan bij je opmerking op mijn blog…
  http://www.youtube.com/watch?v=6zkZ3f8DnKs
  Romeo sierra niner charlie hotel lima oscar romeo oscar four hotel yankee delta romeo oscar x-ray yankee six papa……

 • Hij sluit zelfs dubbel aan. Bij je post en mijn opmerking en ook mijn gestuntel met de engelse taal als ik niet oplet hier in denemarken. Schrift gaat goed, maar ingespannen bezig zijn en dan nederlands denken en engels spreken, dat bijt elkaar soms.

  CP hier de 13, uw “Romeo sierra niner charlie hotel lima oscar romeo oscar four hotel yankee delta romeo oscar x-ray yankee six papa” is genomen, en uit.

Commenteer