DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Het gesprek.

Grappig, om na 3 jaar samengewerkt te hebben elkaar eindelijk eens te ontmoeten. Vroeger als collega’s, en nou is hij mijn nieuwe manager. Gevoelsmatig ervaar ik een klik. We hebben de zelfde insteek op de toekomst, onze ideeen en waar we voor staan. Daar heb je dan trouwens wel mazzel mee. Stel je voor dat je uitgezonden word, en terugkomt en een leidinggevende hebt waarmee je niet door een deur kan. Dan heb je toch een beste kluif om daar een werkbare situatie van te maken.

En het gesprek ?
Pittig, we begonnen zo rond 10 uur en om ruim 6 uur ’s avonds waren we klaar. Niet echt klaar, maar meer het idee dat we moesten stoppen.
Wat staat me te wachten de aankomende periode ? Een hoop. Als je reeel bent denk ik dat je kan stellen dat mijn rol als manager over een half jaar of iets dergelijks verdwenen zal zijn. Op zich niet echt heel gek, de afdeling is ingekrompen en de verwachting is dat we als team meer internationale taken zullen gaan oppakken.

Onze nieuwe IT organisatie gaat matrix georienteerd werken, verschillende landen dragen taken voor het totale bedrijf. Dat is waarom ik werken bij een groot bedrijf zo leuk vind. Net als toen in denemarken waarbij een italiaanse vrouw uit amerika, door een rus geholpen via een tussen vlucht over mexico door de zuidafrikaanse helpdesk word ondersteund zodat een nederlander in denemarken haar verder kan helpen. Dat is samenwerken en kijken voorbij je eigen grenzen.
Dat samenwerken op die manier moet wel ingekleed worden. Ik zal een een overzicht van mijn capaciteiten moeten maken, mijn voorkeuren uiten en inzicht krijgen waaruit ik nou eigenlijk mijn lol haal in mijn werk.
Pittige klus want als ik een schatting maak waaruit mijn taken bestaan, waaraan ik mijn tijd spendeer etc kom ik niet zover. We hadden tijdens het overleg een aantal momenten waarop we dingen gingen schatten en dan zou je de conclusie kunnen trekken dat ik alles best alleen zou kunnen en van de twee externen afscheid zou kunnen nemen. Dat contrasteerd nogal met de ene die om half acht binnen komt en vaak rond half zes weer naar buiten gaat, de ander die rond half negen binnen komt en dan zo rond zes uur weer weg gaat en ik (aanvang drama) die af en toe naar huis gaat om te slapen.

Als ik vandaag neem. Vertrokken van mijn toekomstig adres om ongeveer 7 uur, rond 9 uur op kantoor, toen een vergadering in Utrecht, tijdens de lunch een werkoverleg mobiele telefonie, toen de griepprik, een korte vergadering over hoe onze login scripts aangepast moeten worden, en daarna een dik anderhalf uur personeelsmanagement. Een dag naar de filistijnen en gevoelsmatig geen ruk gedaan. Maar wel weer om half 8 thuis. En mijn primaire taakstelling, zoals support, analyses, en helpdesk ? Geen tijd voor gehad.

Morgen gaan we via een soort advocatenschema voor ons zelf inzichtelijk maken welke tijden we waaraan spenderen. Ik ben benieuwd, ik kan dan meteen zien of het mogelijk is om bepaalde dingen kwijt te spelen naar andere afdelingen, of dat we bepaalde dingen domweg niet meer gaan doen.
Ik heb een vermoeden dat daaruit best nog eens onverwachte dingen zouden kunnen komen.

En de griepprik.. die begint te werken, ik ben wat warm om de kop, dus straks eens wat bijtijds mijn bed in, maar eerst Anastasia eens beantwoorden.

Commenteer