DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Ze worden wakker

In het kader van het proactief afbouwen even rondgesnuffeld op nederlandse nieuwssites.
En verdorie. Een oproep om een verbod terug te draaien of af te schaffen. Zou het dan toch kunnen in Nederland, of ziet de PdvA dat onze Harry Potter z’n kabinet inmiddels dusdanig weinig maatschappelijk draagvlak heeft dat het omvallen onvermijdelijk is? Nieuwe verkiezingen zouden voor de PdvA een kans kunnen zijn om zich weer eens als een echte partij te profileren, met principes en doelen in plaats van het huidige windvaantjes gedrag wat ze vertonen.

Omvallen is niet zo’n kunst, ik zag dat Dirk Scheringa’s bank eindelijk instortte. Dat werd tijd ook, heel nederland wist hoe die tent gerund werd. Wat me dan wel verbaasd is dat DSB pas sinds 2005 een officiele goedkeuring had om als bank te opereren. Én laat dat nou onder de leiding van Nout Wellink zijn geweest. Dus Nout heeft een soort van foutje gemaakt?

Nout was niet echt heel eerlijk. Als je kijkt naar het principe van banken, nl. op basis van vertrouwen wordt er administratief met niet bestaand geld geschoven, is het natuurlijk niet slim om een bank die door iedereen die een beetje nadenkt gewantrouwd wordt alsnog een bank te gaan noemen. Of daarna gaan roepen dat als je je geld van die bank ophaalt je fout bezig bent. Het is toch jou geld wat je ophaalt? Of raak je dan aan iets wat liever niet bekend mag worden, nl. dat fundamentele basis van een bank niet klopt ? Zo blijkt uit het artikel van de Volkskrant dat Dirk zelf ook heftig schuivend in de boeken stond.
Eens kijken hoe dit afloopt. De eerste complot theorieën zijn al in de lucht over de klap van de DSB. Een friese kapper (tuurlijk, als je dan toch smeerkeest doe het dan goed, dus wat is er betrouwbaarder dan een friese kapper ?) had in het kader van “Ik ben een belangrijk man, ik weet lekker iets wat jullie niet weten” zich vertwittert. Uiteraard pakt dat net verkeerd uit en werkt ie zich in allerlei bochten om nog enigzins de schade te beperken, maar de geruchten dat de VVD eerder als jan sloeber wist dat de tent zou klappen zijn nu al aan het rondzingen.

Deze dag was een drukke, maar als je me vraagt wat ik nou gedaan heb? Veel en ook niets.  Bij het opstaan aangenaam verrast door de temperatuur. Mijn koude neus boven de deken verraadde al wat, maar de ijslaag op de autogaf aan dat het vannacht koud is geweest. Eerste keer vorst, ruim 4 graden.

Op het werk worden gaande weg stukken overgedragen, ik kijk of een van de lokale jongens mee wil draaien in het communications network, anders neem ik de nordics onder mijn hoede.

Die lunches ga ik missen. Weer een volledige zalm beschikbaar. En dan niet van zo’n AH kwaliteit, maar een echte, groot, mooi roze en smaakvol.

Nou heb ik vanmiddag toch even een minder moment en het bewijs dat een chat als medium niet altijd super handig is. Niets ernstig, SCF, the bored one,  en ik hebben een leuter gesprek gebaseerd op een vraag van mijn broer, en tot nu toe weet ik nog steeds niet of ik straal in de zeik genomen ben of dat er serieus probleem is met het engelse onderwijs.

De vraag van mijn broer (ook via The Naked Scientist) is heel kort door de bocht “waarom is het donker in de nacht? “.  We ouwehoeren wat en dit gesprek ontstaat :

3:04:28 PM: [ ikke] : he had this small question..
3:04:28 PM: [ ikke] : consider the universe as infinite, and
           thus also a infinite amout of light emitting stars..
3:04:40 PM: [ ikke] : so why is it then dark at night ?
3:04:42 PM: [ zij ] : Stars don't emit light!!!!
3:04:48 PM: [ ikke] : no?
3:04:56 PM: [ zij ] : Nope it's the reflection from the sun
3:05:04 PM: [ ikke] : .........................................
3:05:08 PM: [ zij ] : Same as with the moon!
3:05:24 PM: [ ikke] : you're joking I hope...
3:05:39 PM: [ ikke] : otherwise I'm having my next issue on the blog
3:05:59 PM: [ ikke] : but you smartass..
3:06:04 PM: [ ikke] : explain it..
3:06:09 PM: [ ikke] : Please ?
3:06:17 PM: [ zij ] : I'm not joking
3:06:28 PM: [ zij ] : Stars don't emit light it's the reflection from the sun
3:07:15 PM: [ ikke] : eeehhhh
3:07:48 PM: [ ikke] : don't do this..
3:07:49 PM: [ ikke] : please
3:07:59 PM: [ zij ] : Don't do what?
3:08:04 PM: [ zij ] : I'm so confused right now
3:08:07 PM: [ ikke] : me to

En om maar eens een Engelse uitspraak aan te halen. ik hoop toch dat ze aan mijn been zat te trekken.

6 commentaren op: Ze worden wakker

Commenteer