DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Tijd

ik wil de natuurkundige wetten aanspassen. Ik wil meer uren in een dag, en meer minuten in een uur. Op dit moment ben ik onderweg (jaja.. scheduled posten) naar België voor een tweedaagse bijeenkomst. Daarin zullen we een aantal dingen gaan bespreken die met de nieuwe manier van werken te maken hebben. Meer vertrouwen in elkaar en minder regels. Meer elkaar loslaten tijdens maar wel aanspreken op uitkomsten.

Op zich geen gek idee om zo te werken. Afgelopen weekend bleek dat ons bedrijf een hok vol gekken is. Goeie gekken, maar wel gestoord. Op een zondag avond zit ik mijn resultaten van afgelopen jaar door te nemen en daar komen nog wat vragen uit. Die mail ik aan mijn manager en binnen vijf minute heb ik ook nog antwoord. Zondagmiddag… Ook schiet ik een vraag over een blackberry door en die wordt ook prompt door de bored one SCF beantwoord. Toevalig ‘on duty’. Je ziet dat in de huidige maatschappij grenzen vervagen. Geografisch en in tijdsbesteding. Zoals ik me in denemarken al eens verbaasde over de 1600-hrs brandalarm oefeningen die later dus amnders uitpakte als ik dacht. De uren thuis worden later die avond alsnog gebruikt. Nederlanders doen een combi, beetje langer blijven hangen, en thuis wat korter werken. Maar dan wel weer in het weekend weer wat extra tijd spenderen.

We zijn bezig met het voorbereiden van de site move die begin volgend jaar moet plaats vinden. Dan blijkt dat dat nogal wat voeten in de aarde heeft, en zodoende ben ik ondertussen om in nederland 25 km te overbruggen bezig met polen, engeland, denemarken, italie en belgie. En alles via de telefoon. Ondertussen moet ik in verband met de stroomafkoppeling volgende week ook het een en ander regelen, zijn we bezig met de laatste klappen om een nieuwe ADSL standaard uit te rollen en moet er kritisch naar de 3G oplossing worden gekeken. En alles graag nu en wel direct. Vandaar die extra minuten.

Dat verhuisplan is inmiddels wel veel duidelijker geworden en we gaan er ook een vervolg aangeven. En wel een heel mooi vervolg, wij zullen straks als relatief klein kantoor (vergeleken met de vestigingen in het buitenland) een soort digitaal zwart gat hebben in het globale netwerk. Beide business units zullen dan naast elkaar samen draaien, in een toren. Daarvoor moeten wan routeringen worden aangepast, virtuele units worden verhuisd en de iprange worden aangepast. Vanaf een krap aan netwerk naar eentje met een beste marge, dus we kunnen veel makkelijker dingen implementeren maar ook bij congressen o.i.d. makkelijker inhaken.

Eigenlijk zit ik de aanstaande dagen op hete kolen, dat weet ik nou al. Tijd die ik tijdens die bijeenkomsten heb zou ik eigenlijk aan de verhuizing moeten spenderen, maar ook deze bijeekomsten zijn belangrijk. En zit ik op een plek waar ik aan die verhuizing kan werken dan moet ik mijn tijd weer aan de ADSL spenderen, etc. etc. Jezelf opjagen noemen ze dat.

Ondertussen moet ik ook de eigen verhuizing zien af te ronden en wel aanstaand weekend. Een hoop geregel en bovenal een hoop rijden.
Eerst maar eens zien wat Gent me te bieden heeft.

Commenteer