DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Koppelverkoop

Je kent ze wel. Van die toko’s die niet overtuigd zijn van hun eigen product of gewoon ronduit de schurft aan jou als consument hebben. Wel je centen willen hebben, maar er wat tegen overzetten is minder. Dus op safe spelen door je twee keer geld af te nemen.

Voor kleine dingen zou je als voorbeeld Nokia kunnen nemen. Omdat ze een beetje serieuze speler op de beldoosjes markt zijn menen ze dat ze zich niet aan de regels moeten houden.  Onlangs hebben ze in het kader van “u heeft nog geld in de portomonee wat wij graag willen hebben”  een nieuwe lijn op de markt gebracht. Niet omdat het nodig is, maar omdat een sheetkijker op de afdeling centen besluit dat er meer centen moeten komen. Gebaseerd op het dogma “groei is goed, groei is beter”

Een van deze “classic’s”  is de Nokia 2700C. Op zich een best leuk ding heb ik gemerkt maar inderdaad een classic.Vroeger, toen de mannen nog van staal waren en de boten van hout, eh.. nou ietsje later dan, maar in elk geval vroegah hadden ze telefoons zonder BlueTooth.  Da’s een uitvinding die door technici te snel bij de afdeling marketing is geshowed. “Wow !! Verkopen!!  Blauw lampje erbij want dan is het special !! ”  affijn, U kent het blije type wel.

Jaren konden we zonder het maar inmiddels is het wat meer gemeengoed en eerlijk is eerlijk, ik gebruik het ook steeds meer. Dus een Nokia 2700C aangeschaft. Beetje pielen en verdomt, best een leuk ding.  Alleen jammer van de BT.  Je hebt er geen ruk aan. Je kan het namelijk effectief alleen gebruiken om te koppelen met je pc of een andere telefoon. Gebruik van een BT headset is niet mogelijk. Nokia heeft zelf op de site een BT headset die compatible is en die werkt weer met snoeren.  Dus een hip prop-in-de-kop model kan je op je buik schrijven.  Ook een nokia carkit werkt net goed. Je hebt dus effectief geen BT mogelijkheid.

Wat is het probleem ? Geluid ! EN VEEL GELUID EN GERAAS maar niet wat jij zegt. Je bent onverstaanbaar en dus eigenlijk noodgedwongen om niet-handsfree te bellen, met alle ellende van dien. Want de petjes zoeken naar mensen zonder handfree setjes omdat dat zogenaamd gevaarlijk is.  Bellen in de auto met of zonder BT, touwtje of carkit is altijd gevaarlijk, dus om nou een specifieke variant strafbaar te stellen is weer een $p€€ actie geweest.

Na het vastellen van dit issue, waarbij ik keihard kan aantonen dat het aan de 2700C ligt en niet aan de headset Nokia bellen (via een vaste telefoon), klacht uitgelegd en wat denk je ?  “Ja maar dan zou u toch die Nokia set moeten aanschaffen.
Nee, als ik die namelijk had willen hebben had ik die wel gekocht. Ik wil mijn eigen set gebruiken, ook omdat ik een helm heb met ingebouwde headset, dus ?
Nee, sorry, dan kan ik u niet verder helpen”   Nou ik  kan je zin wel verder afmaken “want wij willen u graag met een stom ding extra geld uit de zak kloppen want het zal ons aan de bips roesten hoe we het geld bij u weghalen als we het maar doen. ”

Nog zo’n setje graaiers :

De DSB groep, of eigenlijk die (jurisch afgedekte term) wat ik als een achterbakse hufter beschouw, meneer Scheringa. Had een dure hobby en een setje maatpakken nodig dus via interne verleningen en terugboekingen financierde hij duurbetaalde lopertjes met een bal en honk, plaatjes in een hok en dat alles om eigenlijk diep in zijn hart maar voor vol aangezien te worden. Beetje de bink uithangen. U kent het typje wel. Is het net niet. Is het niet het setje kleding wat ie draagt wat niet juist is, is de leasedame die bij de deal hoort net te blond, te bruin of te jong.
Dat allemaal dan weer wel in zo’n van godverlaten gehucht in noordholland waar ie mooi uit het zicht van de echte banken bleef en dus jaren tevreden sjoemelend kon doorzieken uitvoeren. Dat geld wat aan die lopertjes, lopertjes honk en plaatjeshok moest worden uitgegeven moest ergens vandaan komen. Linkerbroekzak, rechterbroekzak, beiden leeg. Geld Lenen ? Eh.. beter nog, we gaan geld maken. We doen net alsof we een bank zijn.

Een bank is een systeem waarbij er rare dingen spelen. Allereerst is de aandrijving niet goed.  Als ik een auto koop wissel ik geld voor iets tastbaars. Als ik werk wil ik daar (ondanks de lol die ik in het werk heb) daar ook best wat geld voor zien. Dus mijn werkgever zegt dat ik voor bewezen diensten beloond word. Ik zorg dat iedereen de bedrijfskritische applicaties mail en internet kan gebruiken, en de baas zorgt ervoor dat ik ’s avond een vette bek kan scoren.  Voor wat hoort wat toch ?

Een bank niet. Een bank doet niets voor het geld. Zij bedenken het en maken jou wijs dat ze het hebben. Dat ging tot de jaren 70 moeilijker omdat voor elke gulden er een equivalent aan goud in de Nederlandse bank lag. Omdat amerika toen ook al fors op de pof leefde haalde frankrijk een deel van wat ze aan dollars hadden als echt goud naar het land en toen sloeg de paniek toe. De amerikaanse president haalde als de bliksem de koppeling goud-dollar weg waardoor er voor de dollar geen echte waarde anders dan wat ze je wijsmaken is.
Op zich niets mis mee, als je je kan gedragen.

Ah, gedragen. Hebberigheid, bezit, macht en gedragen. Die woorden lopen niet echt in een positieve zin. En zo gebeurde. Nadat amerika de goud-munt koppeling had verbroken deden andere landen dat ook. En dan gaat het hard. Omdat er voor de nationale munt geen ‘backup’ meer moet zijn steeg het niveau fictief geld snel. En alles is gebaseerd op groei. Dat systeem waarbij geldstromen groeien omdat bestedingen en leningen groeien houdt stand totdat iemand stopt met lenen, of geld nodig hebben of het vertrouwen verliest. En dat systeem van lenen en doorlenen gebruikte Dirk ook. Hij had zelf geen cent maar leende en beleende wat anderen bij hem leenden. Als tegenprestatie hing ie er een koopsompolisje X of Y bij waarvan de centen richting (weer via interne leningen) bij de lopertjes, plaatjes of boerderij kwam.

En omdat ie niet echt zeer zuiver op de graad was zuiver naar de criteria voor lenen keek kon iemand die het wat moeilijker had bij hem wel voor centen aankloppen. Het risico wat ie liep beleende hij toch weer waardoor er op papier niet heel veel aan de hand was voor Dirkje. Wel voor de lener, maar niet voor Dirkje.

Want ondanks dat ie er toch niet echt bij hoorde had ie zich de houding en gedrag van een bank directeur toch maar knap aangeleerd.  Wat dus inhoud dat ie netjes gekleed jou een stuk in je kont duwde, je naaide waar je bijstond (zonder je te zoenen, want die waren voor mw. Dirkje natuurlijk tijdens de zondagochtend wip) en je daarna als vuilnis aan de kant flikkerde omdat je leeg en op was.

En nee, ik had / heb geen DSB rekeningen of wat dan ook.

Deze oplichter uit Noord-Holland zag ik al mijlen ver aankomen.

Commenteer