DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Wat je niet ziet is er niet ?

Langzaamaan gaat het toch lukken.
Hoe zou je het vinden als er zomaar iemand tegen je zou zeggen “Dat hebben we liever niet dat je dat ziet, en je vriendjes vinden het ook”. Dat stadium hebben de meeste lezers hier toch al achter zich. Behoudens sommigen de nog steeds door pa en moe naar bed worden gestuurdΒ  πŸ˜‰ No offens mam, de worst was prima gisteravond.

In America ander voormalig criminelen stortplaats AustraliΓ« is er weer een menneke wat denkt te weten wat jij en ik willen zien en bovenal wat jij en ik mogen zien.

Stephen Conroy

Stephen Conroy

Er komt in AustraliΓ« een soort digitaal filter op content ” a secret blacklist blocking “unwanted content” als het aan de Australische internetblocksjef Stephen Conroy ligt.Β  Dat houdt dus in dat ZIJ bepalen wat JIJ kan zien. Toevallig dat weer dat zo’n figuur dat bedenkt ? Nee. Op de een of andere manier is een politicus iemand die uitstekend voor jou kan denken zonder zijn eigen organisatie onder controle te hebben.

En waar het ‘m dan meteen wringt is dit enge stukje ‘secret’.

Deze censuur actie is natuurlijk een grote coverup van het basis probleem. Er slingert op internet mooi spul rond, ontroerend spul, lekker spul, minder lekker spul, vies spul en echt gore meuk. Niets mis mee op zich. Als jij eens helemaal los wil gaan op paardensex, terwijl je in je schuurtje een atoombom bouwt en een lekker Indisch recept voor je gedeprimeerde transseksuele vriend maakt is dat niet erg.
Dat gerotzooi met kinderen is een ander verhaal. Hoort er niet op, punt uit. Maar het moet er wel op staan. Waarom ? Omdat het er is. Door het niet te tonen verdwijnt het niet. Dus laat die sukkels die daarop geilen vooral het op internet zetten. Dan weten wij dat ze nog actief zijn en kan er opgespoord worden.
Afghanen die anderen de keel doorsnijden omdat ze de verkeerde schoenen hebben, of omdat een mooie burka lief naar een andere tulband knipoogt ?Β  Er op ermee, want het gebeurd.

Maar een secret lijstje waarvan een enge meneer of commissie bepaald wat er wel of niet is ? Dat klopt voor geen meter. Omdat ze niet bij machte zijn om kinderporno, ‘illegaal’-downloaden, verzet, criminaliteit onder controle te krijgen of te stoppen is de noodmaatregel “we doen net alsof het er niet is”.

Met die fuckmentaliteit zijn jaren geleden gezinnen de mist ingegaan “we doen net alsof het er niet is, dan zegge de buren er ook niets van” en steggelt het Vaticaan nu met afkoopsommen om ernstig getraumatiseerde koor en schandknaapjes te vreden te houden.
Iets niet laten zien houdt niet in dat het er niet is. Andersom ook niet trouwens.

Met die onzin regelgeving zou je met auto’s en spijkers dus deze redenatie krijgen.
Mannetje gooit spijkers op de weg, en autobanden gaan lek. Lastig,dus iemand klaagt :Β  “Meneer Petje, spijker, band lek, etc. ”Β  Meneer Petje kijkt eens en ziet inderdaad wat spijkers, foeterende automobilisten met lekke autobanden maar geen mannetje. Nog eens zoeken, hij krijgt koude handen en Meneer Petje geeft het op.Β  Meneer Petje gaat naar Meneer Schrijver en mompelt “spijkers, koude handen, thuis jenever, bla. ” Meneer schrijver maakt een wetje “Met ingang van heden is het verboden om een lekke band te krijgen op straffe van een dukaat “.Β  Meneer Petje zet een tentje naast de snelweg en gaat achter het viaduct zitten waar ie de mensen bekeurd met een lekke band door het Mannetje.
Dit is exact wat die faalhaas in australie doet. Omdat ie niet met zijn collega’s het voor elkaar krijgt omdat te doen wat een overheid moet doen (–> zorgen dat jij als burger tegen inlevering van een beetje geld relatief zeker en veilig door het leven kan gaan) gaat ie je ogen dicht doen. En zo bepaald hij wat jij wel en niet te zien zou mogen krijgen.Β  Overigens : dat gedrag vertoont China ook en daar loopt iedereen over te klagen en te zeggen dat het niet mag.

Waarom is een open internet zo belangrijk ? Omdat je dan onafhankelijk en zelf je mening kan vormen. Zelf kan bepalen wat je wel en niet wil zien.Β  Heel wat mensen zullen zeggen “als google het niet heeft opgelsagen bestaat het niet”Β  en zo werkt het ook met mensen die niet iets kunnen kijken, dan is het besef weg.

Juist met dit soort acties : kijk langer dan je neus ver is (…) en help BOF de koude winter door.

Commenteer