DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Collectieve stress

Vandaag een start van een drukke en toch ook wel spannende week. Het europese management heeft een rondtrekkend ‘circus’. De VIP’s van het bedrijf komen met aanhang drie dagen lang een druk programma in ons kantoor houden. Workshops, lezingen, druk druk druk.

Omdat dit circus met ruim 120 man naar binnen komt moet er het nodige gebeuren. Netwerk, externe partijen, printen etc. etc. moet allemaal werken en dat gedurende 3 dagen op een manier die niet echt standaard is.

Het ‘vrije’ draadloze netwerk is nou echt vrij. (hint) Maar printen met het followme systeem gaat niet werken. Het systeem kan niet overweg met de diverse domains die we in ons bedrijf hebben. Daarom hebben we een nifty oplossing bedacht.
Vier losse printers die we met laptops aanbieden via het draadloze netwerk. Een ras echte mobiele oplossing, omdat de enige voorwaarde die we hebben een stopcontact is. Door de dekking van het wifi-netwerk kunnen we over de totale oppervlakte het circus bedienen. Het followme systeem voor de printers hebben we wat aangepast met een klein en simpel trucje waardoor kopiΓ«ren toch mogelijk is.

Vandaag zijn de kwartiermakers, secretaresses, technici etc. binnen gekomen. Zo goed als probleemloos zijn die vanochtend aangesloten. De enige ploeg die een probleem had was de externe partij die uitgerekend door hun mail configuratie spam gevoelig zijn. Door een gepast gaatje in de firewall zijn ook zij nu in staat om op een makkelijke manier hun werk te doen en te mailen. Morgenochtend komen de eerste VIP’s binnen, dus samen de jongens een vroegertje met opstarten deze week.
Donderdag zal alles achter de rug zijn en komt er aan een periode waarin we ons de sufkutseblubber hebben gewerkt een einde. We hebben een forse achterstand op de reguliere taken en we zullen onze blauwe en bruine ogen moeten gebruiken als charme offensief om dit in goede banen te leiden.

Wat we nog moeten doen de aankomende weken zijn het UMTS project, afvoer van de diverse soorten overbodige hardware en het netwerk herbouwen. Daar zal nog best het een en ander aan tijd en nadenken in gaan zitten.

2 commentaren op: Collectieve stress

Commenteer