DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Je ogen zijn niet helemaal goed.

Die moeder van mij, daaraan kan je merken dat ze vroeger een agent als man had. Verhoor technieken zijn een soort van tweede natuur bij haar in combinatie dat ze niet meteen het achterste van haar tong laat zien.
Op jongere leeftijd leverde me dat al eens een zeer oor op toen ik te snel op de vraag “Wie is er begonnen met terugslaan?” na een vechtpartij met mijn broer antwoordde met “Hij Mam!”  wijzend op mijn broer. [vlam, eerste tik te pakken] De pijn van het oor was sneller als het begrip van de val waar ik in gevallen was.

Weer wat later, nadat mijn broer en ik eens een spiegel in de gang gesloopt hadden en deze zelf vakkundig hadden (laten) repareren belde ze me op. Koetjes en kalfjes passeren als ze toeslaat. “He, [Naam broer] had het al eens verteld van die spiegel, maar hoe had je dat nou gedaan ?” en volledig argeloos flikker ik weer in de val. Mijn dekking loslatend verhaal ik van gesprongen spiegels, glasboeren en lijsten. Als ze gniffelend ophangt met  “Ik bel je broer ook nog even “realiseer ik me dat ik weer te grazen genomen ben.

En zo ook vandaag.
Afgelopen week heb ik met gebruik van de knmv ledenpas antifluitkopproppen gekocht. Veel motorrijden, windgeruis, en lang rijden.. daar worden de oren en het gehoor niet beter van. Dus van Comfoor de comfoor pro aan laten meten, en afgelopen maandag opgehaald. En het is wat wennen, maar het rijd als een tierelier. Extra zware dempers en ik en mijn stemmen in mijn hoofd worden niet meer gestoord tijdens het rijden.

Vandaag heb ik er dus een dikke 500 km al weer mee op zitten en het is echt prettig. Zelfs tijdens telefonische vergaderingen doet één in een oor wonderen. Na de lunch vandaag een gemiste oproep : thuis front. Nou heb ik een zaakje met Huilie uitstaan die wat agressief reageerde dus ik dacht dat er meer bericht van dat front was.  [ring ring] “Met [naam moeder]” “Ja, met mij. Jullie hadden gebeld ?”  “Oh ja. Even een vraag. Waar jij die oordoppen hebt gekocht verkopen ze daar ook brillen ?” “Denk denk, nee, volgens mij niet. Hoezo ?” “Die heb je, denken we, toch nodig.

Let op : dit is haar omtrekkende beweging, die ik dan nog niet in de gaten heb ..  “Eh.. nou zo slecht zie ik toch niet?”  “Nee, dat zal wel meevallen, maar je hebt ‘m wel nodig. Dan zie je die flitsers tenminste naast de weg sukkel. ” [ijskoude rilling over de rug, die ene brief van de officier over  “weggebruik, snelheid, gedragen, naheffing en anders klop” zat nog vers in mijn geheugen van twee jaar terug] “Fuckfuckerdefuck, eh.. hoe groot is ie bekeuring ?” de val klapt dicht “Welke van de drie? ” klink het alsof ze moet kiezen welke vleeswaren op brood moeten. Mozeskriebel.. drie..  “Stotter, vloek .. eh doe allemaal dan maar ” Met een ijskoude efficientie leest ze de naheffingen weggebruik van het CJIB voor.  Ik luister aandachtig naar de data.. 17, en 19 april. Da’s die zaterdag overwerken. Voor nop nou dus.

Een Amerikaanse collega die ook wel eens een boete krijgt zegt als ie het hoort  “Foto opvragen, wellicht hebben ze een fout gemaakt ” Ik laat ‘m de achterkant van mijn motorjas zien, waarop mijn website logo staat “You’re one fucked-up dude ” mompelt ie als ie wegloopt.

En verdorie.. laat ik de ene flitser die ik wel zag te laat in de smiezen hebben.. dus die komt nog.

Vanavond maar in de 2 naar huis..

Commenteer