DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Vrije toegang tot recente films en muziek ?

Niet gratis, dat was een stap te ver. Maar die andere optie die ons boven het hooft hangt is geen serieuze optie : ACTA.
Een wat unheimisch proces waarbij jij als internetter op voorhand al als de crimineel bestempeld wordt, alleen omdat je graag muziek en films ervaart. En omdat die logge grote bedrijven, hoewel ze anders beweren, alleen maar op jouw portemonnee uit zijn hebben ze zich verenigd in een proces om de ACTA er door te krijgen.

In het kort wat de ACTA behelst :  betrapt worden op downloaden van ‘copyrighted’ content ? 1x, 2x, en bij de derde keer –> exit aansluiting. En daar wringt ‘m de schoen. Sowieso is het ‘3-strikes and you’re out principe‘ een strafrechtelijk verhaal, en is jouw internet aansluiting civiel. Er zal dus het een en ander moeten worden gedaan om ervoor te zorgen dat die twee aan elkaar te linken zijn. Daar willen die grote bedrijven wel een vorstelijke som geld in steken, maar in een beetje normaal toegankelijk en simpel betaal en aanbod model voor muziek en films weer niet.

Daarbij spelen de grote film en muziek maatschappijen ook een wel overwogen uitmelksysteem. De ene kaskraker wordt geproduceerd, en (vaak) in Amerika op de markt gebracht. Beetje fine tunen aan de merchandise en dan het hele spel maanden later in europa uitbrengen. Met die regio codes op DVD’s proberen ze te voorkomen dat jij tijdens een vakantie in de US of Japan al wat leuks mee neemt. En tegen de tijd dat film X  of album Y hier uitkomt staat de opvolger in Amerika al weer klaar.  En jij maar de portomonee trekken. Of je koopt een mp3 speler voor je eigen opnames van opoe Sjaak verder op. De beste man tokkelt wat op een waterharp en jij vindt dat leuk, maar de mp3 speler die jij koopt daarop zat wel een heffing “want je zal ‘m toch wel gebruiken voor illegale activiteiten’.
Nou zal ik de laatste zijn die het opoe Sjaak scenario als vaak voorkomend bestempeld, maar het kan. Het basis principe is niet goed. Omdat er een groepje is wat de zaak verkloot wordt grof geld ingezet om de rest klem te zetten, en daartegen is een nu een actie vanuit XS4ALL opgezet.

XS4ALL heeft een burger initiatief (of een voorstel daartoe, ze hebben als de donder jouw hulp nodig) opgestart, de details van het initiatief staan hier.
Onder de naam ‘Muziek en film 4ALL’ start XS4ALL een burgerinitiatief voor betere en bredere toegang tot muziek en film op internet. Het doel is om de muziek- en filmindustrie bij wet te verplichten om muziek en film direct bij de lancering online beschikbaar te stellen. Tegen een redelijke vergoeding kan iedereen dan deze muziek en films altijd beluisteren en bekijken. Wanneer 40.000 mensen zich als medestander van dit burgerinitiatief registreren, is de Tweede Kamer verplicht zich te buigen over het voorstel.
Je kunt tot 1 juli je steun betuigen hier.

Commenteer