DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Privacy, internet en politiek

Met de aanstaande verkiezingen komt er voor iedereen die wat met internet en privacy heeft een spannend moment. Een aantal partijen heeft een duidelijke uitspraak met betrekking tot Internet en privacy en andere partijen zijn minder helder of laten het in het midden wat ze belangrijk vinden.

Als je je realiseert dat uitgerekend het bedrijf met de slogan “Do no evil” een wat achterbakse ‘fout‘  heeft gemaakt kan je je afvragen of onze privacy wel voldoende leeft.Dat bedrijf (Google) had tijdens het rondrijden voor de foto’s van streetview aangehaakt op de diverse draadloze netwerken die ze tegenkwamen.  Nou kan je op je kop gaan staan, maar het is mij ten ene male volslagen onduidelijk waarom een auto met een camera op het dak gebruik moet maken, of wil aanhaken op jou draadloze netwerk.  En dat was geen incident, maar domweg een normale procedure.

Je staat er verbaasd van hoeveel van dit soort rare zaken zich voordoen, en pas als iemand lawaai maakt wordt er actie ondernomen. 

Internet, vrijheid en privacy

Al je je privacy en en een echt vrij internet belangrijk vind kijk dan eens bij Bits of Freedom, zij hebben een mooi overzicht opgesteld waaruit blijkt welke politieke partij waar staat met betrekking tot jouw rechten, privacy en het vrije internet.

Enneh.. sta er er niet raar van te kijken dat uitgerekend de partijen van de normen en waarden en respect je besodemieteren waar je bij staat.  Rood = niet goed.

Commenteer