DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Monkeymanagment…

Te laat realiseer ik me dat ik mezelf slachtoffer heb gemaakt van monkeymanagement.  Een wat vervelende klus moet donderdag af zijn en daarmee zou ons “Yeah, let go to M$ ” project weer een stapje verder zijn. Ik benader ‘m via de chat: “die klus met die groepmailboxen he..” en nadat ie me gevraagd heeft hoe ik een en ander in Nederland denk aan te pakken wervelt ie snel om me heen en voor ik het weet moet ik het voor de het Europese team beschrijven en in orde maken. Eens zien of me dat gaat lukken. Donderdag moet het af zijn.

Er zijn een aantal soorten management:

  • Monkeymanagement is een sneaky manier om iemand een klusje te presenteren (het aapje) en op een bepaald moment als het aapje om aandacht vraagt (vragen ‘hoe zou jij het doen ?’ waarop je antwoord geeft) krijg je de ketting van het aapje in handen gedrukt. (Je bent zojuist eigenaar geworden van een klusje).

Met een beetje geluk is het een opgevoed aapje zonder al te veel mankementen, maar vaker zul je zien dat het een erg gestressed aapje is (deadlines) of al tijden niet te vreten gehad heeft (gebrek aan middelen, budget en resources).

Maar dat is nog altijd beter als :

  • zeemeeuw management : de meeuw komt krijsend binnen gevlogen (onverwacht bezoek van manager / managment) en die schijt alles onder (spoedklussen, vragen zonder antwoord of zin) en vliegt weer weg, iedereen flabbergasted achterlatend.

Commenteer